perjantai 30. toukokuuta 2014

Pihatöissä Pesosen tiluksilla


Helatorstaina olisi ehkä kannattanut työstää tuota 1:1 pihapiiriä, on se nimittäin sen verran rehottavassa kunnossa, olkoonkin, että on kooltaan vain muutamia neliöitä. Koska omalle pienelle takapihalle ei kiinnostanut mennä, päätin "mennä" Pesosen pihamaalle. Siellä sainkin niin paljon aikaan, ettei omaa pihaa tartte laittaa koko kesänä. Vai..? ;)


Pesosen ikkunalaudoille ostin veikeät kukkalaatikot Miralta. Tikkaat ja maalipurkki pensseleineen taas ovat kevätvaihdon antia. Katon käsittelyn yhteydessä onnistuin tiputtelemaan mustaa huonekaluöljyä tuohon ruohomatolle, joten maalipurkin liimasin siihen päälle, ettei musta läiskä näy. Niin, ja toki meillä täytyy muutenkin kaikki näkyvissä oleva minikokoinen liimata kiinni, koska nelijalkaiset ystävät vievät muuten kaiken. Onneksi liima on keksitty.


Maalaustikkaat ja köynnökset on liimattu kiinni, mutta niin, että talon etusivu päsee silti aukeamaan. Maalaustikkaat on liimattu kiinni seinään ja ovat vähän irrallaan maasta. Valkoiset ämpärit parin sentin mittaisen köynnöksen alun kanssa on liimattu kiinni maahan, ja taas köynnös muuten on liimattu seinään. Näyttää etusivun kiinni ollessa yhtenäiseltä, mutta aukeaa kivuttomasti. Kuistin tasanne on vielä käsittelemättä. Se voisi olla tämän viikonlopun homma.Ikkunasta näkyy Pesosen vieras, pulskanpuoleinen Fanni.


Sivuseinät on vielä laudoittamatta, mutta ikkunankarmit ja kukkalaatikot ovat jo paikallaan.
Pesosen pihapiirissä on kylässä kohtalaisen suuri kissa.


Siinä ne on kaikki sulassa sovussa, BuyLife, Kertu ja Pesosen torppa. Tosin, että BuyLifen kyltistä on jäljellä vain Buy, johtuen kuvassa näkyvän nelijalkaisen nahkaisesta ystävästä. Onneksi liima on keksitty.


Talon julkisivu.


Toinen etuovi avoinna.


Molemmat etuovet avoinna.


Ja koko talo avoinna. Kauheen keskenhän se vielä on. Huonekorkeus on kohtalaisen matala, mutta tärkeintä, ettei Pesosen pää osu kattoon. Kyllä se siellä mahtuu elelemään. :)


Keittössäkin on vähän edistytty. Sain eilen maalailtua loput seinälaudat ja tehtyä sisäkaton valmiiksi.

Kamarin puolella torppaa tutkiskelevat Fanni ja Lyydia, jotka odottavat edelleen oman mummoinmökkinsä valmistumista. 


Fannin ja Lyydian lisäksi Pesosen taloon havittelee pääsyään vähän suurempi vieras. Johtuen useampana yönä tapahtuneista rötöksistään, jotka otus oli suorittanut yläkerran vielä lasittamattoman ikkunan kautta kaivaen talosta ulos milloin mitäkin pikkutavaraa, päätettiin otus jättää tällä kertaa ikkunan taakse. Otus ei siitä pitänyt, ja kävi kostoksi myöhemmin kiskomassa Pesosen pihalla olevasta maalipurkista pensselin varren irti. 

Sanon mää vaan, että onneksi liima on keksitty.

