maanantai 3. helmikuuta 2014

Murjottavan Myrtin vessa


Viikonloppuna työn alla oli Tylypahkan alimman kerroksen Murjottavan Myrtin vessa. 


Alkuhahmotelmat olivat tässä. Aloitusinnostus lähti kirpparilta löytyneestä kynttiläjalasta, jonka yhdistin muovirullaan ja sain aikaiseksi hahmotelman lavuaaripylväästä.


Ensin kuitenkin kaakelointi. Pohdin kaakeleiden suhteen monenlaisia vaihtoehtoja, ja päädyin kumminkin nykyaikaisesti neliön muotoisiin kaakeleihin. Alkujaan siniset ja vihreät mosaiikkilaatat maalasin valkoisiksi ja ruskeiksi.


Kuumaliimasin kaakelit sekalaisessa järjestyksessä seinille ja lattiaan. Oven päälle tuli peilit ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että viritelmä jäi yhdeksää kaakelinpalasta vaille vajaaksi, ja ratkaisin tuon liimaamalla oven päälle peilit.


Ja sitten laastia niskaan.


Laastia pois pyyhkiessä jätin vähän laastitarhaa sinne tänne, ettei tulisi liian siisti ja nykyaikainen huussi.


Sotkin kaakelin saumoja kellertävän vihreällä maalilla, että vessa näyttää vähän eläneemmältä ja likaisemmalta. Katto on päällystetty tapetilla, jonka kuviointeja hyödynsin myös kattolistoina. Kattoon liimasin hetken mielijohteesta kultaiseksi maalatun tiffanykoristeen (lasin kuvioinnit eivät valitettavasti näin hämärissä kuvissa näy). Siihen tulee vielä jotakin lisää - tiedä sitten mitä.


Vessakoppien ovet ja seinät tein pahvista ja Biltema-tikuista ja maalasin laatikosta löytyneillä öljyvärin jämillä vihreiksi. Öljyvärin kuivuminen kesti ja kesti, ja kun en malttanut odottaa, työstin osin kuivuneet osat loppuun kumihanskat kädessä. Vihreää oli siitä huolimatta naamassa, käsissä, vaatteissa ja laatoissa. Sen siitä saa - joskus kauan sitten menin ostamaan askarteluihin akryylimaaleja, vaan pihistelin, kun löysin öljyvärituubeja puolta halvemmalla. Öljyvärit vaan eivät ihan aina toimi näissä hommissa niin kuin haluaisi, ja kuivumisen kanssa saa odottaa. Minä taas en odottelua harrasta, joten työskentely on usein sen mukaista. ;)Kynttilänjalasta ja muovirullasta tuunaamani lavuaaripylväs pääsi paikalleen etuosaan, ja liimasin Finnaimosta ostamani altaat ympärille. Isäukko lähetti mulle jokin aika sitten kasan pyytämiäni peilin paloja, vaan ne eivät sitten kumminkaan istuneetkaan tähän. Täytyy vielä miettiä, millaiset peilit pylvääseen tulee, ja mitä muita elementtejä siihen vielä lisäilisi.


Vaikka kulku taikaministeriöön ei käynytkään Tylypahkan vessan kautta, mun lienee välttämätöntä ohittaa tämä seikka ja tulostaa toiseen vessaan jompikumpi seuraavista:

Vessan valaistus toimii muutaman kynttilän varassa. Ajattelin, että voisin väkästellä tuonne kattoon vielä kynttiläkruunun - olisi vähän glamourimpi vessa.
Vessan ja porrasaulan välinen ovi puuttuu vielä.


Nurkassa on leijonasuihkulähde, jossa on eltaantunutta, myrkyllisen väristä vettä. Kukaanhan ei juurikaan käytä tätä vessaa kummittelun takia, joten lienee luontevaa, että vesi on "vähän" vanhentunutta. Yksityiskohtia puuttuu, mutta olen tyytyväinen, että olen viimein saanut tämän pitkään suunnittelun alla olleen tilan noin kuin pääpiirteissään valmiiksi.


Vessan lisäksi Tylypahkassa tapahtui muitakin asioita viikonlopun aikana. Tylypahkaan muutti kolmipäisen koiran lisäksi toinen asukas, Hagrid.


