lauantai 10. toukokuuta 2014

Pesosen kanat ja valot


Pesonen sai perjantaina mukavaa postia - kolme virkattua pientä kanaa. Aivan ihanat, kiitos hienosta yllätyksestä Maarit. :) Aiemmin viikolla tulivat myös nukkekotikirppikseltä ostamani raitamatot.
Kanakatraan myötä innostuin illan ratoksi väsäilemään jotain. Valkoiseen kankaanpalaan ompelin punaisen ruudutuksen ja sain Pesoselle pöytäliinan. Takaseinällä olevaan ikkuna-aukkoon tulostin maisemakuvan, näkymän Pesosen takapihalle. Ikkunalasi ja ikkunanpuut vielä puuttuvat. 
 Keittiön seinälaudoitus on kesken, katto on maalaamatta ja isommista huonekaluista puuttuu vielä mm. ruokapöydän penkki ja nurkkaan tuleva lipasto. Varjostimia täytyisi vielä tuunata pesosmaisemmiksi. Toistaiseksi varjostimina toimivat suklaamunayllätysten muovikuoret.


Sain miehen houkuteltua suunnittelemaan mun kanssa valaistusta taloon, ja päädyttiin tekemään valaistus kaapista löytyneiden ledivalojen avulla. Alakerran valaistus on tehty yläkerran lattian kautta ja porattu siihen valojen mentäviä reikiä.


Yläkerran lattian alle jätin juuri johtojen mentävän välitilan, joten johdot jäävät lattialaudoituksen alle piiloon. Se toki mataloitti taas muutamalla millillä jo muutenkin matalaa yläkertaa, mutta tuli kuitenkin siisti näin.Alakerran kamariin tulee katosta pidempi valorimpsu, jonka on tarkoitus valaista huoneeseen tulevan takan tulipesä.


Yläkerran valot on vedetty katon kautta. Katon takaosaan on porattu reikiä valoille, ja kunhan saan lisää kattomateriaalia kasaan, saan johdon peitettyä munakennotiilillä.


Tässäpä talo ulkopuolelta tässä kohtaa projektia. Sain viime viikolla taas lisää katontekomateriaalia ja etupuolen katto on nyt taas vähän edistynyt. Kiitos kattotarpeista Minnalle ja Päiville. :)


Valot tekivät tähän torppaan taas ihan uutta eloa. Tykkään.

8 kommenttia:

 1. Ihana! Tekee kovasti mieli alkaa leikkiä mukana.

  VastaaPoista
 2. Tässä pää elää ihan omaa elämäänsä näinä hetkinä kun visiteeraa täällä !!
  Ja kun pääsee tänne asti, niin huomaa, että omalla naamalla on hymy taas korvasta korvaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän tän blogin tavoite on saavutettu. :D

   Poista
 3. Tätä projektia on ilo seurata. Tuo yläkerran lattian nosto on hyvä idea. Sisustus on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän matalahan tuosta yläkerrasta tuli alkujaankin, puhumattakaan lattian noston myötä. Eipä ukon kuitenkaan siellä hirveesti hyppiä tarvi, joten kelpaa oikein hyvin.

   Poista
 4. Söpöset kanaset sait! Muutoinkin edistyy hienosti :) Ihanan kirkkaat värit! -Minna

  VastaaPoista