lauantai 22. maaliskuuta 2014

Porraskaiteita ja tahattomia ansoja


Tylypahkan yksi haastavimpia juttuja on kattotasanteen ohella porrasaula, joka on tässä talossa neljän kerroksen korkuinen. Värimaailmaltaan poikkesin tässä paljon alkuperäisestä, elokuvan tummasta porraskäytävästä tehdessäni tästä valkoisen, vaan muuten talosta olisi tullut niin synkkä. Alkuperäisestä poikkeaminen teki tästä vielä haastavamman - miten saisin porraskäytävään sitä fiilistä, mitä siinä kuuluisi olla, taianomaisuutta ja arvokkuutta?


Joulupallojen rungoista tehdyt kattokruunut ja kultaiseksi maalatut, loputtoman monet kehykset ovat vaikuttaneet paljon. Kehyksiä alkaa viimein olla tarpeeksi, muutamassa kerroksessa on vielä tilaa, mutta loputon kehysten itse tekeminen, kirppareilta etsintä ja tuunaus alkaa olla lopussa. Ensimmäiset kierreportaatkin ovat valmiit, ja nyt ylimmässä kerroksessa on kierreportaiden lisäksi myös kaiteet. Se toi hurjan suuren muutoksen ja paljon viimeistellymmän näköisen lookin. En ole varma, teenkö kaiteita lainkaan käytävän toiselle puolelle vai jätänkö näin, että kaiteet ovat vain "julkisivun" puolella.Alempaan kerrokseen tuunasin kirpparilta löytämästäni kynttiläjalasta kukkapylvään, jonne liimasin Annelta saamaani köynnöstä. Tästä kerroksesta puuttuu vielä portaat ja kaiteet. Kuva kertoo myös oviaukon reunojen olevan viimeistelemättä, hups.Yhden oviaukon teimme isäukon kanssa taloa rakentaessamme niin hölmösti, että sieltä saapuja mätkähtäisi suoraan alempaan kerrokseen - oviaukon edessä kun ei ole minkäänlaista käytävää... Siihen on tarkoitus viritellä jonkinlainen silta vastapäätä olevaan huoneeseen.


Toiseksi alimmaisessa kerroksessa sen sijaan on jo porraskaiteet, mutta ei vielä ketjuja. Tähän alimmaisesta kerroksesta tulevat portaat ovat jo valmiit, mutta vielä maalausta vaille.Hiinokka on päässyt paikalleen Tylypahkan kattotasanteelle. Kattotasanteella on nyt myös taika-allas kaloineen ja lintuineen.Sen sijaan tornin oven portaat puuttuvat näköjään vieläkin, kröhöm... Tuostakin ovesta tulija mätkähtäisi iloisesti naamalleen kivetykseen. Mulla on siis täällä näemmä vielä useampiakin tahattomia ansoja.


Kattotasanteen kasvihuoneeseen muovailin muutamia ruukkuja. Tää on sitä, mihin jopa mun muovailukyvyt riittävät. :D


Aurinkoista lauantaita sinulle!

8 kommenttia:

 1. Tämä Tylypahka näyttää kyllä hienolta. Kiva tunnistaa nuo porraskaiteet samoiksi mistä itsekin olen kaiteet nukkekotiin tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaiteet on toisaan niistä Tiimarin muovisista dippitikuista, tai mitä lie ovatkaan. Harmittavaa on, että Tiimarin mentyä nurin en ole noita mistään löytänyt. Olis ollut tarvetta vähän enemmällekin kuin yhdelle paketille...

   Poista
 2. Tämä on kyllä ihan huikean hauska :D
  Kiva tutkailla noita tauluja ja ihmetellä että ketäs nyt tulee vastaan....ja Oljo on näköjään kovin kerkeeväinen kaveri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusimpana seinälle pääsivät Martti Ahtisaari ja Kekkonen. :)

   Poista
 3. Aivan uskomattoman upea luomus! Olet hurjan taitava ja kekseliäs. Vaikken alkuperäistä teosta kummemmin tunnekaan, silti tämä kolahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en alkuperäistä teosta tuntenut erityisemmin ennen tätä projektia. Nyt tunnen. :D

   Poista
 4. Tää on aivan huikea mineily-projekti, mykistyneenä oon jo monta kertaa käynyt eri vaiheita ihastelemassa. Kaikki yksityiskohdat ovat niin hienoja ja viimeisen päälle mietittyjä, erityisesti Eric Northman-taulu lämmitti sydäntä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari. :) Northmanin lisäksi seiniltä löytyy myös muiden umpihölmöjen, mutta koukuttavien sarjojen päähahmoja. Istuvat Tylypahkaan oikeinkin hyvin. :)

   Poista