tiistai 11. maaliskuuta 2014

DIY Hiinokka, adoptoitu lintu sekä muuta Tylypahkailua


Tylypahkan kattotasanne on suorastaan huudellut Hiinokan (tarinassa esiintyvän hevoskotkan) perään. Hiinokka-figuurit, joita olen ebaysta löytänyt, ovat kuitenkin olleet liian pieniä tähän taloon. Kun sitten aikani pähkäilin, ajattelin, että hitto vieköön, teen sitten ite.


Esikuva siis yllä. Hevosen takapää ja kotkan etupää. Hmm.


Kirpparilta löytyi eilen harmaa muovihevonen. Kelpaa, koska oli sopivan kokoinen ja vielä oikean värinenkin.


Hevonen muuttui hevoskotkaksi harmaiden höyhenien, rautalangan, puuvillalangan ja fimon avulla. Lisäksi tarvittiin liimaa ja hiuslakkaa, koska höyhenet olivat kovin pörheitä.


Tällainen siitä sitten tuli. Ei nyt ihan esikuvansa näköinen, mutta jotain tunnistettavuutta siinä lienee olevan. Mulle kelpaa. Ei nää mun tekeleet nyt oo koskaan muutenkaan niin just. :)

Hiinokan lisäksi kattotasanteelle valmistui taikalähde. Tämä on tehty posliinimaalattuun kynttiläjalkaan, jonka löysin äitin kätköistä. Kynttiläjalan väri iski heti silmään, ja silmissäni näin sen Tylypahkan kattotasanteella taikalähteen roolissa. Pienen neuvottelun lopputuloksena sain hyödyntää tätä omiin käyttötarkoituksiini. Altaan vesi on tehty kuumaliimasta ja maalattu kynsilakalla. Muutaman paperikalan heitin altaaseen uimaan sekä virittelin altaan reunalle köynnöksiä, joita sain Annelta. Samaisessa kuoressa oli myös uutta kotia etsivä lintu. Mukana oleva kirje kertoi, että linnun oli tarkoitus päätyä lemmikiksi Kauppakylässä asustavalle Hilppa Pippurille, jolla on yhteyksiä sukunsa kautta noitakouluihin. Hilppa, tai pikemminkin Hilpan muut lemmikit, eivät kuitenkaan tulleet linnun kanssa toimeen. Kirjeen lopussa oli kysymys siitä, voisiko lintu saada uuden kodin Tylypahkasta. Lintu lennähti heti kuoresta ulos päästyään ja sulkansa oikaistuaan lähteen reunalle, ja on näin otettu riemumielin vastaan Tylypahkaan. Kiitos hurjasti sinulle Anne! (Lintu on alkujaan Susannan käsialaa)Koska vietämme lomaviikkoa Pohjanmaalla kotipuolessa, joutuvat sekä Hiinokka että lintu taikalähteineen odottamaan viikon verran pääsyä Tylypahkaan. Sinä aikana voivat vaikka tutustua paremmin toisiinsa.Annen kuoressa oli myös tämä ihana, ruostutettu peili. Paikka sillekin on Tylypahkassa jo olemassa, kunhan taas sinne päästään. :)


Nettikirppiksiltä ja kirppareilta mukaan tarttuneita kehyksiä olen maalaillut ja työstänyt valmiiksi. Siinä odottavat nyt siistissä rivissä Tylypahkan porraskäytävän seinälle päätymistä.


Tylypahka on työn alla vain tänään. Muuten olen aikonut keskittyä ostoskeskukseen, jossa työn alla on kenkä- ja laukkuliike. Siitä lisää ehkä huomenissa. :)

4 kommenttia:

 1. Ihanat lahjat olet saanut ja hyvin sopivat joukkoon. Hiinokka on upee ilmestys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä, miten Hiinokka istuu Tylypahkan katolle. Toivottavasti löytää sieltä paikkansa, aina tuo väsääminen näin "etänä" itse talosta on vähän haastavaa. :)

   Poista
 2. Hiinokka on suorastaan hieno! Ja muutenkin hienoa olet saanut aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eihän se ihan oikealta näytä, mutta Potterinsa lukeneet lienevät tunnistavan. :)

   Poista