keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Ostoskeskuksen puuhia


Vietetään parhaillaan lomaviikkoa Pohjanmaalla kotipuolessa, ja täällä on ripakopallinen aikaa vain ministellä. Kotitalon suuri tupa on sosiaalisen elämän keskus vieressä olevine keittöineen, televisionurkkauksineen ja sohvaryhmineen. Tuvan pirttipöydän ääreen voi levittää kaikki askartelutarvikkeet koko viikoksi, näpertää aina, kun siltä tuntuu ja kommunikoida samalla ihmisten kanssa. Juuri hyvä.


 Tänään olen väsännyt ostoskeskusta. Ostoskeskuksen keskikerroksessa on Pentikin myymälä. Halusin tästä juuri Pentikin siksi, kun aikoinaan ensimmäistä kertaa omille muuttaessaan oli Pentik se unelmien sisustusliike, jossa käytiin ihastelemassa, hypistelemässä ja haaveilemassa. Halusin sellaisen sitten tähänkin keskukseen, joskin tää Pentik on nyt vähän enemmän sisustustarvike- kuin astiapainotteinen. Astiat odottavat vielä tilaamistaan...


Paljon on vielä kesken, mutta oikeanlainen tunnelma täällä minusta on jo.Pienen tavaran myyntilokerikko syntyi edesmenneen mummon dosetista. Dosetista olen tehnyt myös leluliikkeeseen legolaatikkoja ja lenkäkauppaan hyllyjä, joten aika hyvin on tuo esine hyödynnetty.Pentikin yläpuolella on hyvin keskeneräinen McDonalds. 


Pahvi-Ronald morjestelee nurkassa. Pöydät on tehty puisista lasinalusista, joihin lakkasin kiinni logot. Pöydän jalat on tehty helmistä ja joutavista muovirinkuloista.


Ostoskeskuksesta löytyy myös kenkä- ja laukkuliike. Tällä ei toistaiseksi ole nimeä, mutta tavaraa on jo jonkin verran. Tässä hain suurkaupunkien tunnelmaa tapeteilla ja kirpparilta löytämälläni Big Ben -patsaalla. Pöydät syntyivät pienten valokuvakehysten laseista ja drinkkitikuista.


Nurkkaan tein puunkarahkasta laukkutelineen, jonka maalasin mustaksi. Laukut sain tähän projektiin Pepiltä, ja ne ovat kyllä ihan loistavat. Kiitos Pepi. :)


Alakuvassa etualalla olevan pinkki-mustan iltalaukun sain Jenniltä FB:n nukkekotiharrastajien sivuilla olleesta nimikilpailusta, jossa etsiskeltiin Jennin nukkekodin vauvalle hyvää nimeä. Voitin ja lunastin palkinnon kotiin. Juur hyvä, kiitos Jenni.Lelukaupan tiski on jo valmis, mutta odottelee maalin kuivumista eikä siten pääse näihin kuviin mukaan. Jotain pientä uutta olen tähänkin puotiin väsännyt.


Siinäpä se tässä vaiheessa viikkoa. :)

Edit. Kiitos sinulle, anonyymi kommentoija, huomiostasi äärimmäisen nolosta bugista täällä tekstissä. Onneksi vinkkasit, että sain korjattua asian. :)

13 kommenttia:

 1. Ei voi kuin äimistellä :D
  (Laukut ovat muuten alunperin New Yorkista!! 6th Avenuelta, jollein ihan väärin muista!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, nyt näille laukuille tuli vielä vähän enemmän ideaa. Hauska sinänsä, kun tuossa puodin tapetissa näkyy olevan teksti 5th Avenue.

   Poista
 2. Upea ostoskeskus tulossa. Hienoja kalusteita myymälöissä ja ihania tavaroita.

  VastaaPoista
 3. Mukavasti alkaa muotoutumaan ostokeskus. Aitoa tunnelmaa on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on draivi päällä. Kunnianhimoinen ajatus oli, että saisin tän pinnoiltaan ja suurimmilta kalusteiltaan valmiiksi lomaviikon aikana. Vielä pari päivää jäljellä. :)

   Poista
 4. Siis mie en kestä!! ;) nuo on käsittämättömän hienoja, hyvin ja viimesen päälle ajateltuja että tunnen ihan oikeen kauppafiiliksen ja nään itteni tuolla sisällä kahtelemassa juttuja.
  Aivan kerrassaan valloittavaa työtä!! :) Siis niin huikeeta.
  Voi kun ite vois joskus ees pienen rasian ite väsätä, joskus jonkinlaisen.
  -Sannapa

  VastaaPoista
 5. Ja vielä... siis tuo palapeli!!!!!! ja lehet,,no ja kaikki muuttii tietty.
  -Sanna

  VastaaPoista
 6. Tätä ostoskeskuksen kehitystä on ilo seurata. Ihania juttuja teet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut vauhti ja into päällä. Jossain kohtaa varmaan sitten tyrehtyy meno niin, ettei synny kuukausiin mitään uutta. Vaan tehdään nyt kun intoa riittää. :)

   Poista
 7. Super kiva ostoskeskus!
  Haluan tuonne ostoksille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stiina. Täytys asentaa tähän eteen sellainen pieni kutistuskone, niin pääsis asiakkaat sisälle. :)

   Poista