maanantai 30. joulukuuta 2013

Dumbledoren toimisto

 

Tänään olen into piukassa askarrellut Dumbledoren toimistoa. Valmis tämä ei vielä ole, sillä nurkasta puuttuu se allas, jonka kautta pääsee katsomaan muistoja (mikä lie nimeltään), ja lisäksi puuttuu ainakin ovet ja lamput. Vaan aika tavalla on jo esineistöä. Tunnistaisitko, kenen huushollista on kyse?


Seiniä mietin pitkään ja hartaasti, ja päädyin lopulta tumman ruskeaan tapettiin. Veivasin harmaan, valkoisen ja ruskean kiviseinän, harmaan tapetin ja vaalean tapetin välillä, ja päädyin sitten vähän yllättäenkin tähän. Vaan elokuvassakin tuo toimisto on tumma ja hämärä. Kattoon laitoin rapatun näköistä ruskeaa tapettia, ja lattian kohdalla päädyin vaaleaan puulattiaan.


Toimistossa on paljon kirjoja, niin hyllyssä, pöydällä kuin lattiallakin.Pöydällä on kellon rattaista ja helmistä tehtyjä vempaimia.


 Takaseinällä on suuri hyllykkö, jossa on kaikenlaista mahdollista: kirjoja, pulloja, pergamentteja, kirjeitä, paketteja, kurpitsoja, lohikäärmeen munia, karttoja, kynttilöitä... 

Elokuvassahan huoneessa on kaarevia kattopalkkeja, monenlaisia syvennyksiä, salaovia ja -komeroita, mutta tässä huoneen koko rajoitti mahdollisuuksia jossakin määrin, ja siksi lajitteluhattu on syvennyksen sijaan kehyksellisessä hyllyssä.Pöydällä on kirjoja, ja löytyypä siitä myös Tom Valedron päiväkirja, jonka läpi Harry iski basiliskin hampaan.


Ihmeellisiä vempaimia Dombledorella riittää...


 

Kirpputorilta ostetut minikokoiset naamiot pääsivät Dumbledoren huoneen seinälle. Taustalla näkyy myös kehyksissä herra itse.

 

Jotain siis puuttuu tästä huoneesta vielä, mutta olen niin innoissani, että tämä toimisto alkaa olla tunnistettavissa. Muuten rakennus on alla näkyvässä vaiheessa. Alataso pienennettiin vanhasta pöydästä joulun pyhinä, ja se pitäisi nyt maalata. Osa huoneista on saanut jo seinä- ja lattiamateriaalia pintaansa, osaa vielä mietiskelen. Ulkoseiniä ei tässä näy, mutta ovat miltei valmiiksi "muuratut", samoin kuin linnan katto ja tornit. Torneista puuttuu katot, ovet ja ikkunat, samoin kuin tietysti kaikki parvekkeet, ylätason aidat, kasvihuone, ikkunapuut... Lista on loputon, mutta vauhtiin on päästy. :)

11 kommenttia:

 1. Olet sää :D

  Ja mä olen sanaton!

  VastaaPoista
 2. Arggg, miks mä en saa aikaiseksi aloittaa tehdä mitään! En mä noin taitava ole, mutta pienten jutskien näpertely on vain niin koukuttavaa, jos vain pääsisi alkuun. :D Aivan ihastuttava linna tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän turhankin koukuttavaa.. Toisinaan menee melkein yöunet, kun oikein suunnittelee. :D

   Poista
 3. voi maharotoonta:-) tästä tulee hieno!

  VastaaPoista
 4. Herttileeri, siehän velho olet. Ekaksi ajattelin että Indiana Jones se siinä ja hänen koulutoimisto:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks, nyt mä en saa Indiana Jonesia pois päästäni tätä katsoessani! Tän piti näyttää velhomaiselta, ei löytöretkeilijä-viidakko-pyramidi-aarteenetsijähenkiseltä... Yhtäkkiä näyttää tuo lajitteluhattukin Indiana Jonesin hatulta, ja Feeniks enemmänkin Jonesin papukaijalta. Seinällä olevat kultaiset naamiot vaan lisää Indiana Jones -tunnelmaa. Yöh. Täytyypä pikimmiten saada tänne hirnyrkki -hylly seinälle ja nurkkaan muistojen allas, niitä ei ollut Indiana Jonesilla. :D

   Poista
 5. Aivan huikean ihana! :) Millä tyylillä kannattais kirjoja tehä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hyödynsin kirjoihin vanhaa romaania, josta leikkelin pieniä aukeamia (siis monta päällekkäin, niin tuli nopsaan), kasasin taitetut aukeamat päällekkäin ja kuumaliimasin taitetuista päädyistä nippuun. Samalla hötäkällä liimasin nahkapalan päätyyn kiinni, sen jälkeen myös etu- ja takakansiin kiinni. Kovin vaikea selittää, saitkohan yhtään ajatuksesta kiinni. Ellet, voin yrittää selkeäsanaisemmin...

   Poista
 6. Ihania yksityiskohtia, Fawkes ja se taikahärpäke jonka päällä se istuu on tosi hyvät :)

  VastaaPoista