lauantai 10. elokuuta 2013

The House of Books - Kirjatalo

Siirretty Olipa kerran koti -blogista. Alkuperäinen teksti julkaistu 26.7.2013.


Tänään valmistui pitkään mielessä kummitellut roombox eli kirjatalo. Niin syntyi Hittavaisten kirjasto, the house of books.Tämän rakentamiseen uhrattiin muinainen Valittujen palojen kirjasarja, ja isäukon kanssa sahattiin vannesahalla kirjat oikeaan muotoonsa. Lisäksi rakenne vaati vähän ohutta vaneria sekä kilokaupalla kuumaliimaa. Oven halusin talon kulmaan, ja se on tehty kirjan kannesta, jonka molemmin puolin on liimattu netistä tulostettu oven kuva. Kahvana toimii vanhanaikaisen klipsukorviksen tausta.Ikkunan karmit on tehty jäätelötikuista.
Kirjaston seinät tapetoin kirjan sivujen palasilla, joskin yksi seinä (yläkuvassa katsoen oikea seinä) on alkuperäiskuosissaan ja siinä näkyy sahattujen kirjojen sisäpuoli. Kirjan kansista leikkelin seinille hyllyt, joihin tulostelin netistä kirjarivistöjä - ei tullut mieleenikään, että olisin askarrellut tämän kirjamäärän yksittäisinä kirjoina, vaikka olisi toki ollut aidomman näköinen niin.Pöytä syntyi myös kirjojen kansista, ja sen päällä on muutamia yksittäiskirjoja, Pottereita ja hömppäromaaneja. Seinällä olevat kehykset löytyivät miehen mummon aarteista, ja niihin tulostin kirjastohenkisen ajatelman.
Toisin kuin muissa roomboxeissa, on tässä kirjatalossa myös valot. Varjostimet ovat Hesburgerin ketsuppikuppeja, ja niiden sisällä on led-tuikut. Painamalla tuikkua kattoa vasten saa kytkettyä valon päälle ja pois (kytkin on siis tuikun pohjassa kattoa vasten).Seinällä on miehen mummon rannekellosta tehty seinäkello.Penkki on tehty korkeista ja sytyketikuista, ja sen päällä on ruusupuska, joka on istutettu vanhaan kumiseen mehupullon korkkiin.Oven vieressä oleva seinäkoriste on yksinäinen riipuskorvis.Koska kirjahyllyjä on kattoon saakka, tarvitaan kirjastossa toki myös tikkaat.


Puisesta kuutiosta ja yksinäisestä shakkinappulasta askartelin kirjastoon patsaan. Hevospatsaan yläpuolella seinällä sen sijaan on vaarin kätköistä löytynyt minitaulu, jossa on muovin sisään upotettu kukka.Tarinoiden ihmeellinen maailma kutsuu hittavaiset lajitovereineen kirjataloon.

5 kommenttia:

 1. Siirretyt kommentit Olipa kerran koti -blogista:

  Blogger Pellavasydämen Mervi sanoi...

  Ei oo todellista,vaan uskomatonta! Kuinka kauan tuollaisen tekemiseen menee aikaa? Varmaan se suunnittelu ja "luomistyö" vie paljonkin, mutta myös kaikki pikkunäprääminen...

  26. heinäkuuta 2013 18.14


  Blogger Eena sanoi...

  Mervi: Tämän rakenteita tehtailtiin eilen ehkä kolmisen tuntia isäukon kanssa, ja tänään olen väkästellyt sisustuksen ja pikkusälän parissa. Ehkäpä kuutisen tuntia ihan näpertämistä tälle päivää? Hirvittivän vaikea arvioida, kun tuntuu, että olen istunut tämän kanssa kaksi päivää yhtä soittoa. :)

  26. heinäkuuta 2013 18.24


  Blogger Stiina sanoi...

  Voi mahoton,kun sulta näitä boxeja syntyy ja niin ihania!!!

  26. heinäkuuta 2013 18.38


  Blogger Riitta sanoi...

  Ihan mieletön !!! Voi kun itellä riittäis kärsivällisyys tuollaisten näpräämiseen ja ennenkaikkea taito ;D Parempi ehkä ihailla vaan sinunlaistesi taiteilijoiden teoksia ! Aurinkoisia päiviä sinulle ♥

  26. heinäkuuta 2013 18.49


  Blogger Sarppu sanoi...

  Aivan suunnattoman ihana, todella taidolla ja huolella tehty, uskomaton.

  26. heinäkuuta 2013 19.37


  Blogger Liisa sanoi...

  Ihan mieletön!!! Wau!! miten sulla noita ideoita piisaakaan. Ja koko ajan tulee lisää. Ei sun perässä pysy ;)

  26. heinäkuuta 2013 19.57


  Blogger Anne-Mari sanoi...

  Siis vallan mainio, voi sissus sentään kun olet kekseliäs ihminen:)
  Kerran mä huhuilin kirkon perään, ja senkin olet jo tehnyt, tässä taas muutamia ehdotuksia: apteekki, lääkärin vastaanotto huone, ja oliko aikuisten makkari rautasänkyineen?

  26. heinäkuuta 2013 20.13


  Blogger Pepi sanoi...

  Mä olen sanaton! :D

  26. heinäkuuta 2013 20.54


  Blogger Saikku sanoi...

  Aivan uskomaton oot. Ihan mahtava tuo. :)

  26. heinäkuuta 2013 21.56


  Blogger Mun Tekemä sanoi...

  Aivan käsittämättömän upea!

  26. heinäkuuta 2013 22.16


  Blogger tuksu sanoi...

  Ei voi käsittää tuota luomisen kykyä, mikä sinulla on! Idea toisensa perään... Olet aivan huippu!
  îhailee, ihailemistaa*
  multa sujuu virkkuu...mutta sinun käsityöt ovat aivan eriluokassa :)
  Ihanaa viikonloppua, mitä sitten puuhailetkaan :)
  tuksu

  26. heinäkuuta 2013 23.24


  Blogger pirkko sanoi...

  Vau, tosi makee! Hitsi sä oot taitava :)

  27. heinäkuuta 2013 1.12

  VastaaPoista
 2. Nyt vasta löysi tämän, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mahtavan hieno, paljon hyviä ideoita :)

  VastaaPoista
 3. Siis kertakaikkisen mahtava!!! Oot sää taitava <3 ja iso huokaus vielä :)

  VastaaPoista