keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kristallikruunuja ja takka


Eilen väsäilin Tylypahkaan muutaman kattokruunun. Molemmissa pohjana on kangaspäällysteinen joulupallo, josta revin kankaat irti ja hyödynsin kehikkopallon ja lisäilin helmirimpuja. Toisesta tuli vaalea, suuri kattokruunu porrasaulaan. Tähän askartelin myös kynttilöitä. Kynttilöissä pohjana toimivat keltaiset kakunpäälliskynttilät, joita ostin Tiimarin -90 % alesta, ja dippailin pari kertaa vaaleaan sulaan kynttiläliemeen, jotta sain keltavalkoiset raidat katoamaan.


Oli jotenkin kovin vaikea saada kynttilät suoraan, varsinkin kun niskassa kiikkui koko ajan harmaa karvaton kissa, mutta eipä tuo kai ole niin tarkkaa ole - eiks Tylypahkassa monikin asia ole vähän vinksallaan? ;)Maalasin myös kahdesta kynttiläjalasta tehdyn pylvään valkoiseksi. Oli alkuperäisenä vähän turhan keltainen. Portaat edelleen maalaamatta, samoin lattia tekemättä. Edelleen.Taikaliemien ja -juomien luokassa on musta kattokruunu. Tää oli vähän sellainen, etten oikein itse ollut tyytyväinen. Mies meinasi taas, että tästä tuli tosi hieno, joten muutin sitten mieleni ja jätin paikalleen. Ehkä se on ok.Muuten luokassa on vielä hyvin keskeneräistä.


Rohkelikon makuuhuoneessa on muuten kalustamatonta, mutta jonkun matkalaukku ja Ronin Posityyhtynen häkkeineen ovat jo ilmestyneet paikalle.


Tänään tein Rohkelikon oleskelutilaan takan. Takka on veistelty mattopuukolla finnfoamista, kuviot tehty piirtämällä ja lopuksi maalattu. Takan tulisija vielä puuttuu. Haluan keinolla tai toisella Sirius Mustan naaman liekkeihin, joten mietin vielä, miten toteuttaisin tuon.

 Noita metallikehikkoisia joulupalloja olen hyödyntämässä enemmänkin kattokruunuiksi. Alvin päätti auttaa tämän yhden kanssa, ja tuunasi siitä yöllä hienosti reijitetyn version. Valitettavasti tuunaus ei mun kriteerejä ylittänyt eikä pääse kattoon tuollaisenaan.


Kissoista Alvin auttaa Tylypahkan kanssa eniten. Useimmiten tästä apulaisesta vaan tuntuu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä näissä puuhissa.

6 kommenttia:

 1. Todella upeat kattokruunut ja hienot ovat myöskin nuo pylväät! Ja miten hyvä idea käyttää kynttilänjalkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. :) Nuo kynttilänjalat iski heti, kun ne kirpparilla näin. Olivat päällekkäin liimattuina vielä juuri täsmälleen oikean kokoiset tuohon kerrokseen.

   Poista
 2. I like!! Kissat ovat kyllä mahtavia apureita. Kaiken kukkuraksi suunnittelen kotona remonttia ja se alkaa pikkuhuoneesta, josta mä saan itselleni askarteluhuoneen, ainut vaan että mä ajattelin majoittaa kissammekin siihen huoneeseen. Eli kauhean levälleen ei kyllä sittenkään voi tekeleitä jättää. Tällä hetkellä kissa majoittuu aina yöksi yksiön kokoiseen kylppäriin/saunaan, joten pyykkien kuivattamisesta siellä ei voi kun vain haaveilla ja se on kurja juttu koska tila olisi siihen tarkoitukseen lähes täydellinen. Meidän kissa tykkää myös hartiolla keikkua, mutta vain kun pitäisi tehdä ulkotöitä; eli on esim. todella kiva kantaa kahta täyttä 10l kastelukannua (hepoille vesiä), kun kissa keikkuu niskassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sekä Kertu että Alvin kiikkuvat niskaan. Kertun kanssa toimii, koska on pehmeä ja tasainen kissa, ja kiipeää niskaan nätisti. Alvin sen sijaan koheltaa niin, että yleensä niska on verillä, ja saattaa hippasen vipona kissana yrittää hypätä niskaan jopa suoraan lattialta - just sillain äkkiarvaamatta... Siksipä yritämme epätoivoisesti opettaa kissaa pois tuosta tavastaan, josta se ei tokikaan aio luopua.

   Poista
 3. Nuo kattokruunut ovat ihania kaikki ja se musta on tosi ihana. Mukavaa edistystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis. Mä vieläkin pohdiskelen tuota mustaa, mutta antaapa olla, kun silläkin kannattajia on. :)

   Poista