keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Valman valokuva


Valman valokuva on kuvausliike, jossa julkisuudennälkäiset hittavaiset käyvät itseään kuvauttamassa.


 Studio avasi ovensa vasta tänään, joten se on varusteiltaan vielä hieman keskeneräinen - vaan ei huolta, kauppa kuitenkin käy ja bisnes kannattaa, koska ensimmäinen asiakas käveli sisään kuvattavaksi välittömästi ovien auettua.



Kuvaussomisteita ei tässä studiossa juurikaan ole, mutta taustakankaita löytyy muutamia vaihtoehtoja.




Kuvaajan puolelta puuttuu vielä sateenvarjo tai pari, mutta onneksi valoa heijastava taustasermi löytyy jo. Lisävalaistusta tämä kuvaamo ei ylipäätään hurjasti tarvitse, koska studio pysty hyödyntämään päivänvaloa - tilat sijaitsevat nimittäin Hittavaslinnan ylimmäisessä eli yhdeksännessä kerroksessa.


Kamera myöskin on vimpan päälle tätä päivää.


Siispä tervetuloa kuvattavaksi. :) 

Tämä onkin itse asiassa nyt viimeinen As Oy Hittavaislinnan boxeista, joka oli kesken. Kerrostalon viereen on valmistumassa hissi, ja kattokin on työn alla. Niistä lisää sitten seuraavaksi.

lauantai 23. marraskuuta 2013

Kellon uumenissa


Jos oikein tarkkaan kuuntelee, kuuluu vanhan kaappikellon uumenista klassista musiikkia. Minikokoiset musikantit soittavat minikokoisella volyymilla, joten täytyy kuunnella todella tarkasti kuullakseen. Mä en ole vielä kuullut, mutta luulen, että Grisli on, niin tarkasti se korviaan kellon vieressä heristelee.



Idea tähän viritykseen tuli itse asiassa mieheltä.



Isäukon nikkaroima, kotikonnuilta meille ennakkoperintönä kulkeutunut kaappikello sai sisäänsä musiikkisalin.




Lattian tein Bilteman sytyketikuista, jotka liimasin toisiinsa ja maalasin kulutetun valkoiseksi. Lattia ei ole millään kiinni, vaan se nojaa kellon alaspäin kapeneviin sisäreunoihin. Siksi on siis helposti irrotettavissa, jos musiikkisalin haluaa kellosta kadottaa. Seinälle tulostin nuottitapetin, joka on muutamalla paperiliiman pyyhkäisyllä kiinni, eli siis myös helposti irti nypättävissä. Lamppu on led-tuikku, jonka varjostin syntyi pitsin pätkästä ja Hesburgerin ketsuppikupista.





Tästä tuli oikeastaan aika vinkeä. Kaappikello, jossa on elämää.



Nyt kelpaa minikokoisten asukkaiden soitella.

perjantai 15. marraskuuta 2013

Kellarissa


Kellariin kasasin alkuviikosta hyllyn, jonne hittavaiset ovat säilöneet marjoja ja hedelmiä sekä muutamia viinipulloja pahan päivän varalle.




Kellariin on livahtanut myös kissa, joka on kaatanut multasangon ja etsii sieltä hiirulaisia.


Kellarissa säilytetään myös siivousvälineitä.





 
Jyrkkien rappujen alla on ovi, joka on lukossa. Tiedä sitten, minne tuo ovi mahtaa viedä. Liekö rappusten alla perunakellari, pieni kylmä varastotila vai ovi toiseen ulottuvuuteen...?

maanantai 11. marraskuuta 2013

Jäätelöbaari

Nelilitraiseen maitotonkkaan näpertelin Pohjhanmaan viikonlopun viimeisinä askareina jäätelöbaarin.
Polkupyörän ostin FinnAimosta. Oli alkujaan kultainen, vaan maalasin mattamustalla ja nyt näyttää huomattavasti paremmalta.
Jäätelöbaarin vitriini on tehty pakasterasiasta ja pohja sytyketikuista.
Jäätelövitriinin tuutit olen ostanut huuto.netistä. Irtojäätelöpurkit ovat pienten askartelumaalien purkkeja, joihin sekoittelin maalia ja kuumaliimaa jäätelöksi. Jäätelötuuttien vieressä hyllyllä on kulhoissa erilaisia jäätelöannosten lisukkeita, hedelmäviipaleita, strösseleitä, tms.
Jäätelöbaarin pöydät on tehty pahvipyörylöistä, metallirinkuloista ja pitkistä ruuveista. Tuoleina toimii viinipullon korkin kiinnikkeet sekä istuimina kolikot.
Seinille tulostelin julisteita ja jäätelömainoksia netistä.
Maitotonkkaan rakennetun jäätelöbaarin ulko-ovella minikokoinen mainotonkka toivottelee asiakkaat tervetulleeksi.