maanantai 24. helmikuuta 2014

Hups


Kun olin kolmevuotias, en saanut vanhemmiltani synttärilahjaksi nukkekotia. En ollut kyllä toivonutkaan. En saanut sitä kymmenvuotislahjaksikaan. En tosin halunnut silloinkaan. Sain sellaisen kolmikymmenvuotislahjaksi. :D


 Että mulla olis nyt taas uusi prokkis. Lahjatalon valitsin verkkokauppa.comin valikoimista. Talo oli alkujaan pinkki, ja siihen kuului tuollainen etupiha. Ei ihan mun näköinen talo noin värien puolesta, joten maalasin talon ennen kokoamista harmaaksi. Lisäksi mies sahasi alaosan puuosista tuon pihaosuuden pois, se kun teki tästä talosta minusta vähän lapsellisen näköisen.Tältä näytti tänä aamuna. Mittakaavaa antamassa Lego Scalan 14 cm nukke.


Katto on takaa auki, joten Kertu pääsi sinne maailmaa tarkastelemaan. Ei tykännyt tuosta tytöstä.
 Koska perinteiset, kauniit kartanot vaaleine keittiöineen, kauniine makuuhuoneineen ja viehättävine olohuoneineen ei vain ole mun juttu näin minikokoisena, toteutan tähän taloon mielessä pyörineen idean ostoskeskuksesta. Visioissa on kukkakauppa, morsiusliike, leluliike, asusteita, kenkiä ja laukkuja myyvä puoti, Pentik, Finnkinon lipunmyyntiaula karkkeineen ja popcorneineen sekä Mc Donalds. Talon katolle virittelen ostoskeskuksen nimen suurin kirjaimin sitten, kun sopivan nimen keksin, ja julkisivuun on tarkoitus kiinnittää sisällä olevien liikkeiden logoja.


Pentikin liikettä ehdin jo vähän pinnoiltaan visioimaankin, joskaan mitään ei ole vielä kiinnitetty. Myyjätär pääsi eroon kaameista oranssinpunaisista vaatteistaan ja pukeutuu nyt toistaiseksi pitsinpätkästä kietaistuun minimekkoon. Portaita ei tähän tule, eli sisäkatoissa ja -lattioissa olevat reiät aion piilottaa. Lisäksi valmiina olleet oviaukot ovat liian matalat, eikä toki oikeissa  ostoskeskuksissakaan kulku eri liikkeisiin käy liikkeistä toiseen kulkemalla. Siksi taidan tehdä huoneiden perälle valeovia ja peitän nuo alkuperäiset, liian matalat oviaukot.


Sellainen se nyt olis. Oviaukon tuosta julkisivun keskeltä tulen joko kadottamaan tai vaihtoehtoisesti teen siihen pienen parvekkeen. Sisäänpääsy tähän taloon on kuvitteellisesti jostain takakautta tai vaihtoehtoisesti teen valeoven tuohon alimman kerroksen keskelle. 


Just sanoin viime viikolla miehelle, etten aloita yhtään uutta miniprokkista ennen kesää. Ei sillä, että miestä nyt niin haittais, on sanonut, että kunhan pysyt näiden kanssa siellä omassa huoneessasi, niin ihan sama. Mutta hei, tänään oli niin paljon lunta sulanut pihoilta että ollaanhan tässä jo aika lähellä kesää...?

19 kommenttia:

 1. Kuu kiurusta kesään....ja ensimmäiset kiurut on jo tulleet :)
  Että ei sun kauan tarvitse tämän kanssa himmailla....tylypahka vielä työllistänee kuitenkin. Ja ne pari muuta...
  Kyllä se niin taitaa olla, että vanhemmat lapsensa tuntee. Paitsi että mä en ole sitä porakonetta kyllä saanut vieläkään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemmat tuntee juu, mutta kyllä niille täytyy toisinaan vähän vihajilla, että osuu oikeaan. :) Ehkä sun siis kannattaa valita se porakone valmiiksi ja aloittaa sitten ne vihjailut.

   Poista
  2. Ei kannata vaivautua...oma ostama kun sanoi työsuhteen irti, niin lainasin faijalta yhden (kuinka monta se mies oikein tarvii niitä???) ja olen "unohtanut" palauttaa sen :)
   Ajattelin viedä Lilaan kesäksi, siellä sitä taas tarvii :)
   Katsotaan koska sitä kaivataan....

   Poista
 2. Huikeita projekteja sinulla. Innolla seuraan ostoskeskuksen etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tää ostoskeskus tulee kyllä olemaan nyt sellainen hissukseen etenevä. Täytyy ensin saada tuo Tylypahka valmiiksi, ja sitten kunnolla tämän kimppuun.

   Poista
 3. A casa é linda! Mal posso esperar para ver a decoração interna! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This will be a shopping center. McDonalds, flower shop, interior shop and so on. :)

   Poista
 4. Ihana talo odotan sen kehitystä tavaramaailmaksi., Kaunis väri seinissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harmaa istui enemmän mun ajatusmaailmaan ja tähän 1:1 kotiin kuin tuo vaaleanpunainen.

   Poista
 5. Talo on kokenut hienon muodonmuutoksen. Kiva jäädä odottamaan sisäpuolen valmistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään, että nyt on enemmän mun näköinen. Ai niin, ja nyt on myös ikkunoissa lasit, mitä ei alkuperäisenä ollut.

   Poista
 6. Onnea ekasta nukketalosta:)
  Mielenkiinnolla odotellen,
  nimim. ei mullakaan ollut lapsena nukkekotia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kyllä lapsena koulupöydän alakaappiin sisustettu hevostalli, ja taisi joskus olla sellainen pahvilaatikkobarbitalokin, mutta nää ihan oikeat nukkekodit on nyt sitten tulleet vasta aikuisena. :)

   Poista
 7. Komia talo ja kivan värin olet vallinnut! Odotan innolla jatkoa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jossakin sisustusblogissa aikoinaan saman talon harmaaksi maalattuna, ja se oli minusta hurjan kaunis. Nyt, kun sain saman talon, niin en hetkeäkään miettinyt tuota värimaailmaa.

   Poista
 8. Mielenkiinnolla jään seuraamaan tavaratalon edistystä. Niin paljon kivoja ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun kaikki hyvät ideat saisi laitettua käytäntöön. :)

   Poista
 9. Upee talo, onneks olkoon! Kissa on hulvaton :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Sinä "muutaman" talon omistavana tiedät varmasti hyvin tän tunteen, ettei näitä projekteja voi koskaan olla kesken LIIAN montaa. :D

   Poista