perjantai 27. joulukuuta 2013

Tylypahkan joulukukat


Mä en ole mikään lepääjä. Monille joulun pyhinä rentoutuminen tarkoittaa lepäämistä, tekemättömyyttä ja rauhoittumista. Mä en sellaista osaa. Mulle rentoutuminen tarkoittaa kaikenlaista näpertelyä ja nikkarointia suunnattoman innon vallassa. Ei lepäämistä, mutta rentoutumista sekin. Ja joulun pyhinä on hurjasti aikaa sellaiseen.


Jouluaaton iltana massailin. Sain siskon miehenkin innostettua muovailemaan fimosta Alruunoita Tylypahkan kasvihuoneeseen. Kasvit istutettiin minikokoisiin saviruukkuihin, multana toimi kahvinpurut ja lehtinä silkkikukan lehdet.


Fimosta muovailin Kalkaroksen taikaliemien ja -juomien luokkaan myös muutaman padan.


Kynttilöitä Tylypahkassa tarvitaan aina.


Sentin korkea pikkukäärme oli hankala kuvattava.


Punaista ja keltaista fimoa yhdistelemällä sain oranssia, josta muovailin kurpitsoja.


Sentin mittaiset pikkusienet päätyvät todennäköisesti Kalkaroksen luokkaan.


Kahdesta joulupallosta, valkoisista helmistä, tietokoneen kovalevyn moottorista, lyhyestä vieteristä, harpista, korusta sekä prikoista väsäsin Dumbledoren huoneeseen korkeudeltaan noin 12 senttisen virityksen. Isäukko muovaili fenixin.Pullonkorkeista tein juhlasaliin tulipadat. Tulenliekit syntyivät pursottamalla kuumaliimaa kylmällä vedellä täytettiin kippoon, ja maalaamalla jähmettyneet suikerot oransseiksi.


Hippasen verran säälittävä matkalaukku syntyi peltirasiasta ja nahkapalasta.


Vaarikin innostui taas miniväserryksistä ja etsiskeli kaapeistaan pieniä pulloja, joihin liimailin etikettejä ja täytin erilaisilla taikaliemissä tarvittavilla tykötarpeilla.Vanhasta kehyksestä, sulkakorviksista, pikkusälästä ja vanhasta peilistä syntyi Iseeviot -peili. Raaputtelin peilin takapintaa kuluneeksi niin, että sain taustalle näkymään himmeästi Potterin vanhemmat. Tekstissä ei ole mitään järkeä. Yritin kirjoittaa siihen elokuvan peilissä olevan, nurinpäin luettavan tekstin, vaan tila loppui kesken, ja teksti meni muutenkin vinoon. Vaan ihan sama. Muori sanoi aina, että kyllähän se tekijän kädenjälki täytyy näkyä. Se näkyy nyt tuossa säälittävässä tekstissä. :)Muutamia luutia...


...taikasauvoja...


...ja Dumbledoren pöytä. 

Inspiroivaa viikonloppua sinulle! :)

5 kommenttia:

 1. Malttamaton Tylypahka-proggiksen seuraaja on jo nyt ihastuksissaan! Onhan sinulla pieni Anglia tulossa pihan puuhun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea on kyllä kerrassaan huikea. Tällipaju syntyisi kyllä helposti teko-bonsaista, mutta mistähän mä löytäisin pienen Anglian...

   Poista
 2. Sä olet kyllä ihan mahdoton :D

  VastaaPoista
 3. Tätä projektia on myös hauska tehdä - joskin toisinaan innostuu niin, että meinaa yöunet mennä. :D

  VastaaPoista
 4. Menee silmät kieroon, kun yrittää nähä kaiken kerralla. :) Paljon hienoja juttuja!
  Tuo matkalaukku on ihan selvästi Lupinin.

  VastaaPoista