torstai 22. toukokuuta 2014

Fanni


Lyydian sielunsisar Fanni valmistui tänään. Fanni sai eilen alkunsa Tampereen nukkekotikerhossa, vartaloitui illalla televisiota katsellessa ja sai vaatteet päälleen ja tukan päähänsä tänään töistä palatessani.


Fanni on pulska mummo, joka rakastaa herkkuja ja puhumista. Fanni on lennokas mummo, joka on kaikin puolin rönsyilevä niin juttujensa, vaatteidensa kuin elämäntyylinsä kanssa muutenkin. Vaatimaton ja hillitty ovat Fannin vastakohtia. Paremmin häntä kuvaavat käsitteet "paljon", "leveästi" ja "äänekkäästi", olipa sitten kyse toimintatavoista, ulkomuodosta tai ulosannista.


Fanni puhuu paljon. Hänellä on myös paljon mielipiteitä. Hän ottaa mielellään kaikkeen kantaa, oli hänellä sitten asiasta oikeasti tietoa tai ei, ja riippumatta siitä, kuuluiko asia hänelle vai ei. Ei sen niin väliä, tärkeintä on osallistua. Fanni ei ole kovinkaan hyvä teeskentelemään tai valehtelemaan, minkä takia hän tuuppaa sanomaan asiansa usein kohtalaisen suoraan ja rehellisesti. Joskus vähän liiankin.


Suurisuisuus ja toisinaan hieman kömpelö ja vähemmän hienotunteinen ulosanti ovat Fannin taakka, ja hän onnistuu säännöllisin väliajoin pahoittamaan jonkun mielen töksäyttäessään ajattelemattomuuttaan milloin mitäkin. Fanni tajuaa tilanteen usein myöhässä, ja häpeilee lipsautuksiaan sitten murheenmurtamana kotona. Pohjimmiltaan Fanni on äärimmäisen hyväntahtoinen ja ihmisrakas nainen, mikä vain valitettavasti saattaa vieraammalta ihmiseltä hukkua Fannin jämäkän ja suurisuisen, Justiinamaista tätienergiaa pursuavan olemuksen alle.


Vaan onneksi hänellä on Lyydia. Tahdikkuudessaan ja hienotunteisuudessaan loistava, hillitympi Lyydia, joka tasoittaa tietä, oikoo elämän polulla kurttaantuneita mattoja ja hio ystävänsä pahimpia särmiä.


Niin, ja taputtaa lohduttavasti olkapäälle silloin, kun Fanni taas kerran miettii illalla: "Miks oon näin suurisuinen hölmö."

8 kommenttia:

 1. Fanni on ihan selvä kaksonen :D
  No, mutta....niinhän hän onkin!
  Tervetuloa vaan Fanni blogistanian ihmeelliseen maailmaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyi heti tuon jälkeen käydä syventymässä luonnehoroskooppien saloihin - ja kaksonenhan se. Löysin samalla vaikka mit muutakin jännittävää - itseni ja täysin istuvan horoskooppini. Kiitos vinkistä. :)

   Poista
 2. Lyydialle onnea nimipäivän johdosta tänään perjantaina.
  Ja on veikeä Fanni, vähä on tainnu syyä tukevammin : )
  -Sannapa se-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyydia teki nimipäiväonnitteluiden kunniaksi muutaman kärrynpyörän - Fanni sen sijaan pisteli kaverinsa juhlan kunniaksi nimipäiväkakun kokonaan poskeensa. On ammattilainen siinä touhussa.

   Poista
 3. Ihanii Fanni ja Lyydia :) niin suloisii. Mul pikku arvonta johon ehtii veil :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin käymään vähän liian myöhässä. Lukijaksi jäin kumminkin. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Thanks Eliana. Fanni has eaten little bit too much... :)

   Poista