sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Harppu soittaa, mutta kolmipäistä koiraa ei näy...


 Huone, jossa kolmipäisen koiran kuuluisi vartioida lattialuukkua, oli tänään yksi työn alla oleva kohde. Lattialuukun lisäksi sain tehtyä huoneeseen katon, ikkunanpienet ja ikkunalasin. Harppu soittelee jo, vaan koiraa ei vielä näy. Ebayssä tutkimani ehta Pörrö oli liian suuri tähän huoneeseen, joten olen yhä ilman koiraa. Yksipäisiä kissoja huoneissa on toisinaan talon täydeltä, mutta kolmipäistä koiraa ei ole näkynyt.


Kolmipäisen koiran huoneen ikkuna on toistaiseksi ainoa, jossa on ikkunan puut ja "lasikin" paikallaan.


Rohkelikon oleskeluhuone ja makuuhuone saivat eilen lattiat. Oviaukkoon tuleva lihavan leidin muotokuva on jo kehyksissään, mutta ei vielä paikallaan.Ylimpään kerrokseen salin viereen tulee tarvehuone. Lattiaa lukuunottamatta pintamateriaalit puuttuvat, mutta iseeviot -peili odottelee siellä jo. Mikäli koko Potter oli mulle tätä projektia ennen vain yksi elokuvasaaga muiden joukossa, on musta tullut tätä rakentaessa vallan näppärä Potter -tietäjä, kun olen into piukassa vahdannut elokuvien ja kirjojen lisäksi Potter-wikiä löytääkseni milloin mitäkin tärkeitä yksityiskohtia.


Salin ikkunat saivat ikkunalaudat ja kynttilöitä.Salin koroke on kyllä huippusäälittävä, mutta ehkä mä keksin siihen jotakin - tai sitten revin irti ja teen hienomman korokkeen. Kullanvärinen härpäke on kirpparilta eurolla löytynyt suola- ja sokerisirotinteline, josta aion askarrella taas yhden Dumbledoren viritelmän maapalloineen ja muine juttuineen. Nyt se on vielä raakile. Materiaalit härpäkkeeseen on kuitenkin tilattu ebayn ihmemaasta, ja toivottavasti saapuvat pian. Tällaiset:
Dumbledoren huone alkoi mustakin näyttää kultanaamioineen erehdyttävästi Indiana Jonesin toimistolta, joten revin kultanaamiot irti ja askartelin seinään hirnyrkki -hyllyn. Siitä löytyy nyt kaikki Voldemortin luomat hirnyrkit. Näitäkään en tiennyt ennen Potter -wikiä. ;)
Huoneen nurkassa on Pringles -putkilosta askarreltu ajatusseula (jee, viimein löysin nimen sille altaalle, josta pystyi katselemaan muistoja). Vesi syntyi kynsilakasta, ja on oikeasti aika hienon näköinen läheltä. Valitettavasti kuvaustila oli niin pimeä, etten saanut lähikuvaa. Postissa on tulossa alkuviikosta isäukon leikkaamat peilit tuonne putkilon seinille.


Kalkaroksen taikaliemien ja -juomien luokkakin on päässyt eteenpäin. Takana on ovi, joka ei oikeasti vie minnekään, mutta elokuvan mukaisesti halusin sen huoneen perälle. Seinille on tulossa paljon hyllyjä, joihin tulee minikokoisia pulloja (kuva alla). Niitä odottelen vielä, ovat vielä kiinalaisen postipojan matkassa.
Pöydällä on jo jotakin, taikaliemipatoja ylitsepursuavine taikaliemineen ja muutama liemireseptikirja.Porraskäytävässä on nyt yhdet miltei valmiit portaat. Näistä yläkerran saliin vievistä kierreportaista puuttuu vielä käsinoja ja maali, nyt nuo käsinojan pystypuut näyttävät lähinnä jääpuikoilta ja koko portaikko sitä myötä vähän kummalliselta.


Kirppikseltä löytyneistä kahdesta kynttiläjalasta ajattelin tehdä pylvään, siitäkin puuttuu vielä maali. Tila näyttää kaikkineen kovin vajaalta, kun myös lattiapinnat puuttuvat.


Siinäpä koko viritelmä tässä vaiheessa. Nyt on hirrrvee draivi päällä tän Tylypahkan kanssa, vaikka seuraava projekti löytyi jo viime yönä googlettaessa, ja edellinenkin kotikolo on vielä ihan kesken.

Ha-ha-hauskaa loppiaista!

15 kommenttia:

  1. Voi hyvä elämä miten ihminen voi olla kätevä ja aikaansaava O.o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisinaan. Toisinaan taas ei synny yhtään mitään.

      Poista
  2. *peukku*
    Nyt olen ihan sanaton!
    Taas :)

    VastaaPoista
  3. Olen aivan lumoutunut sinun tekimiseen. Kerrassaan uskomattoman upeeta työtä.

    VastaaPoista
  4. Löysinpäs Tylypahka-blogisi! Voi pyhä sylvesteri miten upeaa työtä, mun täytyy uppoutuas tähän kunnolla! JOs swappi tms. kiinnostaa niin hihkase :)

    VastaaPoista
  5. Nyt olen sanaton! Tästä tulee vieläkin huikeampi kuin osasin odottaa...
    Taianomainen...
    UPEAA!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla. :) Ihanaa, että tää viihdyttää. :)

      Poista
  6. Hih, mullakin on ebaysta toi time turneri ja maapallo- & kaukkariyhdistelmä :D Noi seinät on upeet ja toi pylväs ihan mieletön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ebay on aika ihmemaa. Sieltä kun löytyy vaikka mitä.

      Poista
  7. Ihan uskomattoman hienoa!!! :) Olet kyllä saanut monta Potter-tunnelmaa vangituksi taloon jo nyt! Tsemppiä jatkoon, mistä ihmeestä revit aikaa väsäillä noin monimutkaisia ja hienoja juttuja??? Ihan mahtava!!!
    ps. Ajatuseula kirjoitetaan yhdellä s:llä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos korjauksesta, aina oppii jotain uutta. Mun Potter-tietous on vasta kehittymisen vaiheessa. :D

      Ja tuohon aika-asiaan... Aikaahan on aina. Kun sitä käyttää johonkin, saattaa vaan aika paljon kaikkea muuta jäädä tekemättä. :D

      Poista
  8. Kato ku hurahtaa, niin ei osaa lopettaa. Mitäs se vanha sanonta sanoikaan, lapsi on terve kun se leikkii mutta sairas kun ei osaa lopettaa. On muuten kerrassaan typerä sanonta. Ja mä oon onneksi aikuinen, niin ei päde muhun... ;)

    VastaaPoista