lauantai 10. elokuuta 2013

Balettisalissa

Siirretty Olipa kerran koti -blogista. Alkuperäinen teksti julkaistu 30.7.2013.


 Asunto Oy Hittavaislinnassa on myös balettisali. Balettisalin kuvaaminen olikin takaseinän peilin vuoksi yllättävän haastavaa, mutta eiköhän näistä kuvista ideasta kiinni saa.Tästä balettisalista tuli hyvin tyttömäinen, pahoittelut vaan kaikille lajin miespuolisille harrastajille. Hittavaiset vaan taitaa olla sellaisia, hyvin tiukasti sukupuolirooleista ja -normeista kiinni pitäviä. Senhän huomaa myös siitä yltiöpinkistä tyttövauvan huoneesta, tai poikalapsen täyssinisestä huoneesta. Nää on niin konservatiivisia, nää hittavaiset.Balettisalin nurkassa on pöytä. Enpä ole tullut balettisalissa koskaan käyneeksi, mutta oikeassa balettisalissa tuskin on pöytää. Hittavaiset kummiskin halusivat omaansa sellaisen, että voivat hypistellä koruja ja kuvitella olevansa ihkaoikeita balettiprinsessoja. Pöydän tein neliskanttisen, pienen lasirasian pohjasta ja korurasian kannesta. Kuumaliimasin sekä pöydän kannen alle että jalan taakse pinkkejä helmiä antamaan lisää yltiötyttömäisyyttä.


Hameen askartelin vaaleanpunaisesta korupussista.Hittavaisten balettisali sijaitsee kerrostalon kattohuoneessa yhdeksännessä kerroksessa. Siksi sen sisustuksen täytyi painottua myös kattoon, koska ylimmän kerroksen huoneista näkyy eniten juurikin huoneiston yläosaa.Katossa on kaksi lamppua, jotka ovat pieniä lasituikkuja. Lisäksi katossa kiertää pinkeistä ja kirkkaista helmistä koottu pallorimpsu. 


Lattiana tässä on laminaattilattian mallipala, seinissä netistä tulostettu pinkki laudoitus ja katossa pinkki pilvimaisema. Takaseinällä on peili. Tangon tein kahdesta bambusukkapuikosta. Vielä kun saan joskus askarreltua tuohon tangolle roikkumaan pienet balettitossut satiininauhoineen, niin tämä huone on valmis. Ja ehkäpä pieni jakkara tuohon seinällä roikkuvan ruusukimpun alle. Sellainen pieni, vanhanaikainen, valkoinen, jolla hittavainen voi istua solmiessaan balettitossuja jalkoihinsa. :)


Moni on kysellyt, missä nämä roomboxit meillä sijaitsevat, ja olen tätä pantannut, kun kokonaisuus ei ole ollenkaan valmis. Vaan ehkä mä voin nyt keskeneräistäkin vilauttaa. Tässä tämä siis on, Asunto Oy Hittavaislinna:Kaiken kaikkiaan kokonaisuudessa on 27 roomboxia. Katto on vielä osin keskeneräinen, ja talossa on toistaiseksi kolme kokonaan tyhjää roomboxia sekä neljä boxia, joissa on vasta seinät ja lattiat tehtynä. Lisäksi mää vähän haaveilisin sellaisesta hissistä tuohon vasempaan reunaan... ;)


 Ylimmässä kerroksessa, eli yhdeksännessä kerroksessa on vielä keskeneräinen avaruusobservatorio. Keskellä on balettisali, joka näkyy tässä kuvassa huonosti kattolampun heijastuman vuoksi. Reunimmainen on tyhjä, mutta sinne olen varovaisesti suunnitellut makuuhuonetta, sellaista ruusutapettista, hörsöistä ja romanttista, kaikella kauniilla ja pienellä yltiötäytettyä kattohuoneistoa. Kahdeksas kerros alkaa tyhjällä boksilla, johon olen kaavaillut kummitushuonetta, yhden huoneen autiotalomeininkiä minikoossa. Sen vieressä ovat The Cake Bakeryn leipomo ja myymälä. Seitsemännessä kerroksessa on Pub Ruusu, joulutupa ja Hawaii-huone.


Keskikerroksen bokseista kuudennessa kerroksessa sijaitsevat vauvan huone, kirkko ja koulu. Viidennessä kerroksessa on keittiö, keskimmäinen vielä tyhjänä (siihen saattaapi tulla jäätelökioski) ja reunimmaisesta on tulossa taideateljee. Neljännessä kerroksessa on verstas, vielä tekemätön kylpyhuone/spa ja sisustusliike Nappi & Nuppi.


Kolmannessa kerroksessa sijaitsee pojan huone, salonki ja teinin huone. Kakkoskerroksen ensimmäiseen huoneeseen on valmistumassa elintarvikemyymälä/kioski, keskellä on mummola ja reunassa kasvihuone. Alimmaisessa kerroksessa sijaitsevat sauna, varasto ja kellari, josta myös puuttuu vielä portaita ja kissaa lukuunottamatta muu sisustus.


