keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kaiken kattava elintarvikekioski


As. Oy Hittavaislinnan, tuon hittavaisten yhdeksänkerroksisen liiketila- ja asuinkerrostalon kakkoskerroksen elintarvikekioski valmistui tänään.
Tämä elintarvikekioski on pieni, mutta valikoimaltaan kaiken kattava. Kauppapalveluiden lisäksi kioski palvelee postina ja veikkauspisteenä.
Kaupan periaate on se, että sieltä saa kaikkea, mitä hittavainen elämässään  tarvitsee - ellei saa, sitä hankitaan. Siksi puodissa on hyvin kirjava valikoima elintarvikkeita sekä muuta pientä sekatavaraa, pesuaineita, leluja, ym.
Puoti toimii ylemmän kerroksen The cake bakery -leipomon tuotteiden jälleenmyyjänä, ja siksi myynnissä on myös aina pieni valikoima tuoreita leivonnaisia.
Puodista löytyy myös vanhan ajan purkka-automaatti.
Hittavaiset eivät siirtyneet euroihin muun Suomen siirtyessä. He päättivät säilyttää markat, joskin eivät isänmaallisista syistä, vaan yksinkertaisesti siksi, etteivät tuolloin halunneet alkaa opettelemaan uutta valuuttaa.


 


 Joskin sittemmin hittavaisia on hieman harmittanut tuo valinta olla siirtymättä euroon, ja he ovatkin sekoitelleet valuuttojen arvoja villisti keskenään. Siksipä hittavaisten markan arvo häilyy jossakin entisen markan ja euron arvon välillä. Tämän vuoksi hinnatkin ovat mitä sattuu, mutta hittavaisia se ei haittaa. Onhan heillä rahaa, sillä sitä saa "seinästä". Heillähän on tietenkin automaatti, josta saa hakea rahaa vapaasti aina, kun tarve vaatii.  
Raha on hittavaisille muutenkin vähemmän merkityksellinen asia. Sen huomaa myös heidän käyttäytymisessään. Saattaa olla, että tiskillä lojuvat rahat ovat kaupan omistajan, mutta koska ne ovat vapaasti tiskillä, voi myös joku asiakas tarvittaessa ottaa nipusta setelin jos toisenkin, ja maksaa ostoksensa niillä myyjälle. Näille huolettomille otuksille ei ole niin väliä, kenen raha oli aiemmin ja kenen se on nyt, kunhan ostokset kuitenkin tulevat maksetuiksi.
Kaupan valikoimasta löytyy myös vanhan ajan kiiltokuvia sekä lelujunia. Lelujunat on valmistettu saman kerrostalon verstaassa. Hittavaiset ovat hyvin paikallisia otuksia, ja suosivat lähituotteita.
 Mikäli valikoimasta puuttuu jotakin, sitä hankitaan. Hittavaiset ovat kuitenkin vähään tyytyviä, ja siksi tämä samalla kattava ja samalla erittäin suppea valikoima riittää heille mainiosti.
 Että teretulemast ostoksille, kaupan löydät siis As. Oy Hittavaislinnan toisesta kerrosesta! :)

4 kommenttia:

 1. Oih ja voih,ihania...muuta en pysty sanomaan :)!!

  VastaaPoista
 2. Minä ,joka olen melkein yhtä lyhyt kuin Hittavainen, voisin ostaa nuo suklaalevyt kaikki, ovat kyllä edullisia. Ja sitten arkki kiiltokuvia, kiitos:) ♥
  Valloittava kioski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, sitten ei muuta kuin äkkiä puotiin ostoksille. :)

   Poista