sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Linnan kiviseinien muurausta


 Olen miettinyt pääni puhki sen suhteen, millä saisin Tylypahkan ulkoseiniin kohtalaisen aidon näköisen kivetyksen. Vaikka sisäseinissä käytän paljon printtejä, en halua niitä ulkoseiniin. Materiaalin tulisi olla kestävä, mutta ei kuitenkaan hurjan painava, eli aidon liuskekivet olivat poissa laskuista. Jossakin kohtaa syntyi idea lattiamatto -kivetyksestä ja sitä lähdettiin miehen kanssa eilen kokeilemaan.


Jämälattiamatosta leikattiin eri muotoisia "kiviä", jotka liimattiin kiinni seinävaneriin. Sen jälkeen kivet saumattiin saumauslaastilla.  Kuivuttua pestin ylimääräiset pois ja tättärätää: kiviseinä on valmis. Matto loppui valitettavasti kesken, joten emme saaneet valmiiksi kuin toisesta seinästä reilut puolet. Jämämattoa kuitenkin löytyy lisää kotipuolesta Pohjanmaalta, joten joulun aikaan pääsen leikkelemään lisää kiviä ja laatoittamaan talon valmiiksi joulun jälkeen kotiin palatessa.


Sisäseinissä ja lattioissa käytän pääasiassa tulosteita.


Jotain muutakin pientä on tullut taloon askarreltua. Värjäsin teellä tulostuspaperia vanhahtavaksi, ja tulostin siihen erilaisia kuvia netistä. Sain aikaiseksi karttoja, päivän profeetta -lehtiä ja kirjeitä. Tulostettavia Potter -printtejä löytyy paljon netistä. Koska ulkoseiniä väsätessä talo on pakko kääntää kyljelleen, joudun malttamaan edelleen sisätilojen kanssa. Mitään kalustoa tai esineistöä ei kannata vielä paikalleen laittaa, sillä vaikka ne liimaisikin kiinni, todennäköisesti irtoilevat ja hajoavat kuitenkin silloin, kun linna on käännettävä kyljelleen ulkoseiniä laatoittaessa.
Ilomielistä joulun aikaa sinulle!

11 kommenttia:

 1. Wau - kyllä tulee hieno! Itse käytin omaan nukkikseen kananmunakennoista revittyjä palaisia, harmaata sekä kevyttä, voipi myös maalata jos haluaa elävämpää pintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... Tuota voisi myös kokeilla. Kiitos ideasta!

   Poista
 2. Upea projekti!

  Katso löytyykö näiltä sivuilta ideoita sinulle.
  http://lotjesdollshouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan uskomattomat sivut! Niin hienoja juttuja, että tuli ihan lannistus. Ei ole mun mökissä koskaan tuollaisia. Siinä on kyllä tekijällä taitoa..

   Poista
 3. Ihan megalomaanisena HP-fanina olen aivan liekeissä proggiksestasi! Mini-Tylypahka: WAUUUU!!!
  Ideasi ovat aina vaan yhtä huikeita. Ja arvaapa: blogiasi seuranneena sitä huomaa ajattelevansa ihan hassuja: avasin tässä skumppapulloa kerran ja mikä olikaan ensimmäinen ajatukseni? Korkinsuojusraudasta saa pirun hienoja baarijakkaroita! ;) (ottaen huomioon, että viimeisin omakohjaimen nukkekotikokemus on 70-luvulta ja sekin liittyi kaverin nukkekotiin, itse kun olin enemmän majanrakennus-tyttöjä...)
  Jouluiloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla, olipa kerrassaan ihana kommentti. <3

   Mullakaan ei itse asiassa lapsena ollut nukkekotia, eikä tähän mineilyyn hurahdettuakaan ole innostaneet sellaiset pikkusievät kartanot. Ihailen niitä kyllä, mutta omat intressit eivät riittäisi sellaisen tekemiseen. Kaikenlaiset kummallisuudet, kuten juurikin joku Tylypahkan linna, kiinnostaa enemmän. :)

   Poista
 4. Voi hyvän tähe, aivan upeaa!
  Ja lajitteluhattukin... Saanko mä tulla teille leikkimään kun tuo on valmis? ;)

  VastaaPoista
 5. Rakastan hp:tä ja tää idea on aivan mahtavat. Sanat loppuu kesken! Uskon todella että koko sisustasta tulee upea. Toi seinäkin on hieno! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena. Tää on kyllä hurjan koukuttava projekti, ja kun nyt ollaan miehen kanssa aloitettu uudelleen Pottereiden leffojen katsominen parin vuoden tauon jälkeen, löytyy niitä katsellessa ideoita koko ajan lisää. :)

   Poista
 6. Kiitos. :) Monenlaista ideaa tuli päässä pyöriteltyä ennen kuin tämän keksi.

  VastaaPoista