tiistai 30. syyskuuta 2014

Vanhaa Arabiaa ja muita kopioita


Menneen viikonlopun Pohjanmaan reissulla yövyimme 1:1 vintissä, jossa pääsi taas tiirailemaan yksityiskohtia minisilmällä ja kopioimaan noita ajattomia lapsuusmuistoja taas minikokoon.


Yksi kopioitavista asioista on Arabian Oksa -maitokannu (kuva alkuperäisestä yllä). Sellainen oli vintissä, kun olin lapsi. Enää sitä ei löytynyt kaapeista, eikä vaari pystynyt muistamaan, oliko kannu siirtynyt jollekulle sukulaiselle ennakkoperintönä vai hajonnut. Se kuitenkin siirtyi ministimen läpi, ja lopputulos on nähtävissä minimuorin kädessä alla.Kaappien päällisen pannuthan sisko muovaili mulle jo aiemmin, niistäkin 1:1 esikuvat alla.Valmistuotteena ostamani kuparinvärinen lasta/kauhasetti sai uuden värin ylleen ja näyttää nyt hyvinkin vintin näköiseltä (1:1 kuva alla, 1:12 yllä).Astiakaappi sai ylleen vihreän värin niin kuin 1:1 esikuvallaankin (kuva alla). Vielä vähän täytyy kaappia tuunata, että näyttää enemmän siltä miltä pitäisikin.Vaan Myrnaa löytyy jo molemmista kaapeista (yllä kopiomyrnat, alla ehdat myrnat).Minivaarin televisiossa näkyy urheilua. Kirjahylly on kuitenkin vielä monin osin esikuvaansa tyhjempi.


10 kommenttia:

 1. Vai kopiointimatkalla on oltu! Hienoa tulosta matkasta sitten onkin syntynyt. Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisen projekti kun on aloittanut, niin ei voi enää olla tiirailematta kaikkea tuolla 1:1 vintissä sillä silmällä, että miten tuon nyt pienentäisi...

   Poista
 2. Nämä veti ihan hiljaiseksi ja kelasin kuvat uudestaan ja uudestaan! Ihania yksityiskohtia ja olet onnistunut mallintamaan nuo todella taitavasti!

  VastaaPoista
 3. En o tainnut ikinä sanoa, että olet sä vaan mahdoton tekijä....mutta sanonpa taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmää kyl muista... Ooksää joskus ennenkin sanonut...? ;)

   Poista
 4. Aivan mahottoman hieno! Muori ja vaari ihan itsensä näköisiäkin!

  Terv. Sirpa

  VastaaPoista