torstai 13. helmikuuta 2014

Tylypahkan juhlasalissa


Tylypahkan ylimmän kerroksen juhlasalissa on laitettu pöytä koreaksi.


Oljo on kotitontun virkansa mukaisesti kattamassa pöytää. Lautasia, aterimia ja laseja täytyy hankkia muutama lisää, sillä pöydästä tulikin niin suuri, ettei kahdeksan settiä riittänyt.


Ruuat tilasin huuto.netistä taitavalta tekijältä, ja olen niihin iki-ihastunut.
Kalkkuna lienee ihan paras. Ja kun se on tosiaan niin pieni, vain muutaman sentin mittainen. Kuvassa näyttää niin paljon suuremmalta.

 Massailut ja muovailut ei ole yhtään mun juttu, enkä saa siinä kovin siistiä tai tarkkaa jälkeä aikaan. Siksi mieluummin tällaiset jutut ostan sellaisilta, jotka osaavat. 
Vielä puntaroin, että tulisko tuonne ikkunoihin samettiset, pitkät sivuverhot. Hmm... Ja jos tulisi, niin minkä väriset. Ideoita?

10 kommenttia:

 1. Jos tuo kalkkunakin on vain muutaman sentin kokoinen, niin millä hyvänen aika joku pystyy tekemään noita kananmunaviipaleita. Tai tomaatinsiivuja. Käsittämättömän upeaa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, mä olen ennenkin tilaillut samalta tekijältä enkä pysty käsittämään, miten joku saa näin pientä ja siistiä tehtyä. Onnellista, että nämä kaikki ovat nyt mun ruokapöydässäni. :)

   Poista
 2. Tuo juhla sali on upea. Jos verhoja laitat , tietysti sametti on paras viininpunainen tai keisarinsininen, siis minun mielipide vaatimaton vain. Ruokailuseteistä tykkään aivan upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen olis kyllä aina hieno. Sitä mäkin olen vähän puntaroinut, mutta en ole vielä pystynyt päättämään...

   Poista
 3. Komea on pöytä astioineen. Syvän sinistä, läikehtivää satiinia verhot kuin taivaansini, siinä minun ajatukseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen istuisi myös kattoon. Satiinia en ollut tullut ajatelleeksi, täytyypä sekin laittaa mietintälistalle.

   Poista
 4. ooooo, oon niin taivaassa tässä blogissa, että huh huh.
  Minun mielipiteeni on tietysti Tylypahkan violetti, koska sininen, vihreä, keltainen ja punainen ovat tupien värejä.

  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä perustelu. Mä en ollut ajatellutkaan, että ei tupavärejä ehkä yhteisiin tiloihin... Hmm, hyvä kun muistutit. Nyt mä tiedänkin, keneltä tuun aina kysymään, kun tulee ongelmatilanteita Potter -tietämyksessä. Sun blogissa käyneenä voisin kuvitella, että sulla on kohtalainen tietämys tän tarinan yksityiskohdista. :)

   Poista
  2. Haah, voisin kyllä sanoa olevani pahemman luokan fanaatikko. :D
   Oon ollut kadoksissa blogipuolelta, joten en ole ehtinyt lukemaan uusia tekstejäsi, mutta vastaan nyt tähän tuosta huispaus-arkusta. Elikkä neljä palloa on yhteensä, yksi kaato, kaksi ryhmyä ja sitten pikkuinen kultasieppi.

   Tässä kuva arkusta:
   http://udel.edu/~coyster/images/Quidditch-Balls.jpeg

   Ja tässä lainaus wikipediasta:

   "Kaato

   Kaato (Quaffle) on kahdentoista tuuman kokoinen (pelin suurin), tulipunainen nahkapallo. Kaato on valmistettu raudasta, mutta päällystetty nahalla. Kaadossa on epämääräisiä klommoja. Kaadolla on tarkoitus tehdä maaleja ja se on tarttumaloitsulla loihdittu tarttumaan pelaajien käsiin. Tosin kaato putoaa paljon hitaammin kuin lentää. Ennen kaadossa oli raksi tai otekotelot, mutta kun tarttumaloitsut kehittyi, niitä ei tarvittu enää. Huispauspelissä kaatoja on 1.

   Ryhmy

   Ryhmyjä (Bludgers) on pelissä kaksi, joista kummatkin ovat kymmenen tuumaa halkaisijaltaan ja tehty raudasta. Ne hyökkäävät puolueettomasti lähimmän pelaajan kimppuun yrittäen pudottaa tämän luudaltaan.

   Sieppi

   Kultasieppi, yleisemmin pelkkä sieppi (Snitch) on suuren saksanpähkinän kokoinen ja äärimmäisen vikkelä kultainen pallo. Se on loihdittu väistelemään pelaajia lentäen siivillään niin kauan kuin mahdollista. Peli päättyy yleisesti siepin kiinniottoon. Vaikka siitä saa 150 pistettä, ei sen nappaava joukkue aina voita."

   Olen ehdottomasti apuna, jos tarve vaatii. :)

   - E

   Poista
  3. Kiitos hurjasti, mäpä alan sitten ryhmyjä väkertämään. Tulen sulta kyseleen jatkossakin. :)

   Poista