maanantai 7. huhtikuuta 2014

Mummoinmökin huonekaluja


FinnAimosta tilaamani mummoinmökin huonekalut saapuivat perjantaina, ja olen niitä nyt hionut ja tuunannut uuteen uskoon. Mummojen kalustuksessa päävärinä on valkoinen, mutta kulunut sellainen. Mitään sisustajia Fanni ja Lyydia eivät ole, ja talosta on tarkoitus tulla kuitenkin menneen ajan mummonmökin näköinen, ei kartanotyyppinen unelma.Leivinuuni on vielä alkuperäisasussaan. Tästä poistan oletettavasti tuon sinisen taustan, mutta teen sen vasta, kun muut keittiökalusteet saapuvat kiinanmailta ja pystyn sitten sovittelemaan kokonaisuutta yhteen.


Puusängyn ostin puuvalmiina, ja sen väri on vielä päättämättä. Tästä on tarkoitus tulla olohuoneeseen sohva. 


Sänkyä on hiottu myös, ja siihen tein päiväpeiton mummon vanhasta neulepaidasta. Jokaisella vanhalla mummolla on oltava tietysti puhelinpöytä. :) Sen pehmusteet tosin vähän repeilivät hiottuani niin innokkaasti puupintoja kuluneiksi.


Kalusteiden kanssa tilasin myös emalisia miniastioita, kakkuvuokia, jotka olisi tarkoitus keinolla tai toisella ruostuttaa kuluneiksi sekä pieniä kukkaruukkuja. Yllä näkyy senkki ostokunnossa, alla tuunattuna versiona.


Sellainen tavarapostaus tällä erää. Mummojen suhteen nukentekijän jonossa on enää "vain" kahdeksan nukkea ennen mun mummoja. Jee, onhan niitä odotettu, mutta enköhän mä vieläkin jaksa odottaa, vaikka sitä tämän harrastusen myötä onkin muuttunut kärsimättömäksi kakaraksi noin uudelleen aikuisiällä. :D

4 kommenttia:

 1. Kutkuttavaa odotella ,mimmoinen mummola syntyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo on vielä tekemättä, mutta tänään kokeilin kuparisulfiitilla (olikohan sen nimistä, ehkä...) harmaannuttaa jo seinälautoja. Haaveena olis sellainen harmaantunut mökki, ja ainakin tässä vaiheessa harmaannutusprosessi näyttää onnistuvan hyvin. :)

   Poista
 2. Ihania kalusteita ja hauskaa on siis tuleman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä on jo saapunut lisääkin. Ajoi nyt vaan tuo Viirun ja Pesosen talo ohi, mutta täytyy kattoa, mihin tää pääsiäisen aika riittää, että ehtisikö rakentaa toisenkin talon.

   Poista