sunnuntai 9. elokuuta 2015

Back to the childhood


FB-harrastajien kautta löytyi sivusto, josta löytyy loputtomasti tasmanialaisen taiteilijan tuunaamia Bratzeja. Ajatus jäi kytemään, ja nythän kävi sitten niin, että eletään vuoden 2015 elokuuta ja mä teen kummitytölle joulukalenteria jo vuodelle 2016. Hups. Vaan kun tämän vuoden joulukalenteriin on tulossa nukkekoti, Sylvanian families pupuperhe ja nukkekotitavaraa, niin otin varaslähdön jo ensi joulun kalenteriin, joka tulee koostumaan Bratzeista.


Bratzit ovat siitä hauskoja tuunauskohteita, että niitä saa kirppareilta todella edukkaasti ja niitä on saatavissa loputtomasti. Koska näyttävät luonnostaan aika hutsuilta, ei tunnu pahalta pistää entistä naamaa sileäksi ja yrittää päälle uutta. Aloitin urakkaa viime viikolla poistamalla edelliset maskit, jynssäämällä nuket edellisten leikkijöiden jäljiltä sekä pesemällä ja selvittelemällä hiukset. Eilen vietettiin ministelyväen kanssa pitkälle yöhön kestänyttä näperrysiltaa, ja aloitin siellä ensimmäisten naamojen uudelleen maalaamisella. Jatkoin tänään uusien vaatteiden ompelulla, ja sen lopputuloksena valmiina on nyt neljä Bratz Reloadia. Tree Change Dolls - sivuston artistin ajatus on, että villiä elämää eläneet Bratzit palaavat takaisin luonnon, luonnollisuuden ja rauhallisen elämän äärelle. Paluu lapsuuteen. Aika hauska ajatus.Pörröisillä neuleilla sai vähän tasoitettua näiden nukkejen kovin laihaa ja päähän nähden epäsuhtaista kroppaa. Koska niin perfektionisti en ole, että alkaisin tekemään uusia kenkiä, saa osa näistä sipsutella edelleen korkokengillä, mutta tuli niistä nyt kokonaisuudessaan aika hurjan paljon "lapsellisempia" kuin alkuperäisistä. Pikkutyttömäisempiä.


Muutama on lisäksi hiuslookeiltaan ja uusilta kasvoiltaan valmiita, mutta odottavat vielä uusia vaatteita. Lisäksi mulla on valtaisa kasa sekä Bratzeja että Moxieita odottamassa tuunausta, ja yksi setti on tulossa vielä tori.fi:n kautta.


Jaa että karkasko taas käsistä? No kuten yleensäkin, niin toki karkas. :) Tuunaukset jakaa aina mielipiteitä, mutta mitäpä itse olet mieltä - kokivatko nämä teininuket positiivisen kasvojenkohotuksen vai tulivatko julmasti hävistyksi?

14 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia tuunauksia! Erittäin onnistuneita ja nättejä nukkeja. Nuo "Brätsit" on minusta aivan kauheita, vaan tuolla tavalla tehtynä, nehän näyttävät ihan tavallisilta, ihmismäisiltä pikkutytöiltä, kauniita pikkutyttöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra. Kummitytön vanhemmilla oli se toive, että saa tehdä kalenterin näistä jos eivät näytä tuunauksen jälkeen hutsuilta. Ilmeisesti toimi. :)

   Poista
 2. Siis wau, aivan upeita tuunauksia! Paljon mieluummin antaisin tyttärilleni leikittäväksi tuollaisia viattoman ja suloisen näköisiä tuunattuja nukkeja, kuin noita alkuperäisiä "katujen kasvatteja"! Harmi ettei noita tuunattuja versioita saa kaupasta. ;) Omat kädentaidot ja aika tuskin riittäisi moiseen puuhaan. Hienoja ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista. Yllättävän iso muutos niille kyllä tapahtui näin kuin ennen-jälkeen kuviakin kattelee. :)

   Poista
 3. Todella onnistuneita,:P en itse ikinä tykänny brazeitä, moxieita oli muutama mut nekin on nyt kirpparilla.
  Kyllähän noi nyt enemmän nukeilta näyttää. eikös nukkejen yleensä kuuluis olla söpöjä?
  Brazit eivät ainakaan!
  Mut sinun käsissä kaikki muuttuu paremmaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä kans miettinyt,että mikähän oivallus on ollut tehdä pikkutyttöjen leikkiin niin rumia ja hutsahtavia nukkeja kuin bratzit ovat. Moxiet ovatkin jo hitusen sievempiä.

   Poista
 4. Paljon kauniimpia ovat muutoksen jälkeen! Tulee tunne, että pitäisköhän itsekin kokeilla. Lasten nuket pitää näyttääkin lapsilta. Todella rumia nuo Bratzit! Mitä värejä olet käyttänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalasin nämä itse asiassa kynsilakoilla, jotta pysyisivät varmasti. Osan nukkejen kulmissa ja pisamissa on käytetty akryylivärejä, joiden pysyvyydestä en tiedä. Voipi olla, että ajan myötä muuttuvat pisamattomiksi ja kulmakarvattomiksi. :)

   Poista
 5. Ehdottomasti positiivisen muutoksen kokivat kaikki Brazit. Onnistuneita muutoksia olet nukkeihin tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raija. Eivät siis ilmeisesti ihan sinunkaan suosikkinukkejasi nuo alkuperäiset bratzit. :)

   Poista
 6. Hyvä työ<3 Parempia näin.
  Ja olet kyllä tunnollinen kummi.
  Millä aineella sait vanhan "meikin" pestyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsilakan poisto aineella lähtee ainakin osa. ;)

   Poista
 7. Ihan mahtavia! Mitä vähemmän maailmassa on Bratzien näköisiä Bratzeja, sen parempi! Mulla ei ole lapsia mutta jos olisi niin maalaisin niidenkin Brazien nassut uusiksi (kumminkin joku sukulainen niitä niille ostais..).

  VastaaPoista
 8. Mukava nähdä kun joku tuunaa Bratzejä, koska tykkään Bratzeistä ja keräilen niitä. :) Itse en juurikaan tuunaa niitä, kuin ehkä ihan vähän joitain lemppareita. Laitatko lisää kuvia, sitten kun olet saanut lisää nukkeja tuunatuksi?

  VastaaPoista