sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Keittiökuulumisia ja Forssan löytöjä


Tänään käytiin Tampereen nukkisväen kanssa porukalla Forssan nukkekoti- ja lelumarkkinoilla. Viime vuodesta jäi kaivelemaan silloin ostamatta jääneet Christian Lundkvistin talonpoikaishuonekalut, ja olen nyt vuoden verran psyykannut itseäni siihen, että näillä markkinoilla paikkaan tuon vahingon. Sen tein, oikein korkojen kera, mutta siitä tarkemmin vähän myöhemmin. Vintin keittiötä olen työstänyt valmiimmaksi, ja myös sinne löytyi markkinoilta muutama nappiostos. Ensimmäinen näkyy kuvassa - valkoinen talonpoikaistuoli em. tekijältä. Alla kuva ehdasta vintistä.Viikonlopun piiperryksin tein vinttiin kopion muorin huovuttamasta Pikku Myy -taulusta. Lisäksi maalasin minikokoisen pannun kynsilakalla, jotta sain pyyheliinahyllyn päälle kuparipannun.Jääkaappi - pakastin -yhdistelmä kaipaa vielä kahvoja sekä viimeistelyä tuonne kaapien puoleiseen sivuun. Lattian tein korkkitabletista maalaamalla ja hammasharjalla maaliroiskeita ripsimällä. Alkuperäisessä vintissä lattia on hippasen vaaleampi, mutta tyyliltään muuten samanlaista, karmeaa muovimattoa. Liekö ollut joskus jonkun mielestä hienoa - tai sitten joko halpaa tai ainoaa mallia, mitä lähimmän sadan kilometrin sisään on löytynyt.


ET -lehden ja pari Ilkkaa tein eilen iltapuhteena - ja hauska, että Ilkkoja tuli sitten tänään vastaan myös markkinoilla. No, ne jäivät sinne, mulla oli tällä kertaa jo omat tehtynä. 
Kahvimylly on myös markkinalöytö samaiselta tekijältä kuin talonpoikaistuolitkin.Keittiön tasolle tein pienen ohranjyväpussin (josta tajusin vasta nyt puuttuvan kokonaan tuon ryyni -sanan) ja pannunalusen, jossa on vaarin etukirjain. Alla kuva samasta nurkasta 1:1 vintissä
Seinälle väsäsin "Isoäidin keittiö on kodin sydän "-taulun esikuvansa mukaan.
Ja ikkunassa minikokoinen tähti, joka on harrastajakerhon M:n taidonnäyte. Niin hieno! Alla sama suurempana 1:1 vintissä.Ovipielessä on pienennös vintissäkin olevasta tuolitaulusta. Esikuva tähänkin alla.
Ulkoapäin talo näyttää nyt tältä. Ja ulkokuori ei siis ole millään muotoa esikuvansa kaltainen.
Ajattelin ensin, etten kyllä kehtaa julkistaa täällä, mitä kaikkea rohmusin Forssasta mukaani - mutta muutin sitten mieleni. Mun tavoitehan oli saada noita talonpoikaishuonekaluja, ja niitä myös sain - miltei pöydän täydeltä. Yläkuvan esineet tulevat vinttiin, ja ovat siis miltei täysin sellaisia, kun vintissä on 1:1 koossa, erityisesti vanha sivustavedettävä sänky ja keinutuoli. Lisäksi muori virkkasi elämänsä aikana miljoonaviisisataa pitsiliinaa kaikissa maailman väreissä ja malleissa, joten muutama minikokoinen liina oli myös saatava. Muorin enkelikokoelmaan 1:12 koossa ostin yhden enkelin sekä villalangoille pärekorin.


Nuo ei nyt ihan riittäneet, ja matkaseuralta tuli kohtalaisesti kuittia siitä, että joka kerta tietyn pöydän luokse tullessa ostoskassiin tuli lisää täytettä. Lyydian ja Fannin vielä olemassa olemattomaan mummoinmökkiin ostin kaksi pinnatuolia ja valkoisen puusängyn. 


Ja sitten noihin mun heikkouksiin - talonpoikaistuoleihin. Niitä piti käydä ostamassa ensin vähän, sitten lisää, ja vielä vähän lisää. Mutta hei, jos mä olen noihin ihan heikkona 1:1 koossakin, niin miten voisin jättää ne noteeraamatta, kun niitä myydään 1:12 koossa? No en mitenkään.


Sitä paitsi mulle opetettiin lapsena, ettei kaikkea, mitä haluaa, tartte saada. Mä opetin itselleni aikuisena, että tottakai voi, jos se jokin vain on ostettavissa sopurahalla. :D


Vaan noin ihan vakavissaan - arvostan ihan älyttömästi käsityötä, ja nämä ovat ihan huikeita sellaisia. Taidokkaan käsityön, kauneuden ja nostalgisuuden lisäksi olivat kukkaroystävällisiä, ja koska kävin samassa pöydässä ostoksilla neljä kertaa, paljousalennuksia tuli joka kerralla lisää. Miten mä siis olisinkaan voinut olla ostamatta? En mitenkään. 

Huomenna voikin sitten taas palata töihin, jotta muistaa, etteivät nuo tulleet ilmaiseksi. ;)

16 kommenttia:

 1. Ihania huonekaluja olet kyllä löytänyt, ei ihme jos niitä tuppas tarttumaan matkaan vähän joka käänteessä! Varsinkin kun voi luottaa siihen, ettei ne sulla jää tyhjän panttina roikkumaan :)

  Oikea asenne, että kaiken voi saada....niin minäkin ajattelen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aikuisena olemisessa on paljon hyviä puolia. :D

   Poista
 2. Aikuisenahan voi tehdä, mitä haluaa, niinhän lapsille aina todetaan. Tätä projektiasi on kyllä aivan mahtavaa seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ja erityisesti olen todennut tuon ensimmäisen lauseesi itselleni - aikuisena. :D

   Poista
 3. Sinulla on ollut upea päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon onnistuneita löytöjä - tietää tass, miksi kannattaa käydä töissä. Oli sille tosin vissiin muitakin syitä, mutta nää nyt ainakin on yksi hyvä syy. :D

   Poista
 4. Kerrassaan upea toi siun vintti, sekä alkuperäinen ja sit tämä mini, ihastus!
  Ja upeat ostikset! Tuolit ovat huikeet <3

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että sait hemmotella itseäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon löytänyttästä harrastuksesta ja sen eteen tuomista houkutuksista hirveän hyvän tavan hemmotolla itseäni. :)

   Poista
 6. Tämä on kyllä mun ihan ykkössuosikki sun miniprojekteista! Niin mummolaidylliä että!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikki mukavsta kommentistasi, kiva kuulla. :)

   Poista