lauantai 7. joulukuuta 2013

Untamo saapui Kotikoloon


Aarne ja Sylvi laittoivat itsenäisyyspäivän viikonloppuna tohinaksi ja onnistuivat peruskorjaamaan muutamassa päivässä talonsa kaksi alinta kerrosta. Suoritus oli sinänsä huikea, koska tuo peruskorjaus piti sisällään kaikkien vanhojen seinä - ja lattiamateriaalien poistot, lattioiden uusimiset, seinien tapetoinnit sekä alimman kerroksen keskimmäisen huoneen tiiliseinämuurauksen - vaan Sylvi ja Aarne ovat tehokasta kansaa, kun vauhtiin pääsevät.


Alimmaisessa kerroksessa on kolme huonetta, joista molemmat päätyhuoneet ovat varattuja turvapaikkaa etsiville metsän eläimille. Keskimmäinen jäänee olohuoneeksi. Toisessa kerroksessa on suuri sali, jonka käyttötarkoitus on vielä pohdinnan alla. Päädyssä on lisäksi yksi huone turvapaikkaa hakeville.Sisustuksessa Sylvi ja Aarne etsivät metsähenkisyyttä - lankkulattioita, puupintoja ja maanläheisiä värejä. Tapetit valittiin luonto esikuvana pitäen. Toisen kerrokseen suureen salitilaan Aarne kantoi metsästä kaatuneen, vanhan aarniometsän puun. Se tuo sisustukseen lisää pariskunnan kaipaamaa luonnonläheisyyttä.Vaikka talo on täysin kesken, kalustamaton, ulkopinnoiltaan vanhassa, röttelömäisessä asussaan ja kahdelta ylemmältä kerrokseltaan sisätiloiltaankin tyystin kunnostamaton, muutti taloon remontin keskellä ensimmäinen turvapaikkaa etsivä asukas. Alkutalven pakkasten kourista talolle tiensä löysi vanha karhuherra nimeltä Untamo. Untamo on asunut aarniometsän laitamilla pesäkolossaan, joka oli jo hyvin huonossa kunnossa - katto vuoti pahasti, päätyseinä oli osittain romahtanut ja lämmitys reistaili. Vanha ja väsynyt Untamo oli suuressa ahdingossa huonokuntoisessa pesässään, ja talvikin oli puskemassa päälle.


 Onneksi Untamo kuuli pikkulinnuilta huhuja Sylvin ja Aarnen Kotikolosta, ja raahautui kävelykeppi turvanaan kaikki omaisuus matkalaukkuun pakattuna talolle. Sylvi ja Aarne ottivat Untamon avosylin vastaan, ja tarjosivat tälle turvapaikkaa kotikolosta. Vähään tyytyvä, nöyrämielinen Untamo valitsi pienimmän nurkkahuoneen, ja kantoi sinne tyytyväisenä matkalaukkunsa. Kalusteiden puute ei Untamoa haitannut, ja ensimmäisen yönsä hän nukkuikin onnellisena uudessa, lämpimässä Kotikolossa maton päällä maaten. Sylvin ja Aarnen tarkoituksena on kuitenkin heti alkavana viikkona yrittää löytää Untamolle sopiva sänky ja muutamia kalusteita, jotta vanha herra pääsee uudessa elämässään hyvin alkuun.


4 kommenttia:

 1. Tästä tulisi kiva satukirja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.... Täytyykin heti käydä tutkimassa ifolorin valokuvakirjamahdollisuuksia, että jos itselle tekisi... :)

   Poista
 2. Hyvä siellä on asustella pakkasilta suojassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Untamolle tämä onkin kerrassaan luksusta siihen omaan vuotavaan kotipesään verrattuna.

   Poista