Joskus musta tuntuu, että kohta meiltäkin puuttuu kissoja lukuunottamatta muu sisustus. Muutamana hikisenä ja kuumana yönä on jouduttu nakkaamaan kissat pois sängystä ja laittamaan makuuhuoneen ovi kiinni, jotta verkottamatonta ikkunaa voisi pitää yölläkin auki. Alvin ei pitänyt ratkaisusta, ja kun ei ole yöllä saanut tarpeeksi huomiota ja läheisyyttä, on tehnyt sitten päivisin kolttosia senkin edestä. Nyt intohimo on tuo valkoinen nahkasohva, johon kissa iskee kynsiään kiinni aina, kun liikut lähistöllä. Mikäli olemme yläkerrassa, ei kissa sohvaan koske, mutta auta armias, kun menet alakertaan, on katti heti kynsillään kiinni sohvassa ja valmiina säntäämään karkuun, kun menet tiukasti komentamaan. Hauskinta on, että toisinaan katti säntää sohvaan uudelleen kiinni jo ennen kuin selkäsi käännät, ja säntää uudelleen karkuun, ennen kuin olet ehtinyt edes suusi avata. Tässä kissassa on niin vietävästi tuota luonnetta.


No nyt on sitten todettu, että antaapi makuuhuoneen oven olla auki ja ikkunan kiinni. Vallatkoot koko sängyn. Kyllähän me mahdutaan sinne parisängyn reunoille. Pidetään vaan lattia tyhjinä sängyn vierestä, että jos Taavi sattuu vaikka potkaisemaan meidät yöllä siitä reunasta lattialle, niin ei pahasti satu. Paahdutaan me ennemmin kuumina öinä hengiltä kuin tuotetaan mielipahaa näille pienille rääpäleille. Eikös ne curlingvanhemmat toimi juurikin niin? ;)


Kertu ja Taavi lähettävät terveisiä Terhin tukijoukoille, Kertulla ja Taavilla on kuulemma ihan omat fanit ruutujen takana. :D Kuva kertoo, että Taavi yksinkertaisena kissana on tästä saamastaan huomioista aivan hämmentyneenä. "Mitä, mitä - emmää vaaan tajuu." Kertu suuren egonsa kanssa sen sijaan laskeskelee päässään, montako fania hänellä tämän kylän häijyimpänä ja fiksuimpana kattina mahtaa ollakaan. Ei sillä, että moni olisi ilmoittautunut, mutta kysehän onkin siitä, mitä itselleen uskottelee. :)


Iloista mieltä ja ripaus ilkikurisuutta sinun iltaasi!

1 kommentti:

 1. Siirretyt kommentit Olipa kerran koti -blogista:

  Blogger mehtäemäntä sanoi...

  ihan mahtava tuo siun roombox kokoelma..

  30. heinäkuuta 2013 21.15


  Blogger Sumi sanoi...

  Oijoi, onpa tuo hittavaiskommuni upea!
  Mutta vähän mua ahistaa, sä oot antanu niin huonoja vaikutteita meidän Iidalle. Nyt mäkin joudun askartelemaan sitä hiivatin nukkekodinkauppaa sille, saan ihottumaa jo ajatuksestakin!
  Paremmalla ajalla aion tutkia suurennuslasilla nämä sun postaukset ja nyysiä kaikki meille soveltuvat ideat, kiitos vaan. :)

  30. heinäkuuta 2013 21.27


  Blogger Eila sanoi...

  Hieno ja niin tyttömäinen balettisali!
  Mä paistoin helmiä eka kerran:)

  31. heinäkuuta 2013 1.29


  Blogger Kati sanoi...

  Ihanan hempeä ja tyttömäinen balettisali. Upea roombox kokoelma, tuli tunne että hei mäkin haluan tollasen!

  31. heinäkuuta 2013 6.28


  Blogger Sinipellavainen sanoi...

  :)) AIvan mielettömän ihana talo.

  31. heinäkuuta 2013 13.03


  Blogger TeSa sanoi...

  Rapsutukset kissuille, niille suosikeille, kuten myös muille =)

  Aivan ihana kokonaisuus sinun taidollasi on kerrostalostasi muodostumassa.

  31. heinäkuuta 2013 13.46


  Blogger Eevi sanoi...


  Kiitos Eena! :)


  http://metsassakultainenpuu.blogspot.fi/2013/07/meet-bertta-blogivinkki.html

  31. heinäkuuta 2013 14.14


  Anonyymi Anonyymi sanoi...

  Voi juku, nyt sun kommuuni näyttää sina vain paremmalta :) Vähän jännittäviä uusia huoneita, tykkään tykkään.

  Mulla on sulle asiaa, soitan kummityttösi nukahdettua.

  Isosikkonen

  31. heinäkuuta 2013 20.51


  Blogger Kaisa sanoi...

  Ihan mielettömän upeat taideteokset!

  31. heinäkuuta 2013 21.38


  Blogger Cheri sanoi...

  Upea roombox-torni. Alvin on keksinyt kivan leikin, saa ainakin huomiota. Minä fanitan noita kaikkia :)

  31. heinäkuuta 2013 22.28


  Blogger Hilu sanoi...

  Siis kerrassaan mahtava roombox kokoelma ja miten oletkaan hienosti keksinyt laittaa ne esille :) Ihania ovat kyllä myös nuo kisut :)

  2. elokuuta 2013 12.34

  VastaaPoista