tiistai 18. helmikuuta 2014

Tylypahkan kattotasanteen kasvihuone


 Tylypahkan kattotasanteen kasvihuone on nyt paikallaan. Kehikko tehtiin miehen kanssa muutama päivä sitten, eilen maalasin ja tänään tuunailin valmiimmaksi. Paljon vielä puuttuu pikkuesineistöä, multasäkkejä, saviruukkuja, kasveja ja puutarhatyökaluja, mutta runko on nyt olemassa.Alunperin tarkoitus oli liimata tähän laminointikalvot kaikkiin ikkunoihin, vaan päädyin sitten tekemään kalvosta vain katon. Ikkunat olkoon ainakin toistaiseksi avoimet, niin saa paremmin tukittua lisätavaraa sisään. 


Alruunat odottavat puutarhapöydällä suurempiin ruukkuihin istuttamista, vaan eipä näy suurempia ruukkuja, uutta multaa eikä professori Versoakaan. Alruunat kyllä ovat jo valmiita kirkumaan.
Kattotasanne muuten on keskeneräinen, mm. tornien katot ja kattotasannetta kehystävä aita puuttuvat. Yksi lohikäärme siellä kuitenkin jo puhisee.


Ostin ebaysta muutamalla kymmenellä sentillä köynnöstä, jonka lehdet olivat jättikokoisia. Muutamana iltana televisiota katsellessa nypin lehdet irti, leikkasin niitä pienemmiksi ja liimailin kiinni köynnökseen. Tänään sitten kiinnitin köynnöstä linnan ulkosivuihin, ja taas näyttää vähän valmiimmalta.
Yhden ikkunan raosta tunkee ulos hämähäkkejä.Tarkempi tsekkaus sisätiloihin paljastaa niiden karkailevan koiran huoneen ikkunasta. Kun vielä peruutetaan taaksepäin, voidaan nähdä hämähäkkijonoja Tylypahkan alimman kerroksen lattialla kiipeämässä ylös seinää, siitä koiran huoneeseen ja ikkunanraosta ulos. Kiellettyyn metsään lienevät matkalla, ja pakenevat kovaa vauhtia pois etenkin Myrtin vessan läheisyydestä, sillä sieltähän on kulku Basiliskin luolaan. Ja eiks se niin mennyt, että hämähäkit - tai hämäkäkit - eivät pelkää kuin yhtä asiaa - basiliskia?Porraskäytävän alimmassa kerroksessa on uusi kynttiläkruunu. Nyt on neljä kynttiläkruunua allekkain niin, että jokaisessa porraskäytävän kerroksessa on omansa. Jokainen omanlaisiaan, kuitenkin samanhenkisiä.Viikonlopun kirppiskierrokselta löysin tämän ihastuttavan metalliarkun. Hintaa oli pari euroa, ja innoissani kannoin arkun Rohkelikon oleskeluhuoneen pöydäksi. Istui kuin nenä päähän. Malfoy kadehtii taustalla sitä, ettei Luihuisten tuvassa ole yhtä hienoa pöytää. Tai no, eihän Luihuisten tupaakaan ole tässä linnassa...


Oleskeluhuoneessa on nyt myös toinen sohvatuoli aiempien tuolin ja sohvan lisäksi. Ylimmän kerroksen juhlasaliin tein lasipulloista tupapisteitä laskevat tiimalasit. Verhoja mietin tähän tilaan edelleen - en ole vielä pystynyt päättämään, mikä materiaali ja mikä väri. Hyviä ehdotuksia ja perusteiluita olen kyllä saanut, kiitos niistä. :)Taikajuomien ja -liemien luokka on nyt ovea vaille valmis. Viimeiset pullohyllyt liimasin seinille tänään, samoin kun loitsukirjojen hyllyn. Katon musta pieni möhkäle on fimosta tehty lepakko, joka ei valitettavasti kestä yhtään tämän lähempää tarkastelua.
Käytännössä kaikki tässä luokassa on liimattu kiinni - niin tässä luokassa kuin koko talossakin. Lähinnä huonekalut, niin kuin tässä pöytä, ovat siirrettävissä, mutta valtaosa pikkuesineistä on liimattu kiinni. Tämän huoneen kohdalla voisi miettiä sitä tuhoa, kun taloa vahingossa tönäisee ja kaikki 150 pulloa tippuisivat hyllyiltä alas... Ei kiitos. :)Mulla ei muutenkaan ole tarkoitus tätä taloa jatkossa tuunailla vuodenaikojen, juhlien tms. mukaan tai vaihdella esineiden paikkaa, vaan sitten kun on valmis, on valmis. Toki voi aina lisäillä pikkuesineistöä, mutta muuten mulla ei ole tarvetta jättää esineitä irrallisiksi sitä ajatelleen, että jos haluan jotakin vaihtaa. Kun yksi kokonaisuus valmistuu, riittää uusia projekteja aina aloitettavaksi - ja keskeneräisiä jatkettavaksi. :)


Nyt on taas draivi päällä, joten taidan siirtyä nikkaroimaan kirjastohuoneeseen hyllyjä. Onnellista ja inspiroivaa tiistaita sinulle!

9 kommenttia:

 1. Kyllä tuo kasvihuone on ihana ja kammottava, aivan kuin koko Tylypahka. Mielenkiintoista minusta on seurata tuo linnan valmistumista. Olet todella taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ja kammottava... Hmm, se on aika hyvä yhdistelmä tämän talon suhteen. :)

   Poista
 2. Kummasti vetää harmaana päivänä suuta hymyyn kun kurkkaa tänne :D

  VastaaPoista
 3. Tupapistelaskurit ja kaikki, wau! Huikeaa :)
  Varmasti hyvä idea liimata tavarat paikoilleen. Voin kuvitella miltä Tylypahka näyttäisi, jos Herra Nahkakissa päättäisi puikahtaa sisustamaan sitä uusiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän Alvin yrittää, mutta nyt ei enää mahdu mihinkään huoneeseen. Kaikissa on sen verran tavaraa, etteivät enää edes yritä.

   Poista
 4. Tämä on vaan niin uskomattoman upea koko talo, voisi päivän viettää yksityiskohtia tiiraillen... Ja todella viisasta liimata, sanoo yks kokemuksesta viisastunut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen laitettiin valoja ja poratiin linnan takaseinää. Mietin oikein, että jos kaikki olis olleet irrallisia, niin olisin seuraava viikon nostellut niitä paikoilleen. Nyt ku nosteli irralliset kokonaisuudet ulos niin sai porata rauhassa. Pullot pysyi hyllyillä ja kaikki muukin.

   Poista
 5. Se on kyllä munkin suosikkini, niin kuin on kyllä Kalkaroskin.

  VastaaPoista