perjantai 24. tammikuuta 2014

Pörrö tuli taloon


Ensimmäinen asukas on muuttanut Tylypahkaan. Kolmipäinen koira muutti taloon ja juuttui vartioimaan lattialuukkua, sehän sen tehtävä on. Lattialuukun alla on kyllä tällä hetkellä vielä täysin tyhjä huone. Hyvin koira kuitenkin vartioi, eli jotakin tärkeää sinne lienee tulevan.



On muuten häijyn näköinen koira, vaan ei pärjännyt kissalle. Mä laitoin tämän lattialle kissojen riemuksi postista tuotuani. Kissat haistelivat otusta innoissaan, ja hetken päästä Kertu pukkasi rajusti koiran nurin. Sellainen vartiokoira.


Ostin rohkelikon oleskelutilaan trofeen Tigeristä kolmella eurolla. Juu, tiedän, että on raakaa laittaa miltei kuin jonkun suojeliuksen pää tuonne seinälle, eikä tällaisia ehkä Tylypahkassa oikeasti ollut. Vaan tää saattaa olla Hagridin aikoinaan metsästämä ja Dumbledorelle satavuotislahjaksi lahjoittama. Vuosikausia se roikkui Dumbledoren huoneen seinällä, vaikkei Dombledore siitä pitänytkään, mutta ei kehdannut ystävältä saatua lahjaa poiskaan nakata. Viimein trofee siirrettiin Rohkelikon oleskelutilaan, missä se sitten on siitä lähtien komeillut.



Linnan katto torneineen on ihan vaiheessa. Joku pieni tulta syöksevä riiviö siellä kuitenkin jo pössyttelee.


Ylimmän kerroksen saliin tein tulipadat. Padat on tehty pullonkorkeista ja koukut verhoklipsuista. Tulenlieskat tein tiputtamalla kuumaliimaa vesiastiaan ja maalaamalla muodostuneet suikerot oransseiksi. Vähän tuollaiset tekeleet, mutta niinhän on koko talokin. :)



Taikaliemien ja -juomien luokkaan odottelen yhä pulloja saapuvaksi. Jotakin sain kuitenkin tänekin tentyä. Ostin Hongkongista muutaman valkoisen luurankokalan näköisen jigin, tungin pyöreään pulloon ja kippasin sinistä suihkusaippuaa päälle.


 
Seuraavaksi työn alla on murjottavan Myrtin vessa. Siellä on Finnaimosta ostetut pöntöt ja altaat odottamassa, ja kirppikseltä löysin kynttilänjalan, josta aion tuunata lavuaarien pylväsviritelmän. Ja toki täytyy lattiat ja seinät laatioittaa.



Kotikolo mua ei ole aikoihin oikeasti innostanut yhtään, joten mulla onkin hirveesti lisää muita minisuunnitelmia Tylypahkan rinnalla. Vireillä on ainakin kaksi erilaista maailmaa, joihin molempiin olen jo jotakin alustavaa hankkinut ja tehnytkin.


Yksi minimaailma on suunnitteilla Liisa ihmemaassa -teeman ympärille. Tää ei tule talon muotoon, vaan laajakuvamaisesti pitkälle 2,5 metriselle hyllylle roomboxtyyliin. Toinen maailma rakentuu samanlaiselle alustalle, ja siinä teemana on hurjan monen 1970-luvun loppupuolelta 1980-luvun puoliväliin syntyneen suomalaislapsen elämään ratkaisevasti vaikuttanut pelielämys - Nintendon Super Mario Bros. :D


 Vaan näistä valmiina on vasta ennen kaikkea suuria suunnitelmia ja pieniä tekoja. Siispä niistä lisää sitten joskus. :)

perjantai 17. tammikuuta 2014

Jännittäviä paketteja

 Velipoika on tilannut mulle Tylypahkaan niin asukkaita kuin muutakin pikkusälää ebaysta. Eilen sain viestiä, että paketteja on taas tullut. Minä siihen kärsimättömänä laittamaan viestiä, että lähetä kuva niistä paketeista.


