perjantai 20. syyskuuta 2013

Minisinger


Tänään valmistui minikokoisen ompelijan työpiste.



Idean löysin joskus netistä, ja jäi mieleen kummittelemaan. Nyt sen sitten sain tehtyä, kun minikokoinen singerpöytä saapui postissa. Tämä pieni ompelupiste on tehty siis pitsipuolan päälle.



 Pienellä ompelijalla on pöydällään monenlaista tykötarpeistoa, pitsiä, sakset, neula ja lankaa.



Jakkarana toimii lankarulla ja istuimena nappi.


Mukavaa perjantai-iltaa sinulle!

lauantai 14. syyskuuta 2013

Makuuhuoneessa


As Oy Hittavaislinnaan valmistui tänään yläkerroksen makuuhuone. Tavoittelin ullakkohuonehenkistä kesämakkaria, mutta en nyt ihan ole varma, tuliko tästä riittävän hörsöinen ja ruusuinen.


Tapetit netin kuvamaailmoista, vanhan puulatttian tein naarmuttamalla laatikon pohjaa kuluneeksi mattopuukolla ja viiltämällä siihen lautojen ääriviivat.


Lipasto syntyi valmiiksi päällystetystä pahvisesta korurasiasta, laatikoiden muodot kangasnauhasta ja vetimet sydänhelmistä. Lipaston päälle virittelin taskupeilin, johon liimailin pitsireunat. Kukkavaasina toimiva puusaavi ja lattialla oleva puulaatikko Forssan markkinoilta, kannu nukkekotiliikkeestä.



Mittasuhteet eivät ole näissä mun mökeissä nyt ihan niin just, ja vaikka pääasiassa mittasuhde on 1:18, en malttanut olla laittamatta tähän kokonaisuuteen näitä barbin kimallekenkiä. Takana olevalla penkillä vanha pankin avaimenperä - tuollaisia säästöpossujahan oli aikoinaan myös jättikokoisina.


Seinille askartelin metallirenkaista, pahvista ja pitsistä taulut, joihin liimailin muutamia viime aikojen valokuvaotoksia.



Toiseen nurkkaan tein katosvuoteen. Pitsin kuviointi olisi voinut olla pienempääkin, vaan koska tähän hätään ei löytynyt, niin suurempikin sai kelvata.



 


Katossa on Nuutajärven tuikku kattolamppuna. Ja tämäkin roombox tehty siis lasikantiseen, puiseen kynttilälaatikkoon, jonka koko on 10 x 20 x 30 cm.


Tässä huoneessa voipi Hittavainen nähdä kesäisiä, huolettomia unia. :)

lauantai 7. syyskuuta 2013

Kummitustalo


As. Oy Hittavaislinnan ylimmässä kerroksessa on kummitustalo.
 


Kummitustalon lattiat ja tapetit tulostin netistä, samoin särkyneet ikkunat, joihin tein pahvista ikkunanpokat. Tämä huone oli pitkään vailla sitä jotakin, kunnes löysin Pohjanmaalla käydessä romulaatikosta siskon vanhat hammasmuotit. Maalasin ne mustiksi ja kiinnitin kattoon lampunvarjostimiksi. Siellä ovat ikuistettuna, siskon lapsuuden kierot hampaat ennen oikomista parinkymmenen vuoden takaa. ;D Kuumaliimasin hampaisiin kiinni muovikristalleja ja johan tuli mainiot kattokruunut talon henkeen sopien.





Peili on taskupeilin puolikas, tuoli sen sijaan löytyi Forssan lelumarkkinoilta muutamalla kymmenellä sentillä.


Kuumaliimatessa syntyy aina "hämähäkinseittiä", joita saa sitten nyppiä irti, ja aina niitä kumminkin jää. Nyt kuumaliimasin ihan vain tehdäkseni hämähäkinseittiä sieluni kyllydestä.




Seinälle tulostin netistä itkevä lapsi -kuvia, ja nurkkaan sijoitin harmaaksi maalaamani kaappikellon. Kaappikellon päällä kököttää mittasuhteiltaan vähän turhan suuri pöllö, ja kellon alla päivystää paholaiskissa. Kissa ei ole paikkaansa löytänyt, koska on ollut niin ruma, ja maalattuani epäonnistuneen värisen katin mustaksi, siitä tuli jotenkin pahaenteisen näköinen. Tähän mökkiin kuitenkin istui nyt juuri hyvin.




 Tervetuloa vaan kaikki alle kymmensenttiset kauhistumaan Hittavaismaan kummitustaloon!

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

American diner Hittavaismaassa


 Hittavaismaassa avasi ovensa American diner -henkinen pikaruokaravintola.


Teemaravintolan väritys on musta-punainen -painottunutta. Lattia on netin kuvamaailmoista, samoin kuin tumma tiiliseinä. Seinien yläosan tapetti on skräppipaperia.



Pieni nurkkapöytä syntyi metallirenkaasta ja vanhan kirjan kannesta leikatusta pyörylästä, jonka maalasin mustaksi. Pöydän jalkana toimii pitkä ruuvi.


Katossa on neljä lamppua, jotka ovat vanhasta, osin rikkoutuneesta tuulikellosta. Seinällä on ravintolan henkeen sopivia minijulisteita netin kuvamaailmoista sekä kello, jonka taustana on legorengas.



Baaritaso on myös tehty kirjankansien palasista, jotka maalasin mustiksi. Baarijakkarat coca cola -pullon korkeista ja ruuveista.


Myyntitiskin takana on ovi, joka vie kuvitteelliseen keittiöön. Siellä valmistetaan ravintolan ruuat.



Pullot ja tölkit ostin Forssan nukkekotimarkkinoilta, ruoat olen ostanut huuto.netistä.



Tämä ravintola on saanut poikkeuksellisen erikoisoikeuden myydä myös Starbucks -kahvia. Starbucks -kahvimukit, toisaalla kuvissa hyllyllä näkyvä kahvipurkki sekä nurkassa oleva paperikassi ovat Forssan nukkekotimarkkinoilta. 





Tämäkin roombox on tehty puiseen, lasikantiseen kynttilälaatikkoon, jonka koko on 10 x 20 x 30 cm. Mittasuhde on 1:18.




Että teretulemast vaan pienet otukset Hittavaismaan American dineriin.