lauantai 4. heinäkuuta 2015

Kyläntalossa


Viime päivinä olen puuhastellut Kyläntalon kimpussa. Paljon on saatu valmiiksi, paljon on toki keskenkin.


 Tykkään tästä talosta kyllä aivan hurjasti. On kooltaan kerrassaan valtava ja talomallina täynnä pieniä yksityiskohtia, joka toki tarkoittaa myös isoa työmäärää niiden viimeistelyssä.
Tästä tulee täydellisen bueno sitten, kun saan jollain ilveellä tuohon terassille rollaattorin. Tai vaikka kaksi.

Sisätiloissa näyttää tällä hetkellä tältä. Vinttihuoneet ovat täysin tekemättä, mutta ideana on, että oikeaan ylänurkkaan tulee varastoullakko, jonne tulee vanhaa roinaa, kyläkoulun tarpeistoa sun muuta menneen ajan esineistöä. Vasemmalle puolelle tulee kirjastotilat. Kaikki sisätilat ovat hyvin kesken, huonekalut lähinnä nakattu sisään, mutta näytän ne nyt kumminkin.


Keskikerroksen oikeassa reunassa on juhlasalonki, johon tulee ainakin paljon istumatilaa, piano sekä virsikirja- ja laulukirjahylly, levysoitin, lp-levykokoelma ja vanha radio. Salogissa istuskelevat Päivi Variksen tekemät Esther ja Hilda sekä Mariellan tekemä Lilija.


Keskikerroksen portaikon kaiteet puuttuvat. Tähän aulatilaan tulee astiakaappi, koska keittiö on vasemman seinän takana.


Keittiöön tulee monenlaista astiahyllyä sekä pöytä, jonka päälle ajattelin väsätä keskeneräisen leivontaprokkiksen. Tämä talohan on vanhusten aktiivikäytössä, ja täällä vanhukset leipovat kakut ja tortut yhteiseen kahvipöytään. Keittiössä puuhastelevat tällä hetkellä niin ikään Päivin tekemä Elsa sekä omatekemäni Hillevi.


Keittiön alapuolella on ukkojen oma tila - huone, jossa kahvitellaan, ehkä poltellaan sikaria, pelataan korttia ja luetaan ravilehtiä. Ainakin sellaista. Ukkojen huoneessa tönöttävät Päivin tekemät Olavi, Huuko ja oikeassa reunassa Ahti sekä toisena oikealla omatekemäni Heimo.Alakerran aulassa tönöttää paikan talonmies, Ahtin ja Elsan poika Martti.


Alakerran isoon tilaan tulee näillä näkymin mummojen käsityötila kangaspuineen, rukkeineen, vyyhdinpuineen ja lankahyllyineen.


Käsityötila on tyhjillään, koska mitään suunnitelmiani en ole sinne vielä toteuttanut. Siksi tila on vuokrattu tilapäisesti alivuokralaiselle.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana talo tämä. Siellä myös näyttää viihtyvän hyvin kaikki mammat ja papat. :)

  VastaaPoista
 2. Sinut on haastettu!
  Mikäli et syystä tai toisesta halua ottaa haastetta vastaan niin pistä viestiä kommenttilootaani niin jatkan haastetta jollekulle toiselle:)

  VastaaPoista
 3. Ootko ihan varma, että alivuokralainen suostuu poistumasn lakisääteissä ajassa? Tää on kyllä hieno talo, ja varmaan kiva projektikin.

  VastaaPoista
 4. Mahtava pytinki! Viehkeää väkeä talossa näyttää myös olevan.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana projekti!
  Olen sitä mieltä, ettei nukkis ole mitään ilman kissoja ❤️
  Avustavat ja kannustavat askartelussa sekä sopivat (täyttävät) myös sisustukseen! Ihana kissa ❤️

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja kodikas talo sisältä ja ulkoa!

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis rakennus! Sisustus on harmooninen ja kotoisa. Kovasti ihailen söpöä alivuokralaista myös ^_^ !

  VastaaPoista
 8. Kiva taloprojekti ja aivan ihastuttavia asukkaita talossa! Tuo alivuokralainen vaan on aika jättiläinen :D

  VastaaPoista