tiistai 14. heinäkuuta 2015

Vanhuksia, vanhuksia...


Kyläntaloon on etsiytynyt lisää vanhuksia. Pidin kaverin kanssa Täydelliset naiset -maratonia muutamana päivänä ja veivasin liudan vanhuksia, joita olen nyt saanut meikattua, karvoitettua ja vaatetettua. Otetaanpa siis tämän hetken talolaisten esittelykierros (muutamalla vielä kengät maalaamatta, mutta ei sen niin väliä).

 

Ja tästä lähtee. Oikealla puolella maallikkosaarnaaja Kölhin Tauno olikin esittelyssä jo aiemmin, ja nyt keinutuolissa Taunon kanssa uskonasioista kiivaasti keskustelee Kullervo, taiteellinen ja herkkä runosielu, joka tunnetaan myös moottoripyöräharrastuksestaan.Taka-alalla murjottaa Hilda.


Keinutuolissa keinuu Lilija, joka jaksaa aina olla yhtä ystävällisen kiinnostunut toisten tarinoista.


Lilijaa vastapäätä istuu Irma (joka tarttis näemmä sukkahousut)......ja Irman vieressä Tarmo.Tarmon takana sohvalla näkyy istuvan Esther...


...ja Estherin vieressä Lennart.


Ei, Lennart ei ole kuollut. 94-vuotiaan Lennartin yhtäjaksoinen valveillaoloaika alkaa kuitenkin olla jo kovin lyhyt, ja siksi hän onkin tuttu näky torkkumassa Kyläntalon sohvalla. Lennart innostuu laulamisesta ja kahvihetkistä, mutta keskustelukumppaniksi hänestä harvemmin on, koska ensinnäkään hän ei kuule kovin hyvin ja toiseksi hän usein kyllästyy juttukaverinsa jorinoihin hyvin nopeasti ja vastaa kommunikointiin hetken kuluttua kuorsaten.


Lennartille on tarkoitus laittaa syliin tekarit, kunhan ne jostain hyvästä jemmasta löydän.


Nurkassa seisoskelee Hilja. Hilja, joka on aina yhtä hiljainen.


Etualalla paasaavat Hillevi, Elsa ja pallomekkoinen Elna. Touhukkaat ja lopen aktiiviset Hillevi ja Elsa eritoten ovat Kyläntalon sielu, ja heidät löytää useimmiten keittiöstä leipomasta pullaa koko konkkaronkalle.Takahuoneen äijäkööri on saanut vahvistusta yhden miehen verran. Huoneen perällä istuvat vasemmalta lukien tutut ukot, Olavi, Huuko, Heimo ja Ahti.


Uutena kasvona äijäköörissä istuu vaaleassa villapaidassaan suomenruotsalainen Hjalmar.


Hjalmar on siististi pukeutuva mies, mutta hänellä on epähuomiossa jäänyt tukka tämä aamuna kampaamatta. Jossakin se ikä näkyy siis Hjalmarissakin.


 Vihoviimeisenä esittelyssä Bertta, joka torkkuu eteisessä.


Bertta on mun uusi suosikki näistä itse tekemistäni nukeista. Messuilla olen pyöritellyt sataan kertaan torkkuvaa mummoa Päivi Variksen pöydässä, mutta mukaan on tarttunut Päivin nukeista aina muita. Nyt päätin kokeilla tuon kävelykeppiinsä nojaavan ja torkkuvan mummon tekemistä itse, ja se onnistui kyllä yli odotusten. 


Hiuslakkaa vielä kaipaisi hitusen, mutta muuten hän on kyllä ihan symppis.


 

Ulkoapäin Kyläntalo näyttää tällä hetkellä tältä. Rollaattoritarvikkeita saan huomenna pari lisää, joten kohta on lisää rollaattoreita terassilla. Ja ramppikin sinne vissiin kaivattais, jotta terassille jollain keinolla pääsiskin...

10 kommenttia:

 1. Minä vasta aloittelen
  http://enkulinkasityot.blogspot.fi/2015/07/peikkometsa.html

  VastaaPoista
 2. Todella mahtavaa! Tästä tulin niin hyvälle tuulelle :-D

  VastaaPoista
 3. Talo täynnä persoonia :) Hienoja nukkeja, todella.

  VastaaPoista
 4. Makeet munkit mummoilla, ja papoilla kunnon kahvikekkerit. Tässä on herkullisia hahmoja moneen tarinaan, kunhan vain kuulolaite pysyy kohdillaan :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava postaus ^_^ ! Kertakaikkisen upeita persoonia siellä Kyläntalossa! Jokaiseen nukkeen kätkeytyy niin paljon elämää ja tarinaa kun jää hetkeksi niitä katsomaan! Olet kyllä monitaituri <3 !

  VastaaPoista
 6. Komppaan edellisiä. Ei lisättävää. Oen sanaton. Ihastuksesta. ♡

  VastaaPoista
 7. Nää on niin parhaita!
  Varsinkin tuo Lennart, joka on kylä taatusti ollu jo pari viikkoa kylmänä... ;)
  Arvaa ketä vien tänään ostamaan sälää nukkekotiin???

  VastaaPoista