tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pesosen talo


Pesosen talo nikkaroitiin pääsiäisenä isäukon kanssa. Nyt on runko valmis.


Alaosan kivijalka tehtiin liimaamalla, hiekoittamalla ja lakkaamalla. Ulkoseiniin tulee punainen laudoitus, jonk on tarkoitus peittää ikkunoiden sahaamisesta syntyneet halkiot ja kuistin halkaisemisesta johtuvat urat. Kattotiilet on leikattu munakennoista. Munakennoissa sopivia muotoja näihin on tosin niin vähän, että yhdestä kennosta saa vain kolme kattotiiltä. Äippä oli jemmannut askarteluihin aika kasan kennoja, joten niillä saa miltei toisen puolen katosta. Meillä kuluu munia pari-kolme kennollista kuussa. Sillä tahdilla kertyy maksimissaan yhdeksän kattotiiltä kuussa. Hmm. Olis kannattanut leikata tiilet jostain muusta. Tätä tahtia tää katto on viiden vuoden päästä valmis.Edit. Lisätty kattotiilien lähde, eli kuva kananmunakennon sulkemisläpäreestä. Eli hei jokainen sinä, joka asustat tässä Lempäälä/Tampere -akselilla ja syöt enemmän tai vähemmän kananmunia, pistäs näitä jemmaan. Saadaan Pesosen katto valmiiksi ennen seuraavaa talvea. :D


Viiru ja Pesonen odottelevat talon valmistumista matalahkossa vinttikerroksessa.


Vanhoista terassiöljystä- ja huonekalupetsistä sekoitettiin isäukon kanssa käryävä toti, jolla sai petsattua kivan väriset lattiat biltematikuista. Lattiat asettelin paikalleen tähän keittiöön, jonne tulee kapeista jäätelötikuista seinät, sellaiset Pesosen vihreät. Muutamia huonekaluja maalailin myös pesosmaisiksi. Kokeilumielessä ne täytyi jo paikalleen asetella, vaikka seinät ja katto vielä puuttuvatkin.Yläkuvassa näkyy talo avattuna. Talo on saranoitu kolmesta kohtaa, eli etuosa aukeaa kahtia molemmille sivuille ja katto ylös. Alavasemmalle tulee keittiö, keskelle pieni eteinen ja oikealle kamari, johon tulee myös takka. Sen päälle tulee Pesosen makuuhuone, keskellä on  rappukäytävää/romuvarastotilaa ja ylävasemmalle tulee pieni vinttihuone, jonka Viiru ja Pesonen kirjassa tapetoivat sekalaisella tapettikokoelmalla.Niinhän siinä kävi, ettei mummoinmökki päässyt pääsiäisenä alulle. Pesosen talo ajoi nyt ohi. Vaan jos tekisi mummoinmökin sitten kesälomalla. Eihän sinnekään ole kuin pari kuukautta aikaa. :)


Lopun kevennyksenä kuva eiliseltä matkalta Pohjanmaalta kotiin Pirkanmaalle. Pieni apulainen voi hippasen heikosti autossa, ja taitaa tuo pahoinvointi olla pääosin henkistä sorttia, koska kissa oksentaa kuljetuskopassa monta kertaa, mutta jos pääsee syliin, pärjää hyvin koko matkan. Siinä se sitten nukkui, neuletakkiin käärittynä, ja oksensi neljän tunnin ajomatkan jälkeen vasta, kun minä hölmö kilometriä ennen kotia tumppasin kissan kuljetuskoppaan. 

Voikaahan te paremmin. :)

13 kommenttia:

 1. Kiva talo! Ja tuosta katosta tulee hieno. Mitäs jos vinkkaisit työpaikalla, että munakennot saapi tuoda sinulle, niin saat katon nopeammin valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä mun työpaikka on niin miespainotteinen, että ne ei taitais ymmärtää munakennoista yhtään mitään. ;D Vaan täytyy pistää kaikki tutut ja tutunmieliset asialle.

   Poista
 2. Meja jo vinkkaskin munakennoista :)

  Sun tarvii hommata kantoliina tuota pahoivoivaa lasta verten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti, kun Kertu tuli meille, se oli alkuun niin läheisyyden kipeä, että silloin oikeasti pohdin tuota kantoliinaa. Olis ollut aika näppärä, kun kissaa olis pitänyt kanta mukana kaikkialle. Alvinilla taas on yleensä niin paljon kiireitä, ettei ehdi sylissä istumaan, kun pitää jo kaahata sata lasissa seuraavaan paikkaan. Automatkustamisen suhteen kantoliina toimisi hyvin - silloin käpertyy ihan iholle ja nyhjöttää siinä.

   Poista
 3. Onni on.......nikkaroiva isäukko ♥ Tästä tulee aivan mahtavan hyvän näköinen Pesosen talo ♥
  Voi tuota sinun sylivauva-Alvinia, hauska kuva =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän ois tarkoitus vielä rakentaa piharakennus, jossa on pieni kanala, verstas ja ehkäpä pikkuinen sauna - mua ahdistaa ajatus, ettei tuo ukko peseydy missään. Pihan perälle sitten hyysikkä. Muissa taloissa kun ei mitään pihapiiriä ole, niin tähän olisi kiva nysertää sellainen maisemallinen kokonaisuus. Mä vaan en ihan vielä tiedä, mihin se kokonaisuus mahtuisi... Hylly, jossa on nyt, on ainakin isommalle kokonaisuudelle liian pieni, kun nytkin Pesonen kuistilta alas astuessaan tippuu hyllyltä suoraan nenälleen lattiaan. ;)

   Poista
 4. Ihana talo tulossa ♥ Ja voi pientä Alvin-poloa, hyvä että matka sujuu kuitenkin noinkin :) Kyl täälläkin voidaan pistää munakennoja jemmaan jos tarve on! ;) Öö mistä kohti kennoa tuo tiili on jos vaan kolme saa yhdestä? :) -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lisäsin tuonne tekstiin kuvan kennon siitä osasta, mistä noita kattotiiliä saa. Ihana jos pistät jemmaan. Pesonen jo kovasti huutelee katon valmistumisen perään. :)

   Poista
  2. Minäpä jemmaan :) Hei huomasin vaan että meidän Rainbow-munissa on vähä eri mallinen tuo lärpäke, eli tiili on siten vähän litteempi ja pyöreempi...onkohan se paha. Laitan sulle meilillä kuvan :) -Minna

   Poista
 5. Minäkin aikoinaan tein kennokaton noista koteloista. Käytin koko kotelon. kun kasetuin ja muokkasin palasia sain mielestäni ihanan paanukaton. Ihana tulee Pesosen talosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ministelyssä yksi paras juttu on juuri kaikenlaisen roskan hyötykäyttö. Aina löytyy uusia ideoita käyttää raaka-aineena muuten roskiin menevää silppua, pakkausmateriaalia tms.

   Poista
 6. Hyvin mielenkiintoinen projekti, kivalta näyttää.

  VastaaPoista