sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Lyydian ja Fannin talossa


Viikonlopun vietimme Pohjanmaalla, ja omalla to-do -listallani oli väsätä isäukon kanssa Fannin ja Lyydian mummoinmökki. Tai no, mökki ja mökki - lopputuloksenahan tavoiteltiin kookasta, mansardikattoista, korkeahuoneista taloa. Ja se me myös tehtiin. :)


Talosta puuttuu toistaiseksi etuseinät ja sivuista yläikkunat. Kooltaan talosta tuli Vintin ja Buylifen korkeusluokkaa, mutta leveydeltään on kumpaakin taloa leveämpi. Koska halusin korkeat huoneet, tuli tästä vain kaksikerroksinen, vaikka muutama sentin matalampi Vintti pitää sisällään kolme kerrosta ja saman korkuinen BuyLife neljä kerrosta. Tavoitteena oli avaruus ja tilan tuntu, ja siksi tehtiin tämä hyvin eri henkiseksi kuin muut talot. Mansardikattoon tulee pellitys alumiiniteipistä. Ulkopintaan tulee vaakalaudoitus vanhoilla, harmailla laudoilla. Etikka - teräsvilla -toti on jo tekeytymässä, ja parin päivän päästä pääsee kokeilemaan, saako sillä vanhennettua Biltematikut riittävän vanhan näköisiksi.


Sisätilojen visio on aika yksinkertainen. Vaaleita, vanhahtavia huonekaluja, hirsiseinäprinttiä ja valkoista, kulunutta puulattiaa. Kaikkea pientä, sievää ja sisustuksellista, sellaista, mitä en mihinkään muuhun minitaloon ole halunnut. En malttanut olla kokeilematta pitkään jemmassa olleita huonekaluja sisälle taloon, vaikkakaan eivät nyt kovin fiksulta tuolla käsittelemättömän vanerin keskellä näytä. Fiiliksen vuoksi nakkasin myös hirsiseinäprintit nojailemaan takaseinään. Saa vähän fiilistellä ajatuksella siitä, millainen tästä on joskus tulossa.


Alakerran katon hirret ovat näkyvissä. Päälle voisi ehkä viritellä leipäorret. Siis toki vasta sitten, kun seinä-, lattia-, ja kattopinnat ovat muuten valmita.Alakertaan tulee keittiö ja olohuone, yläkertaan hulppean suuri makuuhuone ja kylpyhuone. Yläkerrassa huonekorkeus on katon vuoksi vielä alakertaakin korkeampi. Tekisi mieli tehdä tänne vanhasta laudasta kattotuolit, jotka saisivat jäädä näkyviin.Että nyt mulla olis taas uusi projekti työn alla. Montakos niitä vielä olikaan tätä ennen kesken...? Hmm.. Aika monta. Vaan huvinsa kullakin. Seuraavaksi mä tartten vissiin vähän isomman oikean talon, jotta elämään mahtuu lisää minitaloja. Oon kuullut asunnon vaihdolle huonompiakin syitä, joten musta tää harrastus on ihan hyvä perustelu. :D

14 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, mummotkin niin hehkuvat onnea talossaan. Ja nuo huonekalut, oi,oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummot on olleet niin onnessaan, kun viimein saivat mummoinökkinsä - ja ei nyt edes ihan minkään pikkumökin, vaan tämän minikadun suurimman kartanon. Vielä kun joku laittais sinne valot, niin ei tarttis elää pimeydessä.

   Poista
 2. Ihanat taasen kerran :)

  VastaaPoista
 3. Voi taivas, miten ihana talokortteli dulla onkaan! ♥ Näen kyllä jo sieluni silmin uuden talon valmiina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talokorttelin tilat alkavat vaan nyt loppua, ei laajentuminen ei enää käy. Että sitä uutta taloa etsiessä... :D

   Poista
 4. Kyllä on taas hieno talo tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkkis. Edellisetkin on kyllä miltei kaikki kesken, mutta jos tämä yksi vielä...

   Poista
 5. Voi sinun vauhtiasi!
  Talo näyttää upealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niinkuin tää olis multa nyt vähän karannut hanskasta. Vai mitä luulet? :D

   Poista
 6. Ihana blogi ja ihanalta näyttää myös tuleva projekti!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä törmäsin upeaan blogiin ja upeisiin taloihin. Toivottavasti saan lisätä sinut blogilistalleni.

  Onko tuota hirsiprinttiä jossain valmiiksi painettuna vai miten olet sen valmistanut?

  Jatkan ihastelemista, ellei myrsky vie sähköjä. Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista