lauantai 10. elokuuta 2013

Minimummolassa

Siirretty Olipa kerran koti -blogista. Alkuperäinen teksti julkaistu 24.6.2013.


Ja täältä niitä taas tulee. Minimaailmoja. :)


Tässä mökissä asustaa mummo. Ehkäpä leskimummo, joka kyllä toki kaipaa miestään, mutta viihtyy myös omassa rauhaisassa yksinäisyydessään. Mummon mökin sivuseinissä Sinellin skräppipaperi, taustan hirsiseinä internetin ihmeellisistä kuvamaailmoista yhdistelty ja muokattu. Lattia myöskin nettimaailmoista.


Mummon kiikkustuoli on materiaalisovelluksen huipentuma, ja tuossa noin 6,5 cm korkeassa kokonaisuudessa on hyödynnetty niin rottinkia, korkkia, hammastikkuja kuin finnfoamiakin. Ja rutkasti liimaa sekä maalia. Sen on näköinenkin...


Mummo kuluttaa aikaansa neuloen ja mietiskellen. Kori on pyöritelty ohuesta rautalangasta, puikkoina toimivat nuppineulat.


Lankarullasta sekä suuresta napista syntyi mummolle pikkuinen puhelinpöytä, jonka päällä nukkekotiliikkeestä ostettu lankapuhelin sekä pieni tinaenkeli. 
Seinällä oleva taulu on tehty vanhasta korusta sekä jäätelötikuista. Ei ihan menny jiiriin nuo taulun kulmat... ;)


Pitsiverhot askartelin leveästä nailonpitsistä.Verhotangot syntyivät yksinäisestä bambupuikosta, verhotangon kannakkeet sen sijaan vanhanajan klipsukorvisten taustoista.Kattolamppuna toimii pieni Nuutajärven kynttiläjalka. Löysin näitä eilen kirpparilta 8 kpl hintaan 2,20 e, ja ajattelin hyödyntää ainakin osan lamppuina. Tuikun sisällä on pieni polttimo.
Seinävaate on leikattu muorin varastosta löytyneestä kudotusta mallitilkusta, verhotangon päässä oleva hattu sen sijaan on muorin aikoinaan virkkaama magneetti. Soikea pöytä syntyi pahvirasian kannesta ja lankarullasta, ja sen päällä on umpiretro keltainen liina.


Mummo taitanee odottaa vieraita kylään? Kahvipannu Sinellistä, ässäkeksit fimosta. Kunhan nukkekotitilaukseni saapuu, lisään pöydälle vielä pienet kahvikupit.Maton kudoin muovilaatikon päälle viritetyillä loimilangoilla. Mummo lienee reissuillaan, kun ei häntä missään näy.


Työn alla ovat lisäksi leipomokonditoria...


...umpityttömäinen vauvan huone...


...sekä kasvihuone.


Onhan niitä jo. Kohta mulla on täällä kokonainen minikylä. Ai niin, ja tänään kävin Nekalan Löytöliiterin alennusmyynnissä kipaisemassa itselleni kaikki siellä jäljellä olevat -50 % kynttilälaatikot, joten tätä lystiä piisaa vielä kolme keskeneräistä mukaan lukien 20 laatikon verran. :D Visoita piisaa, ja mielessä kummittelee ajatuksia makuuhuoneesta, kylpyhuoneeesta, kirkosta, baarista, joulutalosta...

Elämällä on taas sisältöä. ;)

1 kommentti:

 1. Siirretyt kommentit Olipa kerran koti -blogista:

  Evaria sanoi...

  No johan tuleekin mummula mieleen! Ne on varmaan noi värit jotka sen tekee... ihan just nappiin! :)

  24. kesäkuuta 2013 19.38


  Blogger Katja sanoi...

  Ihania näpräyksiä. Tarttis varmaan ittekkin aktivoitua, kun on ollut harkinnassa jo viimeiset 10 vuotta, mutta sitten jossain vaiheessa tulikin uudet käyttäjät, niin talo on taas lasten käytössä. Ja oon siirtänyt hommaa, ettei muksut hajota mun näpräyksiä. Ehkä toi tuleva ekkuluokkalainen osais jo leikkiä arvoon kuuluvalla varovaisuudella, jos tekis siitä yhteisen projektin.

  24. kesäkuuta 2013 21.33


  Blogger Tiina sanoi...

  Mahtava tuo kokonaisuus seinällä!!!

  24. kesäkuuta 2013 21.49


  Blogger Sari sanoi...

  Voi hyvänen aika! Aivan ihania!!

  24. kesäkuuta 2013 21.55


  Blogger Henkkumaaria sanoi...

  Mä sekoan kohta, kun nämä ovat niin ihania! En ole vielä aloittanut mitään omieni kanssa, enkä pihan Fairy gardeniakaan ole saanut tehtyä... Minäpä otankin nyt kuvan yhdestä, jota ajattelin alkaa työstää ja kun sen julkistan, on ehkä aloitettava siihen jotain värkäämäänkin...

  24. kesäkuuta 2013 21.57


  Blogger Eila sanoi...

  Oi mikä retromummola:)
  Nuo keltaiset on niin tuttuja ,verhoissa ,pöytäliinoissa jne.
  Se hattu oli mainio, olisko mummolla silmälasien tarvetta? Olisi koruriipuksena...laitanko tulemaan?

  24. kesäkuuta 2013 23.20


  Blogger Mimmi sanoi...

  Voi mahoton.... siinä sen näkee että pieni on kaunista :-D

  25. kesäkuuta 2013 7.54


  Blogger Helinä sanoi...

  Voi että nää on ihania!

  25. kesäkuuta 2013 8.11


  Blogger JohannaK sanoi...

  Sinähän olet ihan mahoton :) Mutta minimaailmojen sisustaminen tulee kyllä merkittävästi edullisemmaksi kuin normihuoneiden!

  25. kesäkuuta 2013 23.23


  Blogger Sinipellavainen sanoi...

  Sanattomaksi vetää., sillä ovat kaikki niin hienoja.

  25. kesäkuuta 2013 23.36


  Blogger Kaisa sanoi...

  No ihana ja mitä näpertelyä, ei voi kuin huokaista ihastukssta

  26. kesäkuuta 2013 20.16

  VastaaPoista