torstai 2. tammikuuta 2014

Tylypahkan porraskäytävässä


Niinhän siinä sitten kävi, että porraskäytävä, josta oli jo tapetoitu muutama kerros harmaalla kiviprintillä, meni uusiksi. Harmaa ei tuntunut hyvältä ratkaisulta, joten "rappasin" seinät uudelleen sienellä töpöttämällä käyttäen kuivahtanutta valkoista Helmi-maalia. Siitä tulikin juuri sopivan rosoinen pinta. Lisäksi töpöttelin sienellä sinne tänne kultaista kynsilakkaa, että sain seinään vähän elävämpää väripintaa. Porrasaula on siis kaikkineen neljä kerrosta korkea. Porrasaulan ja tasanteiden lattioiksi tulee munakennokivetystä.


Tauluja olen askarrellut kyllästymiseen saakka, eikä niitä ole vieläkään kuin ehkäpä puolet kasassa. Kehyksiä olen tehnyt niin pahvista ja pitsistä, massasta, napeista, koruista, korurasian pohjista, mehupurkin kansista, pienistä metallilautasista... Maalauksiksi tulostelin kaikenlaisia tuttuja ja tuntemattomia, sekoittelin myös villisti niin Potter -elokuvan teemaa kuin muitakin tunnettuja henkilöitä, näyttelijöitä ja artisteja. Löydätkö tuttuja? ;)Edelleen voitaneen painottaa, että osa kehyksistä on kyllä törkeän epätaiteellisia, vinoja ja kieroja, erityisesti nuo neliskulmaiset pienet massakehykset, vaan kokonaisuudessa hukkuvat massaan, eivätkä aiheuta näppylöitä. Kuvissa näyttävät kyllä kerrassaan järkyttäviltä...Samalla työn alla on ollut ylimpään kerrokseen tuleva juhlasali kupolikattoineen. Kattoon tulee sininen tähtitaivas, kuten elokuvassakin. Tila on pitkälti kesken vielä, mutta tässä vähän tunnelmaa jo.


Velipoika tilasi mulle ebayn kautta tänne asukkaitakin, ja odotan malttamattomasti 13 cm korkeiden Harry Potterin, Ron Weasleyn, Severus Kalkaroksen, Voldemortin, Draco Malfoyn ja Oljo -kotitontun saapumista. Huvinsa kullakin. :D

11 kommenttia:

 1. huh.. melkoinen urakka, mutta näyttää ihan tooooosi makeelta. Oot kyllä taitava.
  HAHA.. voi noita tauluja.. Arnold, Johnny, Hugh, klonkku, ihmemies, Cheek ja Tarja *reps*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyi saada tähän jotain muutakin katseltavaa kuin potterimaisuus. :)

   Poista
 2. Mahtava projekti, nuo taulut ja henkilöt ovat hauskoja bongattavia. Kehykset ovat ihan hyvät, jotenki antaa ajankulun vaikutuksen. Odotan uteliaana kuinka nuket sopii sinne linnaan. Upea tuo yläkerran ikkunaseinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis. Nuket ovat yhtä lukuunottamatta jo Suomessa, mutta tulivat velipojan tilaamana, joten odottelen vielä, että viimeinen saapuu ja velipoika saa toimitettua ne sitten minullepäin. Monen mutkan kautta kotiutuvat siis.

   Poista
 3. Hyvä kun huvitat meitä muitakin :)
  Olis sääli jos siellä ihan vain yksikseks näpertelisit!

  VastaaPoista
 4. Tätä on ilo seurata, kiitos!! Nauratti tuo Halosen poseeraus, mahtava:DD

  VastaaPoista
 5. Sun Tylypahka on upee, sissus sentään! Mullahan on tosiaan jonkunlainen taikayhteisö työn alla (mistäköhän keksis parikyt 1:1 neliötä lisää että vois levittäytyä kivasti :D). Tylypahkaa en oo uskaltanu edes ajatella, paitsi että haluaisin tehdä jotkut roomboxit, tyyliin Dumbledoren toimista, Kalkaroksen huone, Gilderoy Lockhartin huone...

  Noi sun Potter-hahmot on varmaan tota Mattelin sarjaa, mitä mullakin useimmat? Mä kaipaisin kovasti vielä sitä Lockhart-nukkea ja sit Shaairah-täti on hyvin hyvin vihainen, ettei siinä sarjassa ole McGarmiwaa! Miten se on mahdollista?! Hmph.... Kovasti haluaisin McGarmiwankin, kai se täytyy joskus tehä ite tai jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuota McGarmivaa lainkaan muuna versiona kuin sellaisena pienenä, 3,75 tuumaisena?

   Poista
 6. Loistava kokonaisuus rakenteilla, ideoita ei ole säästelty! Itse ihastuin yläkerran ikkunoihin ja kupoli kattoon.

  VastaaPoista