keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vekkuliverstas


Sykerön Vekkuliverstas alkaa hakea muotoaan.


Verstas valmistui Biltema -tikuista parhaan ystäväni kuumaliiman avulla.


Talo aukeaa katon kautta, joten katto on nostettavaa mallia ja tehty pahvista.


Sykerö, Maltti ja luuranko-Nirppu mittailevat sisätiloja.


Biltema-tikun alkuperäinen pinta ja sävy on niin pakasta vedetty, että jäin haikailemaan kellastuneen puun sävyä - vekkuliverstas kun kuitenkin on kovia kokenut mökki. Sen tuloksena päädyin maalaamaan mökin jollakin muorin nurkista löytyneellä sata vuotta vanhalla lasimaalilla, jonka jälkeen hioin pintaa kuluneeksi. Tuli aika hauska, jotenkin tuollainen värikynillä maalatun näköinen, niin kuin piirretyssä sopiikin olla. Toisaalta, nyt kun tuota katselen, tuntuu, että olisihan se voinut olla sievempi ilman maalia, Äh, en tiedä, mutta eipä sen väliä enää tässä vaiheessa - se on nyt keltainen joka tapauksessa. :)Katon tiilet on leikattu munakennoista ja maalattu yksitellen. Oven saranat, katon "pylväät" ja verstaan kädet puuttuvat vielä. Jalkoja en tee, koska niitä verstas käytti vain lähtiessään liikkeelle, muutoin olivat mökin alla piilossa - niin siis tälläkin verstaalla. Sisätiloihin tarvittaisiin ainakin etsintäkone ja timanttikone. Mahtoikohan Sykerö säilyttää tuota matobiiliään (sitä loikkivaa porakärkistä ajoneuvoa, jolla kaivauduttiin maan uumeniin) myöskin vekkuliverstaassa...? Näille tuleville koneille vielä muutama ideakuva alla - muistatteko näitä? :)16 kommenttia:

 1. No, voihan verstas sentään, miten on vekkuli 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädet kun vielä saisi, niin olisi vielä vekkulimpi. :)

   Poista
 2. ihanan upea
  Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava verstas ja hieno toteutus! Tätä(kin) on kiva seurata.

  VastaaPoista
 4. Vau tämä on mahtava!

  VastaaPoista
 5. Sydämeen käypä tämä koko porukka. Ehdottomasti maalattuna ja tämä on mielestäni oikein osuva väri - elävälle verstaalle eloisa pinta.
  Upea toteutus taasen kaiken kaikkiaan, tulee nostalginen olo. Ihailen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne, ehkä mäkin nyt muutama kuukausi tuota katseltuani olen sitä mieltä, että maalattuna parempi.

   Poista
 6. Todella upea ja hyvä väri minustakin. Täällä kyllä tapahtuu ja paljon kaikenlaista :) Ihmettelen pysyvätkö nuo tikut todella kuumaliimalla hyvin kasassa. En ole kokeillut, mutta täytyypä joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumaliima on mulle näissä minipuuhissa ehdoton ystävä. Käytän miltei kaikkeen.

   Poista