sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Forssan markkinoiden löytöjä


Tänään oli miniasiallisesti hirveän odotettu päivä, Forssan miniatyyrimarkkinat. Miian autoon mahtui sopiva sakki ministelykerholaisia, ja sillä kaahailimme nilkka suorana ja kyynärpäät teroitettuina Forssaan. Kahvitauko kesti matkalla tosin niin pitkään, ettei sitten oltukaan pahimmassa alkuryysiksessä tönimässä, riehumassa ja riuhtomassa tavaroita toisten käsistä, eli se osuus jäi nyt välistä ja päästiin jo hitusen rauhallisempaan aikaan ostelemaan kukkarot tyhjiksi. ;)


Vaikka oltiin paikalla vasta puolen päivän tienoilla, niin ehdittiin aivan riittävästi ostaa kaikkea elintärkeää. Kummitytölle teen synttärilahjaksi valkoista taloa, johon tyttö saa joulukalenterin luukuista kalusteita ja asukkaita. Joululahjaa ei erikseen meiltä siis saa, vaan tuo kalenteri toimittaa sitä virkaa koko joulukuun. Kummitytön taloon ostin Christian Lundkvistin pöydästä valkoisia kalusteita.


Fannin ja Lyydian mummoinmökkiin ostin valkoisen tuolin, puulaatikon ja hammastahnaa.


Vanhusten Kyläntalossa ei ole ikinä riittävästi istumapaikkoja, joten sinne ostin neljä tuolia, tyynyjä Kyläntalon sohvaan, vanhan seinäalmanakan sekä Raidia ja Substralia.


Ihastuttavana yllärinä myös Päivi Varis oli nukkejensa kanssa messuilla, vaikka Lahdessa jutellessamme meinasi, että tulee vasta Suureen Snadiin. Mullahan on näiltä messuilta aina vain kaksi ostotavoitetta: Christianin talonpoikaiskalusteet sekä Päivin nuket. Tälläkin kertaa ostin molempia. Päivin nukeista mukaan lähti kolme tyyppiä, jotka niin ikään tulevat sijoittumaan ikäihmisten Kyläntaloon muiden siellä jo olevien vanhusten kanssa.


Siniseen pukeutunut Tyyne iski mulle heti silmää silmälasiensa takaa ja hänet oli pakko napata mukaan.


Siinä, missä Tyyne on selkeä maalaismummo, on ruskeaan mekkoon pukeutunut Eila selkeästi kaupunkilaismummo, hieno lady huulipunassaan.


Mummojen piti jäädä tämän reissun nukkehankinnoiksi, mutta vielä viime metreillä kävin nappaamassa mukaani Valdemarin eli tuttujen kesken Valten. Valdemar saanee morsmaikkunsa sitten Suuresta Snadista. Ai niin, ja Valte lienee merkityksellinen tyyppi, kun sattuupi olemaan kymmenes ostamani Päivin nukke.

4 kommenttia:

  1. Hienoja ostoksia! Minä ostin samanlaisia valkoisia pyöreitä tuoleja ja yhden Päivin nuken.

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavia,varsinkin tuo kiikkustuoli <3

    VastaaPoista
  3. Ihastuttavia hankintoja! Nuo nuket on ihan mielettömän suloisia!!

    VastaaPoista