maanantai 29. kesäkuuta 2015

Valonkantaja...


Oltiin viikonloppu reissussa itä-virolaisessa lastenkodissa. Reissuihin menee laivamatkojen lisäksi autossa istumiseen molempiin suuntiin yht. 10 h. Mulla oli mukana villaa, huovutusneuloja ja rautalankaa. Muutaman hiiren sain autossa tehtyä fb-harrastajissa linkitetyn vinkin innostamana, joskin, että silmät, nenä + suu ja tehostevärjäykset puuttuvat vielä. Tuossapa yksi noista hiiristä. Mittatikku kourassa siitä tuli tuollainen valonkantaja.


Nahkaeläin tulkitsi hiiren tuliaisiksi. Otus ei tokikaan ollut reissussa mukana, joten osoitti mieltään kotiin palattuamme. Puoli tuntia kotona oltuamme katti oli ehtinyt repimään suurella riemulla olohuoneen verhoja siivuiksi, lorauttanut mielenosoituksellisesti pesuhuoneen lattialla olevan pyykkipussin päälle ja kiusannut hermoraivon partaalle saakka yhtä karvaista nelijalkaista. Olin komentanut otusta tuhat kertaa, enkä enää reagoinut, kun se rellesti ompeluhuoneessa. Olis pitänyt reagoida.


 Valonkantajaa oli vähän makusteltu. Se makasi todella raadollisen ja kuolleen näköisenä ompeluhuoneen pöydällä, melkein samassa kohtaa kuin mihin olin sen jättänyt, mutta ei IHAN samassa kunnossa.
 


 Pala sieltä, pala täältä...
 Naurettavinta oli, että myös valonkantajan tikusta oli nuoleskeltu rikkipää pois. Syyllinen näytti kovin viattomalta. Niinhän se aina näyttää... No, onneksi kyseessä on villa, joka materiaalina on niin kiitollinen, että repimisen jälkeenkin on huovutettavissa ennalleen. 

Kunhan saan valonkantajan korjattua ja sekä sille että sen perheenjäsenille silmät ja suut tehtyä, esittelen ne sitten paremmin uudelleen. Ilman nahkaeläimen apua.

6 kommenttia:

 1. Auh, nahkakissa teki, mitä nahkakissan täytyy. Hyvää uudelleensyntymäpäivää hiirulle!

  VastaaPoista
 2. Voi apua! XD No rakkaat elukat tekee välillä ei niin rakastettavia tekoja, mutta onneksi peruuttamatonta oli vain verhot tällä erää. Hiiri näyttää hienolta ja odotan innolla koko perheen esiinmarssia :)

  VastaaPoista
 3. Tuo teidän Katti isolla Klla on kyllä mainio. Luonnetta löytyy vaikka muille jakaa. Valonkantaja oli ihana ennen Katin käsittelyä! Muista, että pidän hiiristä, jos alat näitä sarjassa tuottamaan.

  VastaaPoista
 4. Jee, hiiriä! Mä niin pidän hiirulaisista. <3 Itseasiassa aloitin juuri eilen itsekkin huovuttamaan, mun toiselle huopahiirelle kaveria. Mun hiiri näyttää kyllä tuon rinnalla rotalta. :D Voih, Alvin; jaksamista tämän riiviön kanssa. <3

  VastaaPoista
 5. Ei tommoselle voi olla vihanen. Nahkis <3

  VastaaPoista
 6. Tuo alimmainen kuva on mainio: "minämitäänootehnyt, mitenniinmuka?" Kissa ja hiiri ovat perinteisesti vähän vaarallinen yhdistelmä :)

  VastaaPoista