tiistai 11. helmikuuta 2014

Kynttiläkruunuja Tylypahkaan


Mulla täytyy aina olla TV:tä katsellessa jotain "muka tärkeää" tekemistä. Pari iltaa sitten väsäsin leffan ääressä muutaman kynttiläkruunun Tylypahkaan.


Porraskäytävässä on nyt kolme kynttiläkruunua, joista kaikkien runkona toimii metallirunkoinen joulupallo. Joulupalloista kiskoin hörsellykset ja sifonkikankaat irti ja tuunailin helmillä ja ketjuilla uuteen uskoon.


Ylin kattokruunu on kooltaan pienin, mutta minusta myös sievin. Myös Hagrid tykkää.


Keskikerrosessa on suuri ja pramea kynttiläkruunu, jossa on suuret kynttilät. Tämä on valmistunut jo aikaisemmin.Alimpana on pitkulainen kynttiläkruunu, jossa on paljon helmiä ja krumeluuria.Yläkuvassa näkyvät kaikki. Alimpaan, tällä hetkellä vielä kruunuttomaan kerrokseen olisi vielä tarkoitus tehdä samanlainen kuin tuolla ylimmässä kerroksessa.


Rohkelikon oleskeluhuoneeseen väsäsin kattokruunun miehen mummon kätköistä löytyneestä kynttiläjalasta, ketjusta ja palloriipuksesta. Tällainen samanlainen tulee myös tämän huoneen yläkerrassa olevaan Rohkelikon makuuhuoneeseen.
Oleskelutila sai myös peilin.


Yläkerran saliin askartelin kirpparilta löytämästäni sirotintelineestä viritelmän, jossa on time turner, maapallo, kello ja kynttilöitä. Tyyliltään tavoittelin tässä sellaista Dumbeloren ihmevempelettä. Kynttilät sytytin vain, jotta sain poltettua ne alkuperäistä lyhyemmiksi. Muuten ei tosiaan ole tarkoitus niitä roihutella. :)


Rohkelikon makuuhuone kaipaa sänkyjä. Peili sinne kuitenkin jo ilmestyi, joten nyt voi varmistaa, että on kuontalo kuosissa.

14 kommenttia:

 1. Uskottamattoman hieno toteutus kaikkineen!

  VastaaPoista
 2. Tylypahka ei ole minulle tuttu oikeassa elämässä, elokuviakaan en ole katsonut kuin syrjäsilmällä, mutta tämä talosi on aivan uskomattoman upea 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin pohtinut, että tää tuskin avautuu lainkaan Pottereita katsomattomille, mutta kiva kuulla, että tykkäsit, vaikka tarina ei ennestään tuttu olekaan. :)

   Poista
 3. Aina vaan upeempi! Varsinkin Rohkelikon oleskeluhuoneen kattokruunussa on nerokas toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tarpeeksi pitkään jotain vanhaa esinettä pyöittelee käsissään, niin alkaa jossain kohtaa hahmottua, mitä siitä voisi tehdä. Tai sitten ei. :D

   Poista
 4. Kyllä olet tehnyt todella uskomattoman upeita kattokruunuja. Voikun minäkin osaisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaat varmasti, nää oli itse asiassa yllättävän simppeleitä tehdä. Rautalankaan vaan helmiä ja virittelemään tuon metallipallon ympärille, ja lopuksi kynttilät kuumaliimalla kiinni. Ei kun kokeilemaan. :)

   Poista
 5. Tunnistin kynttilänjalan, hienon uuden elämän saanut Tylypahkassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee taloon vähän toisenlaista tunnearvoa, kun saa hyödynnettyä siellä tuollaisia merkityksiä sisältäviä esineitä.

   Poista
 6. Upet ja näyttävät on kruunut. Rohkelikon kattokruunu on aivan mieletön. Mitä liimaa käytät? mulla on nukkiksen kanssa kauhea liima ongelma, väärä liima väärässä paikassa ja kaikki muu on liimassa paitsi nukkekoti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen rakastunut kuumaliimaan. Olen kokeillut kontakti- ja pikaliimoja, mutta jotenkin mulla ei riittänyt mielikuvitus niiden kanssa. Kuumaliimasta saattaa toki jäädä liimapallo näkyviin, mutta lopulta ne näkyy vain yksityiskohtaisissa kuvissa (esim. noita kultaisia kynttiläkruunuja tarkastellessa), eikä niihin muuten kiinnitä taloa tutkiessaan huomiota. Tykkään tuosta kuumaliimasta siksi, että se pitää niin hyvin, ja ei tarvitse yhtään odottaa kuivumista.

   Poista
 7. kyllä sie oot iha käsittämätön näissä, aivan huikeita juttuja!! =) pitkä aika kun viimeksi käynyt kahtelemassa ja en muistanutkaan, miten hyvälle tuulelle tulinkaan näistä jutuista.
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ihana kuulla. Kiitos Sanna, tästäkin tuli hurjan hyvälle mielelle. <3

   Poista