Sain tällaisen. Juu, emmää niistä paketeista oo kiinnostunut, vaan niiden sisuksista. Viesti veljelle meni suunnilleen, että "kuvaa ne sisukset, urpo".


Sitä saa mitä tilaa.

Paketeista löytyi siis Kiinasta Suomeen pitkään reissannut Ron sekä ajankääntäjä- ja maapallokoruja, joista tulee Tylypahkaan kaikkea jännittävää. Kun vielä pari posliiniastiastoa sekä taikajuomien ja liemien luokkaan tulevat minipullot saapuisivat, niin saisi velipoika postittaa koko setin minulle. Jaa, että kannattaisko tehdä ihan omat ebay-tunnukset? Tein tänään. :)

torstai 16. tammikuuta 2014

Olento tuhoreissulla Kotikolossa


 Muistanette Sylvin ja Aarnen ahdistuksen Kotikolon epätoivotusta vieraasta ja sekasorrosta johtuen? Hetken Sylvi ja Aarne jo ehtivät rauhoittua, vaan näyttäisi siltä, että jättikokoinen, karvaton harmaa olento oli jälleen käynyt rötösreisssulla talossa. Asianlaita paljastui, kun Sylvi löysi lattialta jättikokoisten hampaiden pureskelemat glögi- ja rusinapaketit. Remontin pääinsinöörinä toimiva ihminen oli nähnyt olennon hamuilemassa noita paketteja jo aiemmin, ja oli olennolle hyvin vihainen. Olento ei osoittanut katumuksen merkkejä.


Sylviä sen sijaan KETUTTI. Vaan sehän onkin kettu, joten ketutus lienee lajinomaista toimintaa.


Sylvin ja Aarnen ahdistusta rauhoittaakseen insinööri siivosi Kotikolon ja teki siellä pientä pintaremonttia. Myös yläkerrassa on nyt uudet seinäpinnat. Myös osa lattioista on uusittu, osa vielä kaipaa uutta pintaa.



Sylvi halusi levittää matot jo lattialle, vaikka lattioiden uusiminen onkin vielä edessä,



 Kotikolon ulkosivu on myös uudistunut. Seinälaudoitusta on nikkaroitu jo jonkin verran, ja väriä vielä mietiskellään.

Muuten Kotikolon valmistuminen etenee hissukseen. Untamo näki ikkunasta Kotikolon vieressä sijaisevaan Tylypahkan linnaan raahattavan sisään kolmipäistä koiraa. Siinä Untamo päätteli Tylypahkan olevan edelleen insinöörin projekti numero yksi, mutta eipä se häntä niin haitannut. Kyllähän täällä kelpaa asustella, kun on katto pään päällä ja seinät pystyssä. Ei sen sisustamisen kanssa niin nöpönuukaa ole.

maanantai 13. tammikuuta 2014

Vielä vähän sitä Dumbledorea...


Tuhanteen kertaan kynsilakatut pingispallot ovat nyt viimein valmiit ja sitä myötä Dumbledoren huoneen katossa on planeettakokoelma. En malttanut olla kuvaamatta koko loossia yltä, alta, sivusta ja edestä, joten tässä tätä Dumbledoren huonetta taas tulee... En tiedä, joko tämä huone kyllästyttää, kun se on niin moneen kertaan täällä jo ollut eri vaiheissa, mutta ollaan ehkä siinä vaiheessa, että avain ovet puuttuu. Ja toki pikkusälää aina mahtuu mukaan... ;)






















 Seuraavaksi sitten jotakin muuta. :)

lauantai 11. tammikuuta 2014

Taiottu tähtitaivas


Tylypahkan ylimmän kerroksen salissa on nyt taiottu tähtikatto. 


