keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tomuinen kirjastotäti


Sain jo aiemmin haasteen tehdä kirjastotädin - sellaisen tomuisen tiukkiksen, joka elää työlleen omistautuen vanhassa kirjastossa pölyisten kirjojen keskellä. Iältään ei välttämättä niin kamalan vanha, mutta henkisesti hyvin vanhoillinen ja arkistoitunut tyyppi. Vannoutunut vanhapiika, joka kiskoo aamulla harmaat hiuksensa nutturalle, katsoo peilikuvaansa silmälasiensa takaa tiukasti arvioiden ja nyppää töihin lähtiessään kissankarvan harmaasta villamekostaan.


Sellainen siitä tuli.3 kommenttia:

  1. On kyllä hieno nukke, vaikka näin oikeana kirjastotätinä pitää sanoa, että tuo stereotypia kirjastonhoitajista ei enää useimmiten pidä ollenkaan paikkaansa :) Joku poikkeus kyllä mahtuu joukkoon. Mutta siis nukke on oikein onnistunut joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  2. Voi Päivi - ei tää ole stereotypianukke. :) Nuken tilannut pohti, että haluaako nykyaikaisen kirjaston vai sellaisen vanhanaikaisen tomuisen kirjaston, jossa on antiikkisia opuksia, korkeat kirjahyllyt ja hämärä valaistus. Päätyi jälkimmäiseen, joten tyyppi suunniteltiin sen mukaisesti. Ei siis mikään kirjastoalan ammattilaisten julkikuva missään nimessä. :)

    VastaaPoista