perjantai 24. tammikuuta 2014

Pörrö tuli taloon


Ensimmäinen asukas on muuttanut Tylypahkaan. Kolmipäinen koira muutti taloon ja juuttui vartioimaan lattialuukkua, sehän sen tehtävä on. Lattialuukun alla on kyllä tällä hetkellä vielä täysin tyhjä huone. Hyvin koira kuitenkin vartioi, eli jotakin tärkeää sinne lienee tulevan.On muuten häijyn näköinen koira, vaan ei pärjännyt kissalle. Mä laitoin tämän lattialle kissojen riemuksi postista tuotuani. Kissat haistelivat otusta innoissaan, ja hetken päästä Kertu pukkasi rajusti koiran nurin. Sellainen vartiokoira.


Ostin rohkelikon oleskelutilaan trofeen Tigeristä kolmella eurolla. Juu, tiedän, että on raakaa laittaa miltei kuin jonkun suojeliuksen pää tuonne seinälle, eikä tällaisia ehkä Tylypahkassa oikeasti ollut. Vaan tää saattaa olla Hagridin aikoinaan metsästämä ja Dumbledorelle satavuotislahjaksi lahjoittama. Vuosikausia se roikkui Dumbledoren huoneen seinällä, vaikkei Dombledore siitä pitänytkään, mutta ei kehdannut ystävältä saatua lahjaa poiskaan nakata. Viimein trofee siirrettiin Rohkelikon oleskelutilaan, missä se sitten on siitä lähtien komeillut.Linnan katto torneineen on ihan vaiheessa. Joku pieni tulta syöksevä riiviö siellä kuitenkin jo pössyttelee.


Ylimmän kerroksen saliin tein tulipadat. Padat on tehty pullonkorkeista ja koukut verhoklipsuista. Tulenlieskat tein tiputtamalla kuumaliimaa vesiastiaan ja maalaamalla muodostuneet suikerot oransseiksi. Vähän tuollaiset tekeleet, mutta niinhän on koko talokin. :)Taikaliemien ja -juomien luokkaan odottelen yhä pulloja saapuvaksi. Jotakin sain kuitenkin tänekin tentyä. Ostin Hongkongista muutaman valkoisen luurankokalan näköisen jigin, tungin pyöreään pulloon ja kippasin sinistä suihkusaippuaa päälle.


 
Seuraavaksi työn alla on murjottavan Myrtin vessa. Siellä on Finnaimosta ostetut pöntöt ja altaat odottamassa, ja kirppikseltä löysin kynttilänjalan, josta aion tuunata lavuaarien pylväsviritelmän. Ja toki täytyy lattiat ja seinät laatioittaa.Kotikolo mua ei ole aikoihin oikeasti innostanut yhtään, joten mulla onkin hirveesti lisää muita minisuunnitelmia Tylypahkan rinnalla. Vireillä on ainakin kaksi erilaista maailmaa, joihin molempiin olen jo jotakin alustavaa hankkinut ja tehnytkin.


Yksi minimaailma on suunnitteilla Liisa ihmemaassa -teeman ympärille. Tää ei tule talon muotoon, vaan laajakuvamaisesti pitkälle 2,5 metriselle hyllylle roomboxtyyliin. Toinen maailma rakentuu samanlaiselle alustalle, ja siinä teemana on hurjan monen 1970-luvun loppupuolelta 1980-luvun puoliväliin syntyneen suomalaislapsen elämään ratkaisevasti vaikuttanut pelielämys - Nintendon Super Mario Bros. :D


 Vaan näistä valmiina on vasta ennen kaikkea suuria suunnitelmia ja pieniä tekoja. Siispä niistä lisää sitten joskus. :)

8 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hieno Tylypahka! Noi tulilieskat on nerokkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietin mä muutaman yön värkätessäni, että miten mä ne tekisin. Jonakin yn hiljaisena tuntina se idea sitten syntyi.

   Poista
 2. Kolmipäinen koira on juuri niin hurja kuin Tylypahkassa kuuluu ollakin. Jokainen huone ihastuttaa omalla, kekseliäällä sisustuksellaan ja silmät oikein ahmivat yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 3. Upeita juttuja taas kerran! Taidetaan Iidan kans lainata tuota tuli-ideaa. :)
  Mario-teemaa jään odottelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato toi Mario Bros -teema on mediakasvatusta parhaimmillaan - siirretään se peli sieltä ruudusta ulos ihan konkreettiseksi versioksi. Kun saan alkuun, saat tulla pelaamaan. :D

   Poista