Ostin Tigeristä kahden euron pullon sinistä akryyliväriä, Tiimarista seitsemänkymmenen sentin vihreän kartongin ja maalasin sen siniseksi. Juu, sininen kartonki olisi ollut kätevämpi, mutta olivat loppuunmyynnissä jo menneet kaikki. Sotkin maalauksen pintaan lisäksi kolme pulloa kynsilakkaa, jotta sain kiiltoa, tähtiä ja sinisiä sävyeroja. Taivaan hinnaksi tuli 2,70 e + kolme kynsilakkapulloa.


Oon löytänyt tän mineilyn myötä hyötykäyttöä kynsilakoilleni. Oli aika, jolloin ostin niitä ihan törkeän paljon, enkä sitten ehkä kuukauden kynsilakkainnostuksen jälkeen ole juurikaan koskaan kynsiäni kirkasta tai valkoista lakkaa lukuunottamatta lakannut. Nyt on menneet kaikki hurjat siniset, kultaiset ja violetit lakat käyttöön, niin tässä taivaassa kuin ylikuohuvissa taikaliemipannuissakin.



Kun taivas oli kiinnitetty, sain viimein kiinnittää myös pylväät ja boordit. Voi juku, tykkään tästä tilasta nyt kyllä tosi paljon. Ja niin, revin sitten sen surkean korokkeen irti. On parempi ilman.


Porrasaulan lattiat ovat myös valmiit. Kananmunakennojen palasista tein kivilaattoja kaikkiin neljään kerrokseen. Väriä veivasin moneen kertaan, ja maalasin pinnat useampaan kertaan, ennen kuin oikea löytyi.


Se oikea väri oli tämä lehmänkakan värinen, joka istuu hyvin tauluihin ja portaikon henkeen. Toki olisin voinut tehdä nuo laatat fiksummin niin, että olisivat paremmin uponneet lattiaan eivätkä jääneet noin rösöisiksi, vaan toisaalta tykkäänkin kun ovat noin.


Sellainen pieni jännitysmomenttihan tässä on, että ruskea maali on öljymaalia, sellainen epämääräinen sekoitus, johon ruuttasin viidestä ikivanhasta tuubista jämät. En tiedä, kuivuuko ikinä, mutta täytyy sitten vetää lakkaa päälle, ellei kuivu. Niin mä olen joskus ennenkin onnistunut koskaan kuivumattomat öljyvärituhot peittämään. ;)



Tässä näkymää kolmipäisen koiran huoneesta porrasaulaan. Ovi puuttuu, samoin oven karmit ja kynnykset.


Edelleen saman huoneen näkymiä, joskin ulkopuolelta lasin takaa kuvattuna.



Dumbledoren toimiston tavaramäärä paisuu, ja alkaa hiljalleen olla sellainen omituisten esineiden romuluola kuin millaiseksi sen miellän. Takanurkassa näkyy ajatuseulan nurkkaus peileineen. Kattoon ajattelin vielä kynsilakkailla pingispalloista erilaisia planeettoja. Sitten tää alkaskin oleen niin täysi, ettei Dumbledore enää mahdu sisään. Vaan tiedättekö, ei se haittaa, koska Dumbledorea mulla ei olekaan.



Mullehan on velipojan tilaamina odottamassa tänne Pirkanmaalle saapumistaan Oljo,



Voldemort,


 Kalkaros,


Harry


ja Malfoy.


Ron on ollut matkallaan Kiinasta Suomeen jo kuukauden päivät, mutta luotan, että hänkin vielä perille pääsee.


Lisäksi netistä löytyi saman tematiikan ympäriltä ministelevä kanssahurahtanut , jonka kautta Tylypahkaan muuttaa Hagrid.


Kukaan yllä olevista ei siis ole minulla vielä, ja siksipä huuto.netistä löytämäni kolmipäinen koira lienee ensimmäinen asukas, joka taloon muuttaa. Se oletettavasti on minulla alkuviikosta, ja toivottavasti mahtuu sille varattuun huoneeseen. Ellei, täytyy käyttää puukkoa ja sahaa ja tehdä koirasta pienempi. :D