Hagridin kävin hakemassa täältä. Kotiutumisensa jälkeen Hagrid jäi tutkimaan taikaliemien ja -juomien luokan tarpeistoa (josta puuttuu edelleen ne 240 kappaletta pieniä lasipulloja - hei sinä kiinalainen postipoika, voisitko laittaa polkupyörääsi vauhtia?)Talo näyttää nyt kokonaisuudessaan tältä, yläkuvassa ylemmät kerrokset ja alakuvassa alemmat.
Ulkosivun osalta kivetys on tehty, mutta osa ikkuna- ja oviaukoista on tekemättä, samoin terassit ja koko ylätasanne puuttuvine kasvihuoneineen ja keskeneräisine torneineen. Sitten joskus kun tää on valmis (tai valmiimpi), on tarkoitus teettää eteen kaksi lasiovea, jotta pysyy siistimpänä ja kissattomana.


Nyt täällä on vielä tilaa myös kutsumattomille vieraille.

14 kommenttia:

 1. Voi että, suunnitelmiahan riittää, ja visiot on valmiina jo neljään seuraavaan projektiin. Mutta mää teen nyt tän ensin valmiiksi. :)

  VastaaPoista
 2. Tuo hirmuinen peto antaa hyvän mittakaavan :D

  VastaaPoista
 3. :D Heh...täällä vartioin minä!! On tuo mahtava projekti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää talo on kyllä kissojen mielestä jotakin kerrassaan kiinnostavaa, eivät millään malttaisi pysyä poissa. Aina mittaillaan ja suunnitellaan, mihin luukkuun vielä mahtuis hyppäämään.

   Poista
 4. Voi noita kissamuruja, aina mukana toiminnassa :) Hienolle näyttää mökkikin ;) -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on siunaantunut erityisen aktiivisia ja seurankipeitä otuksia. Vain yksi, Taavi, on sohvaperuna, jota kiinnostaa silloin kun kiinnostaa, vaan kaikki muut haluavat olla koko ajan menossa mukana. Eipä tule yksinäistä hetkeä, kun tuo mies taas harvemmin mineilyistä innostuu. :D

   Poista
 5. Voi miten nopeasti olet saanut linnaa valmiiksi. Upealta näyttää ja kun saa lähikuvaa ja näkee kaikki upeat yktyiskohdat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis. Aina toisinaan tulee kunnon puuskia, ja silloin täytyy saada samantien valmista ja paljon. Sitten taas hetkisen kypsytellään ja suunnitellaan ennen seuraavaa puuskaa.

   Poista
 6. On tuo upee, jestas! Tehtäskö joskus sellanen swappi, jossa mä lähetän matskua ja saan sulta vaihdossa tota aikaansaavuutta (lieneekö toi edes sana :D)?

  Toi kissojen himo nukkiksiin on kyllä hauska - pitäiskö mun kissan puutteessa ruveta päästämään toi mäyräkoira tarkastamaan tiluksia :D Noi isommat ei oikke mahdu ;)

  VastaaPoista
 7. Mä haluaisin omaan vessaan semmosen "this way to the ministry of magic"-tarran... mut se on ehkä vähän liian kitschiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatetaan swappia. Ja kannatetaan myös mäyräkoiran päästämistä tiluksille. Ties millaisia uusia sisustusratkaisuita se mökeissä tekisi. ;) Ja kolmantena kannatetaan myös tuota vessatarraa. Ei ihan niin klassinen sisustuselementti. :)

   Huomasitko muuten, että hyödynsin heti sun tarpeistoa - nuo kynttilälampettien takuset löytyi niistä sun matskuista. Tuota materiaalistoa onkin tullut nyt pyöriteltyä ja ihasteltua loputtomasti. Muita en ole vielä hennonnut hyödyntää mihinkään.

   Poista
 8. Ai kuinka ihana Tylypahka... Siinä esimerkissä onkin mahtavan paljon haasteita, joita tehdä omaan nukkikseen. Valloittava tarinakin taustalla noitineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä prokkista aloittaessa katsottiin miehen kanssa kaikki Potter -leffat läpi, mies noin niin kuin elokuvamielessä ja minä minimielessä, kirjasin koko ajan vihkoon yksityiskohtia muistiin ja tarkastelin elokuvaa vain esineistön ja miljöiden kannalta. Huvinsa kullakin. :)

   Poista