sunnuntai 17. elokuuta 2014

Up - kohti korkeuksia

 (kuva netistä)

Puolisen vuotta sitten katselin animaation nimeltä Up - Kohti korkeuksia. Tarinassa oli jotain liikuttavaa, ja hetken päästä näin talon jo miniatyyrikoossa. On vaan noita projekteja aika tavalla kesken, joten emmää sitten...


Nukkekotikerhossa tuli sitten kuitenkin väsäiltyä pieni surkea olento animaation Carl -pappaa matkien. Esikuva alla...

  (kuva netistä)

 Ja alempana toteutus. Mittasuhteitahan tällä papparaisella ei olekaan, koska myös esikuvalla on pään koko kolmannes vartalosta. Minun versioni on todella pieni, vain 6 cm, koska halusin tästä projektista todella todella minikokoisen - eihän nää talot muuten enää mahdu mihinkään, jos kaikki on 1:12 mittakaavassa.


  (kuva netistä)
Yllä ehta Carl-pappa, alla minun versioni.


  (kuva netistä)
Animaatiossa Carlin talo on hilpeän värikäs pikkumökki.

  (kuva netistä)


Aloin esikuvaansa mukaillen väsäillä Carlin taloa eilen pahvista. Mikäli tästä valmiina tulee edes siedettävän näköinen, on tarkoitus virittää se noiden isompien talojen päälle roikkumaan katosta kymmenien minikokoisten, vanulla täytettyjen ilmapallojen varaan. Siksipä sen täytyy olla mahdollisimman kevyt. Päälle tulee laudoitus jäätelötikuista ja tietysti maali. Tarkoitus on tehdä talosta mahdollisimman saman näköinen kuin esikuvansa - ainakin ulkopuolelta.


Mittasuhteet näkyvät tässä - vieressä siis 2,5 kerroksinen, kokoa 1:12 oleva Vintti. Tämä Carlin talo on hurjan paljon pienempi.


Pari sataa ilmapalloa on tilattu ebaysta ja muutama lähikaupasta ostettu on täytetty vanulla - toimii. Siispä seuraavaksi talon ulkoverhouksen kimppuun. Vaikka talon runko on pahvia ja vielä vimpan päälle jämä-sellaista loputtomine saumakohtineen, on lopputuloksen tarkoitus näyttää laudoitetulta talolta eikä ollenkaan pahviviritelmältä. Saas nähdä kuinka käy. :) 


Vaan Carl ainakin on nyt valmis. Toistaiseksi pappa asuu väliaikaismajoituksessa valkoisen vintin alakerrassa, jotta välttyy nelijalkaisten hyökkäykseltä. Niiden mielestä Carl on nimittäin vallan sopivan kokoinen kissan leluksi.

21 kommenttia:

 1. Wau! Hieno projekti. Alku näyttää hyvin lupaavalta, täytyypä seurata homman edistymistä.
  Garl on erinomaisesti esikuvansa näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carlilla on niin selkeät kavonpiirteet tuossa animaatiossa, että oli aika näppärä yrittää kopioida - iso nenä, leveät leukaperät, pienet, pyöreät silmät ja korkeat kulmat - ja siinähän se sitten olikin. :)

   Poista
 2. Wautsi! Sähän taiot vaikka mitä mitä minikoossa <3 ! Ihana idea tämä Up-elokuvan miljöö :-) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karoliina. Nyt on tällainen kopiointivaihe päällä - kaikki hauska pitää yrittää ministää. :)

   Poista
 3. Aivan hillitöntä miten sä olet niin taitava! Luovuutta sulla on vaikka kissat söis! ;) :)

  VastaaPoista
 4. Oijoi! Todella hienon Carlin olet tehnyt! Ihana projekti, jään innolla tätä seuraamaan, yksi lempielokuvistani tuo up :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvan tarina on jokseenkin liikuttava, ja siksi tämä talo jäi pyörimään mieleen. Saas nähdä, milloin tämä mökki nousee yläilmoihin.

   Poista
 5. Jebulis, niin huikeita juttuja, että ihan huimaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carlia ei huimaa vielä, koska talo on vielä tiukasti maan kamaralla. :)

   Poista
 6. Tihhihhihiiiii, voi että miten ihana! Ja tuo mittakoko kuulostaa houkuttelevalta. Carlista tuli kyllä tosi hieno, täysin tunnistettava on tuo miniheppu. Voi että miten hieno tuosta talosta tuleekaan ilmapalloineen ja kaikkineen! Wau!!!

  VastaaPoista
 7. Tämä on herkku idea, ja toteutus samaa rataa. Peukutan myös vintin ja 1:1 vintin ideaa!

  VastaaPoista
 8. Sä sitten osaat! Ukkeli on ihan oikean näkönen, mielenkiinnola ootan jatkoa. :)

  VastaaPoista