19 kommenttia:

 1. Heh - voi noita "suuria otuksia" jotka havittelevat toisen omaisuutta - onneksi on liima keksitty.. Hienosti kyllä edistyt tuon torpan kanssa ja mahtava toteutus.. ja kyllä se inspis sitten iskee sen oman pihankin suhteen.. kunhan vaan edes kesä alkaisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret otukset tykkäävät tästä harrastuksesta miltei yhtä paljon kuin minä. Joskin, että heidän harrastusaikansa sijoittuu yöaikaan. Siihen aikaan, kun tämä kaksijalkainen harrastaja ei ole valvomassa, miten nelijalkainen väki harrastaa.

   Poista
 2. Peeveli sentään....otus varmaan ymmärtää (tai sitten ei ?) joku päivä, ettei henkilökunta rakentelekaan näitä hänen ilokseen kun kaikki kerran liimataan kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä, ei ne kyllä ehkä ymmärrä. Eivät halua ymmärtää. Ajattelevat ehkä enemmänkin, että mä teen niille muavia älytehtäviä ja haasteita liimaamalla kaiken kiinni. Voi käyttää siis enemmän voimaa ja hampaita kaiken irti repimiseen...

   Poista
 3. Pesosen talo on NIIN ihastuttava!♥ Kuten myös suurempi vieras! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piikko. :) Vaikka Pesonen on kohtalaisen vieraanvarainen, niin rajansa kaikella. Yksi kissa noin pienessä torpassa riittää.

   Poista
 4. Voi Kertu-murua :D Mahtaa Pesonen olla ihmeissään näistä suurehkoista vierailijoistaan ;) Näyttää kyllä hienolle nyt kun kattokin on maalattu! -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan vielä kattomateriaalista. :) Mä tavoittelin oikeasti ruskeaa kattoa, sillä tää katto on käsitelty samalla öljyllä kuin Pesosen alakerran ruskeat lattiat. Tosin, että lattiat käsiteltiin juuri kolmesta eri purkista (kahta eri ruskeaa sekä mustaa puuöljyä) yhdistetyllä sekoituksella. Tää kattoliemi oli muuten samaa, mutta ehti muhimaan pari kuukautta purkissa. Oli siis muuttunut mustaksi. Tiedä, mitä sille tuolla ulkovarastossa kesän aikana vielä tapahtuu. Ensi vuonna se saattaa olla vaikka vlkoista. :D

   Poista
  2. Hupsista :D No mutta tumma katto on hieno. Puuttuuko sieltä takaa vielä tiiliä? Täällä olis jonkin verran kertynyt. :) -Minna

   Poista
  3. Koko takaosa on vielä tiilejä vailla, eli pistä kaiikki jemmaan - kaikki otetaan kyllä vastaan. :)

   Poista
  4. Ok hyvä tietää :) Ilmoittelen ku olisin tuomassa :) -Minna

   Poista
 5. On se kyä hianoa, että o liimaa! Ja ei kyllä, kyä toi Pesosen pirtti on vaan niin komia, että ihan sykähdyttää. Mahtavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Haltiakummi. Tää on ollut koukuttava projekti, joskin, että nyt täytyis vaan keskittyä tekemään se loppuun. On syntynyt jo liian monta uutta ideaa taas päälle. :)

   Poista
 6. Kuinka kodikasta Viirulla ja Pesosella onkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kissan ja Ukon elämä tosin painottuu toistaiseksi keittöön ja pihalle, kun ei missään muussa tilassa vielä lattioita lukuunottamatta ole mitään.

   Poista
 7. Hyvä, että liima on keksitty :) Mitä Viiru tuumaa jättikissasta? Tätä juttua on hauska seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiru on yrittänyt kimakalla äänellään ajaa jättikissaa tiehensä, mutta ei ole toistaiseksi onnistunut. Ja tässä 1:1 taloudessa kun menee vielä niin, että yhden jättikissan lähtiessä paikalla saapuu aina seuraava.

   Poista
 8. Hurja katse ruudun takaa, pelottaa jo vähän isompaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukka tuijotus. Kertua ketutti, että joutui ikkunan taakse.

   Poista