maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pieniä silauksia


Tylypahka on nyt vähän jäänyt muiden projektien jalkoihin, mutta jotain uuttakin on taas tullut.
Kattotasanteelle on tullut lisää vihreää, lisää lohikäärmeitä, kaiteet ja kirpparilta löytynyt naispatsas. Vähän ehkä tuollainen kreikkalaishenkinen, mutta tuokoon nyt naiskauneutta tähän muuten asukkailtaan tyystin miehiseen Tylypahkaan. Hermione kun tämän talon ainoana naisedustajana on edelleen Kiinassa - tilaamattomana.Tarvehuoneeseen löytyi kirppikseltä dinosauruksen luuranko. Ei tää nyt tokikaan luonnontieteelinen museo ole, mutta luuranko voi edustaa tässä lohikääreen luurankoa. Lisäksi tarvehuoneessa uutta on suuri kolmijalkakynttelikkö, miespatsas sekä muuta pientä varastorilpettä.


Dumbledoren huoneessa on hieno muinainen arkku. Tämä komeus myös kirpparilta.


Oleskeluhuoneen nurkassa on myös uusi patsas, Strauss. Luettavaa väsäsin oleskeluhuoneeseen ja makuuhuoneeseen eilen. Toki Tylypahkassa nyt täytyy pari Potter -kirjaa olla. ;)Potter-kirjoja on myös Potterin itsensä sängyn alla ja päällä. Itserakas vissiin.
Ja sit tää portaikko. Tää on ollut niin vietävän kovatöinen, mutta nyt puuttuu enää kaksi kehystä, ja nekin ovat olemassa, maalia ja kuvaa vailla vain. Jokaisessa kerroksessa on nyt myös kierreportaat. Kaiteita puuttuu vielä sieltä ja täältä

Siinä se nyt on, viittä vaille valmiina. Alimmaisen kerroksen yksi huone on tekemättä, lisäksi puuttuu porras- ja parvekekaiteita sekä parit ikkunankarmit. Huoneiden välisiä ovia en sitten loppuviimein taida tähän edes laittaa. Eivät kuitenkaan mahtuisi aukeamaan, kun porraskäytävä on niin täynnä portaita, kaiteita, pylväitä ja patsaita. Ovien reunukset kaipaavat vielä viimeistelyä ja talon alareuna ja alahylly kaipaavat myös maalauksen.


Sitten kun ne silaukset on tehty, täytyy hankkia tähän vielä lasiovet eteen, ettei kukaan ikinä mene koskemaan tai siirtämään tai ottamaan täältä mitään. :D Sit se on valmis.


Hetki vielä tätä projektia.

18 kommenttia:

 1. Upea linna!
  Laita pölysuojaksi kahden-kolmen millimetrin vahvuista akryylilevyä. Sitä saa ainakin Etolasta määrämittaan leikattuna, eikä ole kovin kallista ja on kevyttä. Sen voi kiinnittää kulmien kohdalta ja keskeltä pienillä ruuveilla. Minulla oli talojeni suojana akryylilevyt kun talojani oli Harjavallassa Cedercreutzin museon näyttelyssä esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Raija. Akryylilevystä en ole kuullutkaan aiemmin. Täytyypä perehtyä tarkemmin.

   Poista
 2. Voi onnea tuon linnan valmiiksi saamisesta. Ihana ja mielenkiintoinen homma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis. Vielä vähän viimeistelyjä, ja sitten on tämä projekti valmis.

   Poista
 3. Komia on! Ihailen ahkeruuttasi ja idearikkauttasi - itse kun en saa valmiiksi yhtä vaivaista rintamamiestaloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt hirveä draivi näiden minipuuhien kanssa. Jossain kohtaa tulee sitten taas varmasti sekin aika, ettei kiinnosta yhtään. Vaan nyt täytyy takoa kun rauta on kuumaa. Tsemppiä rintamamiestalon pariin. :)

   Poista
 4. Tämä on aivan uskomattoman hieno työ! Olisi mahtava päästä näkemään se joskus jossain livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi. Mun täytyy vissiin perustaa tänne joku kotimuseo. :D

   Poista
 5. Congratulations! This is so cool!

  VastaaPoista
 6. Eeeei, ei se saa valmistua! :D
  Vielä kun olisi yksi iso hylly alimmaisena, niin olisit voinut tehdä salaisuuksien kammion ison basiliskinsa kanssa. :)

  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää idea pisti heti miettimään, mutta eipäs onnistu - menee tornit katosta läpi, jos vielä korottaa. :) Sit kun tää valmistuu, mun on tosiaan ehkä varattava terapia-aika, että pääsen yli siitä järkytyksestä, että tää on tosiaan valmis.

   Poista
 7. Mie niin romahan. Ei voi kuin huokailla ja voivotella kun on niin ihanaa ja täydellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän valmistuttua pääsenkin nyt onneksi juoksemaan sun blogissasi seuraamassa seuraavan Tylypahkan valmistumista. :D

   Poista
 8. Kiitos Merita. Vähän vielä...

  VastaaPoista
 9. Ikuisena Potterfanina täytyy kommentoida, että on kyllä hulppea pytinki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lottiina. Musta on tullut Potter-fani oikeastaan vasta tän projektin myötä. Nyt taas houkuttelis aloittaa tuo kahdeksan dvd:n putki uudelleen...

   Poista
  2. Itse olen niin perfektionisti suuruudenhullu että en osaisi lopettaa ennen kuin valmiina olisi koko linna, joka kuvaisi koko sarjaa jokaisen elokuvan puitteissa. En siis varmasti aloita niin suurta operaatiota :D Vaikka joskus Viistokujan rakentaminen on käynyt mielessä.

   Poista