sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Pesosen torpassa


Ukko Pesosen tuvassa ollaan miltei tyhjäkäynnillä, mutta hippasen ollaan saatu keittiötä eteenpäin. Lattiat on olemassa, seinät on maalattu ja puolet keittiön seinälaudoituksesta tehty. Takaosan ikkunasta tulee valeikkuna, siksi sieltä näkyy takaseinän laudat. Vielä kun vaan saisin siihen tulostettua maisemakuvan ja liimattua lasin eteen.

Finnfoamista veistelin keittiöön leivinuunin muurin ja huuvan, maalasin sen valkoiseksi ja sotkin mustalla luomivärillä nokiseksi. Leivinuuni on Finnaimosta, joskin, että hioin sitä kuluneemmaksi, oli uutena niin kiiltävä ja uudenaikaisen näköinen. Hellan päällä kuivuu Pesosen villasukat. Tumput ovt työn alla.
Pesonen pääsi jo keittelemään aamukahvit uutukaisen lieden ääressä.Toisella puolella on pöytä ja tuolit sekä pieni seinähylly. Tähän kokonaisuuteen on tulossa vielä sininen selkänojallinen penkki sekä Viirun korkea tuoli. Muutenkin keittiö on vielä hyvin askeettinen, mutta hissukseen valmistuu. :)

14 kommenttia:

 1. On tuo sun Pesoses mainio velikulta :)
  Mä niin tykkään noista paljaista jarpaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat on kastunu ilmeisesti aika pahasti, koska ne täytyi kiinnittää rautalangalla lieden päälle kuivumaan. Tulevat siinä siis pysymään, eli Pesonen saa talsia jatkossakin paljain jarpain. :)

   Poista
 2. Ja täällä on taas niin upeaa... En ole kuullutkaan finnfoamista, nyt täytyy tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finnfoam on eristemateriaali, vähän kuin hienojakoisempi ja tasaisempi styrox. Pystyy puukolla leikkamaan ja sitä myötä aika hyvin muotoilemaan. Kestää maalauksen, joskaan ei spray-maalia - silloin alkaa "sulamaan". Kätevää varsinkin takkoihin ja uuneihin, joskin, että olen hyödyntänyt kapeita suikaleita myös joissakin huonekaluissa.

   Poista
 3. Tästä tulee niin hyvälle mielelle. :)

  VastaaPoista
 4. Minä niin tykkään tästä Pesosesta ja tietty Viirusta kanssa. Tämä talo on kotoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin Pesosen ja Viirun vasta aikuisiällä, ja ihastuin kovin. Pesosen on kaikessa omituisuudessaan kerrassaan kiinnostava hahmo.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos. Se oli pitkän ja hartaan pohdinnan tulos, joka sitten kuitenkin valmistui yllättävän äkkiä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos. :) Pesonen nyt vaan on niin symppis kaikessa säälittävyydessään.

   Poista
 7. Haha ja mä taas oon ollu huolissani Pesosen paljaiden varpaiden puolesta että eikö ukkoparka saa sukkia lainkaan XD Itellä villikset aina jalassa ni palelee pelkkä paljaiden varpaiden näkeminen :) -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :) Pesonen on niin perusmaalainen, että kävelee paljain varain vaikka hangessa. Ja sitä paitsi sillä ei ole kuin nuo yhdet villasukat, jotka tuntuu olevan kovin märät, kun kuivuvat lieden päällä edelleen.

   Poista