lauantai 22. helmikuuta 2014

Kynttilöitä, ilkiöitä ja verhoprobleemaa


Kalkaroksen luokan katossa roikkuu häkissä ilkiöitä. Nää on mun vapaa sovellus noista häijyistä pikkuotuksista, ja tein nämä kumisista dinosauruksista, jotka maalasin sinisiksi ja liimasin kalvosta siivet selkään. Häkki on tehty napista, joulupallon rungosta ja rihkamakorujen ketjuista. Kuumaliima näkyy tässä kuvassa kohtalaisen törkeästi, mutta hei - jos tarkkaan kuvia katsoo, se näkyy kaikkialla. Ei se ole niin tarkkaa. :)


Luokan takana oleviin valoihin tein kynttilät, joiden oranssiksi maalatun kalvoliekin läpi valo loistaa. Kuvissa näyttää taas hassulta, mutta todellisuudessa näyttää ihan hyvältä, eikä tuo valo näytä enää valopallolta seinällä kuten teki ilman kynttilää näissä tummissa huoneissa.
Saman toimenpiteen tein oleskeluhuoneen lampuille - myös niissä on nyt kynttilät. Postissa saapui tähän tilaan hauska pöllökello, jonka tilasin muutamalla eurolla ebayn ihmemaasta.Takkaa tuunailin vähän eteenpäin. Vielä liekkiosuus puuttuu - ja se Siriuksen naama.Taloon saapui kirppislöytönä Hermionen kissa, Koukkujalka. Oljo tekee tuttavuutta katin kanssa.


Oops, I did it again. Huomioithan Ronin Kutka -rotan olkapäällä. Pitäis ehkä maalata se ruskeaksi.Kattotasanteen kasvihuoneelle ostin pöllön. Ylähyllyllä kököttävä on isäukon muovailema.Ruokasalin pöydälle näpersin muutaman kynttilänjalan.


Ja sitten siihen probleemaan. Violetit samettiverhot ei istuneet tänne. Ei yhtään, vaikka se olis ollut oikea Tylypahkan väri. Punaisia en halua, koska se väri hallitsee noissa kahdessa Rohkelikon huoneessa. Sinistä mulla ei ollut jemmassa, joten päädyin tekemään koekappaleen tästä vihreästä. Ja nyt mä en yhtään tiedä, että haluanko tänne verhoja ollenkaan. Kun nää ei oo ihan hyvät. En usko, että olisivat välttämättä hyvät toisen värisinäkään. Pimentävät yllättävän paljon nyt tätä mun valaistua saliani, ja ei Tylypahkassa nyt kummiskaan mitään pitsiverhoja voi olla. Ja taas toisaalta verhot olis kivat. Hmm. Täytyy miettiä. Ehkä kumminkin yrittän löytää jostain pala sinistä samettia tai satiinia ja kokeilla silläkin. Tai tehdä näillä vihreillä muihinkin ikkunoihin ja kypsytellä. Kiskoa mäkeen, jos niihin ei totu.Assari oli sitä mieltä, että vihreät on hyvät. Ei verhoina, mutta makuualustana.

9 kommenttia:

 1. Kokeile löytää pala trikoosamettia on ohuempaa ja laskeutuu hyvin. Itse ostin aikoinaan kirpparilta siitä tehdun tytön punaisen mekon ja tein siitä luistelijanukelle mekon ja oli tosi hyvä materiaalinaJa toimivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trikoosametti - hmm, ei sano mulle mitään. Täytyypä ottaa selvää. Mä mietin myös loimusamettia, se olis ohutta ja liekehtivää, mutta täytyy punnita. Ehkä otan tän huoneen kanssa nyt pienen aikalisän.

   Poista
 2. Tai organzaa? Sen läpi luulisi valon kuultavan. Olen äimistynyt molemmista blogeistasi. Koko ajan tapahtuu paljon. Yritän saada mineilyinnostukseni elpymään ja täällä on hurjan paljon ideoita ja vinkkejä. Virkavapaus on kannattanut, ainakin lukijan näkökannalta. Kiitos!
  T: Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna ihanasta kommentistasi! Mä olen nauttinut tästä irtiotosta ihan älyttömästi ja tehnyt niin sata lasissa kaikkea sellaista, mistä nautin. Seuraavaksi pitäis vissiin jäädä eläkkeelle, että olis jatkossakin aikaa vain harrastaa. :D

   Poista
 3. Ei tuo sali verhoja oikeastaan edes tarvitse, nuo ikkunat on niin hienot!
  Mutta JOS ne sinne haluat, niin trikoosametti kävi mullakin mielessä.

  Laitapas mulle meilissä osoitteesi, mä olen sen jonnekin hukannut - jos en ole hävittänyt muutossa, niin mulla vois olla pikutilpehööriä työstettäväksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä revin nuo verhot jo tänään irti. Saavat nyt olla toistaiseksi ilman. Tällä hetkellä tuntuu, etten verhoja enää laitakaan, mutta jos sopiva kangas suorastaan juoksee vastaan, niin täytynee kokeilla.

   Ja hei, mä odottelen suurella innolla jatkotyöstettävää silppua ja sälää. :) Kiitos jo tässä kohtaa.

   Poista
 4. Eu amei cada detalhe! Os dinossauros alados na gaiola são ótimos!
  ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. These dinosaurs are little erasers that I have painted blue and added wings. I tried to make them look like those little evil creatures (pixies, I guess) that attacted against the students when Gilderoy Lockhart was teaching.

   Poista
 5. Sinulla on kiva projekti ja paljon hienoja asioita olet saanut aikaan. Tylypahkan voi tehdä melkein mitä vaan, vain mielikuvitus on rajana. Tykkään töistäsi.

  VastaaPoista