lauantai 23. tammikuuta 2016

Tylypahkan julkisivuremonttia


Kaivoin tuossa jokunen viikko sitten pitkästä aikaa Tylypahkan naftaliinista ja tartuin epäkohtaan, koka on ärsyttänyt mua tän mökin kanssa alusta alkaen.Mähän tein Tylypahkaan aikanaan ulkokivetyksen muovimaton palasista ja saumauslaastista. Tavallaan kiva, mutta ei kumminkaan yhtään. Kaiken lisäksi liima, jolla muovimaton palat oli liimattu, ei pitänyt kunnolla ja laasti pääsi ajan myötä palojen liikkuessa rapisemaan. Koska ulkokuori on närästänyt koko ajan, mutta en ole jaksanut ottaa sitä projektiksi uudelleen, niin on koko mökki ärsyttänyt. En em. syystä ole jaksanut kiinnostua ulkokuoren viimeistelystä, ja parvekkeet sekä ylätasanne ovat jääneet täysin kesken. Pari viikkoa sitten kaivoin talon tuolta vaatehuoneesta (joka ei siis toimita vaatehuoneen virkaa vaan toimii mun miniprojektieni huoneena) esille, tyhjäsin koko kaksimetriä korkean talon irtotavarasta ja raaputin ulkokuoren laastista ja muovimattokivetyksestä takaisin vaneripinnalle. Kävin hakemassa Biltemasta monen paksuisia valuputkia, joita sahailtiin miehen kanssa poikki ja halki. Niistä tulee linnan torneja eri kohtiin suoria sivuseiniä. Pinta mökkiin tulee hiekka-tapettiliisterimössöstä, joka saa kuivuttuaan harmaan maalin pintaan.


Tornien hatut ovat vielä irrallisia, ja niistä tulee oikeasti tummempia kuin kuvassa testillä oleva seinän värinen hattu. Tarkoitus on tehdä tähän myös pois nostettava, pienillä hakasilla paikalleen kiinnitettävä etuseinä, jossa on sekä paljon ikkunoita, alhaalla pääovi että noita puolikkaita putkenpätkiä hattuineen torneina myös etuseinässä. Ja toki myös ylätasanne menee kokonaan uusiksi. Tässä kohtaa kaikki on ihan kesken, mutta josko tällä kertaa riittäisi kärsivällisyyttä tehdä tämä vähän vähemmän hutiloiden.
Yksi parveke on jo valmis. Tästä jatketaan!

4 kommenttia:

 1. Oih. Kutkuttava prokkis sulla!:) Jännityksellä odotan arvatenkin taas mieletöntä lopputulemaa! :))

  VastaaPoista
 2. Oi, hieno oli ennen ja nyt muovimattokivien poisoton jälkeen vieläkin hienompi :)
  Ihanaa, kun vinkkasit tästä just nyt - pitäis tehdä ihan oikeita töitä, mutta nyt on hyvä syy olla tekemättä: uppoudun tänne ihmeellisiin projekteihisi <3

  VastaaPoista
 3. Hieno projekti sinulla. Itsekin menin lupaamaan pojilleni, että rakennan heille ritarilinnan. Tällä hetkellä on työn alla kartano tytölleni. Materiaalitkin aika lailla valmiina, mutta odottelen vielä sitä todellista inspistä aloittaa uusi projekti. Innolla odotan lopputulosta sinun linnastasi, ehkäpä sinun kautta saan ispiraation aloittaa oman projektin ja vaikka kivoja ideoita toteutukseen. Tuo liima-hiekkaseos oli tosi hyvä idis:)

  VastaaPoista