perjantai 1. toukokuuta 2015

Tonttukylän vanhimmat


Tonttukylän vanhimmat edustavat kahta ääripäätä. Tonttuvaari on konservatiivinen, hillitty ja edusava kylän vanhin. Hänen vaimonsa, vähintään 800-vuotias tonttumuori, edustaa iästään huolimatta villimpää ja modernimpaa maailmaa. Se näkyy niin tonttumuorin pukeutumisesta kuin aatteistakin. Tonttumuori on feministi, modernisti, liberalisti, tonttuisti... Hänellä on rohkeita ajatuksia ja hän kampanjoi niiden puolesta aktiivisesti. Tarinat kertovat, että tonttumuori olisi ensimmäinen tonttukansan edustaja, joka on koskaan syntynyt lajienvälisestä liitosta, ja huhut väittävät hänen isänsä olleen käpytonttu, äitinsä sammaltonttu. Aikana, jolloin tonttumuori on syntynyt, olisi tämä ollut todella poikkeavaa, sillä lajienväliset suhteet ovat arkipäiväistyneet konservatiivisten tonttujen keskuudessa vasta viime vuosina, eivätkä ne edelleenkään ole kovin yleisiä. Huhujen todenperäisyydestä ei kuitenkaan ole varmuutta, koska tonttumuori on vanhin elossa oleva tonttu, jopa hänen miehensäkin on häntä nuorempi. Tonttumuori pitää asian tarkoituksella vahvistamattomana ja antaa huhujen kiertää, eikä ketään muita tuolta ajalta ole elossa asiasta kertomassa.


Tonttumuorin aatteet törmäävät usein yhteen miehensä, tonttukansan johtajan kanssa. Tonttuvaari on henkeen ja vereen konservatiivinen, eikä hyväksy mitään, mikä poikkeaa vanhasta ja totutusta. Yhdessä he kuitenkin ovat olleet jo vähintään 700 vuotta, joten mitäpä tuota enää vaihtamaan, nuorempaan. (kiitos Miralle mummovartalon raakileesta - siinä tuli oikein toimiva tonttumuori)Muutamia muitakin tonttuja on taas tullut tehtyä - suurin osa näistä on jo uuden kodinkin itselleen löytänyt. 


Valtaosa muista tontuista edustaa tonttukansan nuorempaa sukupolvea. Joukossa on myös lajienvälisiä risteymiä, jonka huomaa mm. punaisesta tukasta.

Loppuun vielä kevennyksenä kuva yhdestä tonttukolmikosta, joka on jo aiemmin päätynyt uuteen kotiinsa. Tänään sain vappubileistä kuvan - ja hauskaa näyttää tällä kolmikolla uudessa kodissaan olevan. Kiitos Hippu. :)

3 kommenttia:

  1. Tonttumuori on kyllä mahtava, pelottaa vaan että onko ideologia periytynyt myös jälkipolville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että on tuo muori aika paljon jälkipolviin vaikuttanut. Selkeästi vapaa-ajattelu on konservatiivisen tonttukansan parissa huolestuttavasti lisääntynyt.

      Poista