maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kölhin Tauno ja naiset


Mua pyydettiin tekemään tilausmummo. Vauhtiin päästyäni tein useamman. Joukkoon syntyi myös yksi pappa. Järjetöntä, miten tolkuttoman monta tuntia saa kulumaan yhden tällaisen nysväämiseen... Vaan hei, kolme lomapäivää meni ja nyt on viisi vanhusta valmiina. No, enpä mä nyt niitä onneksi ihan 24/7 tehnyt..


Esittelyssä siis ensimmäisenä maallikkosaarnaaja Kölhin Tauno.


Ja siinäpä hän on, Tauno Kölhi, tuo talonpoikassyntyinen köyhän talon kasvatti, joka aikuiseksi varttuessaan ryhtyi maallikkosaarnaajaksi. Tauno saarnaa mitä nyt sylki suuhun tuo, omilla opeillaan, joissa on viitteitä useista erilaisista herätysliikkeistä ja -lahkoista. Taunon opeista ei ota oikein kukaan selvää, mutta mies on hyvä puhumaan, ja siksi moni mielellään Taunoa ainakin hetken kuuntelee: joko aidosti kiinnostuneena, itseään huvittaakseen tai aikansa kuluksi, jos ei parempaakaan kuultavaa ole.


Kölhin Tauno ja hänen tämän illan tilaisuutensa kuulijajoukko on matkalla ikäihmisten rauhan tyyssijaan, Kyläntaloon, josta Tauno toivoo saavansa lisää uskollisia kuulijoita. Tokkopa niin käy, mutta aina kannattaa yrittää.


Mummoista yksi ei Kyläntaloon päädy, vaan lähtee postipojan matkassa kohti uusia haasteita.Kölhin Taunon kanssa Kyläntaloon matkustaa Elna......ja siskonsa Hilja. Viimeinen mummoista on Fannin inkarnaatio ja päätyy mummoinmökkiin Lyydian kanssa. Lyydian inkarnaatio on vielä työn alla.


Olen herättänyt sisäisen mummoni, ja epäilen, että lisää mummoja on vielä tulossa. :)

1 kommentti:

  1. Hauskan näköisiä mummoja ja tuo maallikkosaarnaajakin näyttää ihan lempeältä eikä miltään kiihkoilijalta :)

    VastaaPoista